Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustushakemukset vuodelle 2019, Ensemble 10

HEL 2019-006349
Asialla on uudempia käsittelyjä
7. / 18 §

Työryhmän Ensemble 10 projektiavustushakemus

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto ei myöntänyt työryhmälle Ensemble 10 projektiavustusta teatteriesityksen Lokki aiheuttamiin tekniikka- ja tilavuokrakustannuksiin ajalle 1.6.–30.9.2019.

Hylkäysperuste: hanke on kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaoston tuen piirissä.

Käsittely

Asian aikana kuultavana olivat nuorisosihteerit Tuulia Saves ja Virpi Talasmäki.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Projektiavustusta myönnetään nuorten ryhmille nuorisotyöllisten hankkeiden toteuttamiseen. Avustusta ei myönnetä samaan käyttötarkoitukseen kahdesta tai useammasta määrärahasta kaupungin sisällä. (Nuorisoyhdistysten ohjesääntö 1.11.2018)

Työryhmälle Ensemble 10 ei myönnetä nuorisojaoston projektiavustusta teatteriesityksen Lokki aiheuttamiin kuluihin, koska toimialan kulttuuripalvelujen kumppanuuspäällikkö on 18.4.2019, § 6 myöntänyt hakijalle 2 000 euroa avustusta sen toteuttamiseen.

Työryhmä Ensemble 10 koostuu vastavalmistuneista, parhaillaan teatteria opiskelevista sekä vapaista teatteritaiteilijoista. Se on aloittanut helmikuussa 2019 kokoamalla työryhmän ja työstämällä Anton Tsehovin näytelmää Lokki. Ryhmän tarkoituksena on tutkia teatterin keinoin suoritusyhteiskuntaa ja ihmisen henkisiä ja fyysisiä rajoja. Esityksessä unelmoidaan ryhmän kuvauksen mukaan maailmasta, jossa kilpailun, vertailun ja kiirehtimisen sijaan muodissa olisivat joutilaisuus, armo sekä toisen ihmisen pyyteetön auttaminen.

Esityksellä toivotaan myös vaikutettavan siihen, että yleinen suhtautuminen mielenterveyden hoitamiseen muuttuisi positiivisempaan suuntaan. Sellaiseksi, että ihmiset uskaltaisivat myöntää itselleen ja muille jaksamisen rajansa, ja ettei avunpyyntöä katsottaisi heikkouden merkiksi. Työryhmä pyrkii samalla myös verkostoitumaan henkisen hyvinvoinnin kentällä toimivien tahojen, esimerkiksi Suomen mielenterveysseuran ja Nyyti ry:n kanssa.

Työryhmässä on kymmenen jäsentä ja hankeen menoarvio on 11  610 euroa. Tuloja ryhmä saa haettujen avustusten lisäksi lipunmyynnistä. Lisäksi työryhmä saa harjoitustiloja Teatteri Ilmi Ö:ltä ja esitystiloja Q-teatterilta.

Työryhmä Ensemble 10 hakee 9.4.2019 saapuneella hakemuksellaan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaostolta 5 200 euron projektiavustusta teatteriesityksen aiheuttamiin kuluihin. Työryhmä haki samaan projektiin 15.3.2019 saapuneella hakemuksella 3 650 euroa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaoston taide- ja kulttuuriavustusta.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (Kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1)

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti nuorisojaosto tekee päätöksen yli 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 18.10.2018, § 23)

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 18.06.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

aluepäällikkö
Tiina Hörkkö

Lisätietojen antaja

Tuulia Saves, nuorisosihteeri, puhelin: 09 310 23056

tuulia.saves@hel.fi