Katusuunnitelma, Oulunkylä, Teinintie välillä Kisällinpolku-Kinkeripolku nro 31038/1
Oulunkylässä olevan Teinintie välillä Kisällinpolku-Kinkeripolku katusuunnitelman hyväksyminen
Päätös
Kaupunkiympäristölautakunta päätti hyväksyä Teinintie välillä Kisällinpolku–Kinkeripolku nro 31038/1 katusuunnitelman.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Lähtökohdat ja tavoitteet
Teinintie on nykyinen asuinalueen tonttikatu, jonka liikennejärjestelyjä muutetaan ja katu saneerataan välillä Kisällinpolku–Kinkeripolku. Katusuunnitelma perustuu voimassa olevaan asemakaavaan nro 12445 (tullut voimaan 13.12.2018) sekä liikennesuunnitelmaan nro 6686 (hyväksytty 3.10.2017).
Katusuunnitelmalla mahdollistetaan asemakaavan nro 12445 mukainen asuntorakentaminen, liikenneturvallisuuden kehittäminen ja jalankulkuyhteyksien parantaminen koulun sekä kirkon suuntaan. Myös kadun kuivatusta parannetaan.
Suunnitelma
Teinintie välillä Kisällinpolku–Kinkeripolku nro suunnitelmapiirustus nro 31038/1 (liite 2)
Teinintie on nykyinen asuinalueen tonttikatu, joka saneerataan välillä Kisällinpolku–Kinkeripolku. Teinintietä halkovalle Norrtäljentielle toteutetaan pikaraitiotie Raide-Jokeri, ja siihen liittyvät liikennejärjestelyjen muutokset heijastuvat myös Teinintielle. Teinintien kapeaa jalkakäytävää levennetään. Kadun kuivatusta parannetaan. Teinintielle liittyy uusi kirkon viereen rakennettava katu, Teininrinne.
Katuosuuden länsiosassa Teinintien pohjoispuolella sijaitsee Teininpuisto, jonka läpi kulkee Oulunkylän aluetta kiertävä päävirkistysreitti, Kisällinpolku.
Tontin 28140/9 eteläpuolella oleva nykyinen pieni puistikko kunnostetaan. Asemakaavassa tällä alueella on merkintä sm-2, historiallinen kylänpaikka. Alueella on tehty arkeologinen tutkimus. Tutkimuksen perusteella museovirasto on antanut lausunnon, jonka mukaan alueen katusuunnittelua ja -rakentamista voidaan edistää ja alueella ei ole säilytettäviä suojeltuja rakenteita. Puistikkoalueen länsireunassa on ajoyhteys Kivalterinpolku 3:n tonteille ja alueelle varataan pysäköintipaikkoja lyhytaikaista vieraspysäköintiä, sekä viereisten päiväkotien saattoliikennettä varten.
Katuosuuden itäpäässä Oulunkylän ala-asteen koulun edustalle osoitetaan koululaisten saattoliikenteen kääntöpaikka.
Suunnitelman tarkempi kuvaus ilmenee liitteenä olevasta suunnitelmaselostuksesta nro 31038/1 (liite 1).
Katu sopeutuu asemakaavan mukaiseen ympäristöönsä ja täyttää toimivuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden vaatimukset.
Vuorovaikutus
Katusuunnittelu on toteutettu ”Yhteinen kunnallistekninen työmaa” sopimuksen (7.3.2017) mukaisesti yhteistyössä sopimuksen osapuolten kanssa. Sopimuksen osapuolia ovat Helsingin kaupunki, Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä (HSY), Helen Oy, Helen Sähköverkko Oy, Elisa Oyj, DNA Oyj, Telia Finland Oyj, Auris Kaasunjakelu Oy ja Cinia Cloud Oy. Sopimuksen mukaisesti kukin sopimuksen allekirjoittanut osapuoli sitoutuu suunnittelun aikana määrittelemään omat johtotarpeensa kohteessa ja tekemään omaa suunnittelua samanaikaisesti hankkeen etenemisen kanssa. Suunnittelun tavoitteena on aikaansaada rakennushankekohtaiset yhteiset ristiriidattomat suunnitelma-asiakirjat ja selostukset.
Katusuunnitelmaluonnos on ollut esillä kaupunkiympäristön Sörnäistenkadun asiakaspalvelupiste Tellingissä ja Helsingin kaupungin internetsivuilla 20.11.−4.12.2018 välisen ajan. Suunnitelmaluonnoksen esittelytilaisuus asukkaille pidettiin 20.11.2018 Oulunkylän yhteiskoululla samassa yhteydessä muiden Käskynhaltijantien ympäristön katusuunnitelmien kanssa.
Katusuunnitelma on ollut nähtävillä 4.–17.9.2019 välisen ajan. Suunnitelman nähtävillä olosta on ilmoitettu kirjallisesti suunnittelualueen kiinteistöjen omistajille ja haltijoille.
Suunnitelmasta on tehty kaksi muistutusta.
Muistutusten käsittely
Muistutusten käsittely on liitteessä 3.
Muistutukset eivät aiheuta muutoksia laadittuihin katusuunnitelmiin.
Kustannukset ja aikataulu
Katusuunnitelman rakennuskustannukset ovat yhteensä noin 410 000 euroa (alv. 0 %), 110 euroa/m².
Katujen vuotuiset ylläpitokustannukset ovat noin 10 400 euroa (alv. 0 %). Ylläpitokustannukset ovat noin 900 euroa kalliimmat kuin nykyisin.
Katujen rakentamiseen on varauduttu kaupunkiympäristölautakunnan talousarvioehdotuksessa vuodesta 2020 alkaen.
Hanke rahoitetaan talousarvion kohdasta 8 03 01 01 Uudisrakentaminen.
Sovelletut säännökset
Maankäyttö- ja rakennuslaki 85 §, 62 §, maankäyttö- ja rakennusasetus 41-43 §.
Hallintosääntö 16 luku 1 § 2 mom. kohta 11.
Päätös tullut nähtäväksi 05.12.2019
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.
Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen).
Valitusaika
Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.hao@oikeus.fi |
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Faksinumero: | 029 56 42079 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 42000 |
Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutosta siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.
Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 260 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä. Maksua ei myöskään peritä eräissä asiaryhmissä eikä myöskään mikäli asianosainen on muualla laissa vapautettu maksusta. Maksuvelvollinen on vireillepanija ja maksu on valituskirjelmäkohtainen.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11–13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Silja Hurskainen, projektipäällikkö, puhelin: 09 310 38939