Avustuksen myöntäminen, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, liikuntapalvelukokonaisuus, tapahtuma-avustukset vuonna 2019

HEL 2019-002325
Asialla on uudempia käsittelyjä
8. / 182 §

Vartiosaari-seura ry:n oikaisuvaatimus liikuntapalvelupäällikön päätökseen 13.9.2019, § 20: Tapahtuma-avustusten 2019 myöntäminen

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hylkäsi Vartiosaari-seura ry:n oikaisuvaatimuksen koskien liikuntapalvelupäällikön tekemää päätöstä 13.9.2019, § 20: Tapahtuma-avustusten 2019 myöntäminen.

Käsittely

Asian aikana kuultavana oli yksikön päällikkö Taina Korell. Asiantuntija poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Vartiosaari-seura ry haki 3 000 euroa tapahtuma-avustusta 18.8.2019 järjestettävään Vartiosaari-päivään hakemuksella, joka saapui liikuntapalveluihin sähköisen asioinnin kautta 15.8.2019.

Liikuntapalvelupäällikkö hylkäsi avustushakemuksen päätöksellään 13.9.2019, § 20. Hylkäysperusteena todettiin, että tapahtuma ei täytä liikuntatapahtuma-avustukselle tarvittavia kriteerejä.

Yhdistys kertoi hakemuksessaan, että tapahtumassa pyritään aktivoimaan asukkaita liikkumiseen luonnossa. Vartiosaaripäivän yhteydessä luontopolulla järjestetään 2 opastettua kierrosta, lisäksi on terveyspolku ja paljasjalkapolku. Yhden huvilan pihalla opastetaan joogaan. Lapsille on teatteriesitys Teatteri Pensas. Vartiosaari-päivänä juhlitaan myös Vartiosaari-seuran 25-vuotista taivalta Vartiosaaren tunnetuksi tekemisessä.

Lisäksi hakemuksessa kerrottiin, että tapahtumaan osallistuu 35 aikuista ja 3 nuorta (15 miestä, 20 naista ja 3 tyttöä).

Hakemuksessa ilmoitettu tapahtuman budjetti Tulot € Menot €
Kahvilan tuotot 700  
Yleisön kuljetus saareen   800
Teatteri Pensas   850
Painotuotteet; ohjelma, kartta ja mainos   100
Painatus   350
Latotanssi orkesteri   500
lähtömusiikki   500
Kasvomaalaus   100
Valokuvaus   200
Jooga   100
Vuokrat   50
Järjestelykulut   200
Yhteensä 700 3 750

Oikaisuvaatimuksessa kerrotaan huomattavasti enemmän toimintaa, mitä hakemuksessa oli mainittu. Oikaisuvaatimuksessa lähetetyn ohjelmaliitteen mukaan tapahtumaa oli järjestämässä myös useampi muukin yhdistys, mm Aurinkoinen hymy ry, Mielekästä toimintaa -mieto ry ja Helsinkiläisten loma- ja virkistysyhdistys Helvi ry.

Tapahtuma-avustustyöryhmä katsoi, ettei kyseessä ole liikuntatapahtuma vaan Vartiosaari-seuran 25-vuotistapatuma tai kylätapahtuma, joita ei olla voimassa olevien tapahtuma-avustuskriteerien mukaan avustettu tapahtuma-avustuksen puitteissa.

Vartiosaari-seura ry:n oikaisuvaatimus on saapunut kirjaamoon 27.9.2019. Oikaisuvaatimus on tehty kuntalain (10.4.2015/410) 138 §:n mukaisessa määräajassa.

Tapahtuma-avustuksia myönnetään ympäri vuoden määrärahan puitteissa. Tapahtumalle voidaan myöntää avustusta maksimissaan 50 % sen hyväksyttävistä kuluista. Hyväksyttäviä kuluja ovat tapahtuman järjestämiseen liittyvät kulut, tilamaksut, viestintä/markkinointi- sekä tapahtumaan liittyvät työntekijäkulut.

Tapahtuma-avustus on harkinnanvarainen. Avustuksen myöntämisessä otetaan huomioon mm. tapahtuman tarpeellisuus sekä tapahtuman saama muu tuki. Yhtä tapahtumaa kohden voidaan myöntää vain yksi avustus.

Tapahtuma-avustusta myönnetään Helsingin kaupungin alueella järjestettäviin liikuntatapahtumiin, jotka liikuttavat helsinkiläisiä ja/tai elävöittävät kaupunkikuvaa. Tapahtuma-avustuksen suuruuteen vaikuttavat hakijan omat varat, avustettavasta toiminnasta saatavat tulot sekä muut ulkopuoliset rahoitusmahdollisuudet (esim. julkinen tuki). Avustettavat kilpailutapahtumat voivat olla korkeintaan lajiliittojen alaisia, nuorten kansallisen tason kilpailuja (SM).

Avustuksen myöntämisessä painotetaan seuraavia kriteereitä: Tapahtuman kansainvälisyys, laajuus ja näkyvyys Helsingin kaupunkikuvassa, tapahtuman vaikutus yhdenvertaisuuden, tasa-arvon, monimuotoisuuden, yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistämiseen, ympäristö- ja ilmastovaikutusten vähentämistavoitteet ja käytännön toimenpiteet niiden edistämiseksi tapahtuman toteuttamissuunnitelmassa, lapsille ja/tai nuorille kohdennetut tapahtumat, sekä tapahtumat, joiden tavoitteena on innostaa uusia henkilöitä mukaan liikunnallisen elämäntavan piiriin, avustuksen myöntämisen tarpeellisuus, kun otetaan huomioon hakijan saama muu julkinen tuki sekä tapahtuman laatu ja laajuus. Seuraavia tapahtumia ei avusteta: Liikuntaseuran normaalia kilpailutoimintaa, liikuntaseuran sisäisiä tapahtumia sekä leiri- tai kurssitoimintaa, aikuisten kansallisia arvokilpailuja (SM) tai kansainvälisiä arvokilpailuja (PM, EM ja MM).

Helsinki on monipuolinen ja kansainvälisesti vetovoimainen kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumakaupunki. Tapahtuma täydentää kaupungin tarvetta. Tapahtuma-avustuksen myöntämisessä noudatetaan kaupungin avustuksen myöntämisen yleisiä ehtoja (Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus 12.12.2011).

Sulje

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Liikuntapalvelukokonaisuus Liikuntaan aktivointi Liikuntapalvelupäällikkö 13.09.2019 § 20

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 11.11.2019

VALITUSOSOITUS

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Valitusoikeus

Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.

Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Valitusaika

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet

Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että

  • päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
  • päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
  • päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen

Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Valitukseen on liitettävä

  • päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
  • todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
  • asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 260 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Sulje

Esittelijä

liikuntajohtaja
Tarja Loikkanen

Lisätietojen antaja

Taina Korell, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 38038

taina.korell@hel.fi

Ritva Oljakka, yhteyskoordinaattori, puhelin: 09 310 87439

ritva.oljakka@hel.fi

Liitteet (pdf)

1. Oikaisuvaatimus 27.9.2019, saate, Vartiosaari-seura ry
Liitettä ei julkaista internetissä.
2. Oikaisuvaatimus 27.9.2019, Vartiosaari-seura ry
Liitettä ei julkaista internetissä.
3. Oikaisuvaatimus 27.9.2019, liite, ohjelma 18.8.2019
Liitettä ei julkaista internetissä.
4. Oikaisuvaatimus 27.9.2019, liite, kartta tapahtuma-alueesta
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.