Sijoituspalvelun asiakassopimuksen tekeminen Danske Bank A/S, Suomen sivuliikkeen kanssa

HEL 2019-000467
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 5

Sijoituspalvelun asiakassopimuksen tekeminen Danske Bank A/S, Suomen sivuliikkeen kanssa

Rahoitusjohtaja

Päätös

Rahoitusjohtaja päätti, viitaten kansliapäällikön 24.05.2018, 131 §, tekemään päätökseen Helsingin kaupungin konsernitili- ja maksuliikepalvelujen hankkimisesta, oikeuttaa rahoituspäällikön tekemään kaupungin maksuliikkeen päävälittäjäpankiksi valitun Danske Bank A/S Suomen sivuliikkeen kanssa sopimuksen sijoituspalvelusta ja säilytyksestä osana konsernitilipalveluja koskevaa sopimuskokonaisuutta.

Päätöksen perustelut

Kaupunki 19.6.2018 on tehnyt kansliapäällikön 24.5.2018 tekemän hankintapäätöksen mukaisen puitesopimuksen kaupungin konsernitili- ja maksuliikepalveluiden tuottamisesta Danske Bank A/S, Suomen sivuliikkeen kanssa. Osana puitesopimuksen mukaista palvelukokonaisuutta on arvo-osuussäilytys. Arvo-osuuksien säilytyspalvelun käyttöönotto edellyttää teknisluonteisen sijoituspalvelun asiakassopimuksen tekemistä pankin kanssa. Arvo-osuustilit on tarve avata erikseen kaupungin omille ja lahjoitusvarojen arvo-osuuksille.

Hallintosäännön 12 luvun 4 § 9k. mukaisesti rahoitusjohtaja tai hänen määräämänsä päättää tilien avaamisesta ja lopettamisesta kaupungin nimiin.

Päätös tullut nähtäväksi 18.01.2019

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Tuomo Mäkinen, rahoituspäällikkö, puhelin: 36321

tuomo.makinen@hel.fi

Päättäjä

Tuula Saxholm
rahoitusjohtaja
Matti Malinen
talousarviopäällikkö