Nimeämispyyntö, ensihoidon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen yhteistyön ohjausryhmä, sosiaali- ja terveysministeriö
Ensihoidon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen yhteistyön ohjausryhmän edustajajäsenen nimeäminen
Päätös
Toimialajohtaja päätti nimetä sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö ********** edustajajäseneksi sosiaali- ja terveysministeriön ensihoidon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen yhteistyön ohjausryhmään
Päätöksen perustelut
Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt nimeämään edustajajäsenen ensihoidon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen yhteistyön ohjausryhmään.
Sosiaali- ja terveysministeriö asetti ensihoitopalvelun ja päivystystoiminnan yhteistyön ohjausryhmän toimikaudelle 8.1.2015-31.12.2018. Ohjausryhmän tavoitteena oli sovittaa yhteen ensihoitopalvelun, sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen ja hätäkeskusten toimintaa siten, että näistä muodostuisi toimiva kokonaisuus väestön palvelutarpeen turvaamiseksi.
Terveydenhuollon ja sosiaalipäivystyksen yhteistyötä on vahvistettu lainsäädännössä, päivittämällä vuonna 2016 terveydenhuoltolakia (1326/2010; 50a§) ja sosiaalihuoltolakia (1301/2014; 29 a §). Edellä mainitun ohjausryhmän toimikauden päätyttyä on tarpeen perustaa uusi valtakunnallinen ohjausryhmä edelleen tukemaan ensihoidon ja sosiaalipäivystyksen välistä yhteistyötä ja integraatiota.
Ensihoidon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen yhteistyön ohjausryhmän tehtävänä on:
1) vastata ensihoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen toiminnan yleisestä seurannasta (ml. sairaanhoitopiirien tuottamat tiedot toiminnasta, sen laadusta ja taloudesta)
2) ohjata ensihoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon päivystyksen välistä yhteistyötä ja integraatiota, ottaen huomioon, että toiminta tukee omalta osaltaan valtakunnallista kokonaisuutta
3) seurata ja tukea valtakunnallisten ohjeiden sekä alueellisten valmiussuunnitelmien valmistelua ja päivittämistä.
4) tukea sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisen, tuottamisen ja yhteensovittamisen lainsäädäntötyötä sekä tiedon hallintaa.
Ohjausryhmän toimikausi on 2.9.2019 – 31.12.2023
Ohjausryhmä voi perustaa alatyöryhmiä tarpeen mukaan ja määritellä niiden tehtävät.
Ohjausryhmä voi kutsua asiantuntijoita.
Päätös tullut nähtäväksi 18.07.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Pia Mäkeläinen, sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö, puhelin: 09 310 43816