Aravalainsäädännön mukaisista asukasvalintaperusteista poikkeaminen, Naavapolku 14 ja Laivalahdenkaari 18, Kiinteistö Oy M2-Kodit , Y-Säätiö sr

HEL 2019-010276
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 115
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Aravalainsäädännön mukaisista asukasvalintaperusteista poikkeaminen, Naavapolku 1 ja 4 ja Laivalahdenkaari 18, Kiinteistö Oy M2-Kodit, Y-Säätiö sr

Yksikön päällikkö

Päätös

Yksikön päällikkö päätti antaa Kiinteistöt Oy M2-Kodeille luvan poiketa ARA-vuokra-asuntojen asukasvalintaperusteista kiinteistöjen Naavapolku 1 ja 4 sekä Laivalahdenkaari 18 asuntojen osalta siihen asti, kun talojen perusparannukset alkavat. Lupa koskee määräaikaisia vuokrasopimuksia ajalla 1.10.2019- 31.7.2020.

Päätöksen perustelut

Y-Säätiö sr on hakenut lupaa poiketa ARA-asukasvalinnan perusteista Kiinteistöt Oy M2-Kotien kiinteistöjen Naavapolku 1 ja 4 sekä Laivalahdenkaari 18 asuntojen osalta ajalle 1.10.2019- 31.7.2020

Kiinteistössä Naavapolku 1 ja 4 toteutetaan "Koti kuntoon" -kunnostusten pintojen uudistamisen yhteydessä myös muutoksia huoneistojakoon. Remontin pitäisi alkaa elokuussa 2020.

Kiinteistö Laivalahdenkaari 18 menee isompaan vesiputkien uusimiseen, ja samalla toteutetaan kokonaisvaltainen huoneistojen päivitys pinnoiltaan. Remontin pitäisi alkaa syyskuuhun 2020 mennessä.

Aravarajoituslain (1190/1993) 4 c §:n mukaan asukasvalintaperusteista voidaan poiketa terveydellisistä tai sosiaalisista syistä taikka vuokra-asuntojen tarkoituksenmukaisen käytön edistämiseksi. Poikkeamisen on oltava asukasvalinnan tavoitteet huomioon ottaen yhteiskunnalliselta, asunnon hakijoiden aseman tai talon ylläpidon kannalta perusteltua. Asukasvalintaperusteista poikkeaminen ei saa olennaisesti haitata 4 b §:n 2 momentin mukaisesti etusijalle asetettavien hakijoiden asunnonsaantia. Valtioneuvoston asetuksella voidaan säätää tarkemmin asukasvalintaperusteista poikkeamisesta.

Asukkaiden valinnassa sovellettavia perusteita koskevan valtioneuvoston asetuksen (166/2008) 7 §:n mukaan kunta voi antaa luvan käyttää vuokra-asuntoa tilapäisesti, kuitenkin enintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan, muiden kuin tässä asetuksessa mainitut edellytykset täyttävien henkilöiden asuntona, kun kyseessä on yhteiskunnan kannalta tarkoituksenmukaisten ja tarpeellisten tai muutoin erittäin kiireellisten toimenpiteiden suorittaminen.

Molemmissa kohteissa tyhjäkäynti kasvaa, kun uudet asukkaat eivät ole valmiita ottamaan vastaan asuntoa, josta joutuu puolen vuoden päästä jälleen muuttamaan remontin alta. Kaikki väliaikaiset asuttamiset tullaan tekemään määräaikaisina sopimuksina, ja remontin valmistuttua tehdään asukasvalinnat uudelleen ARA-vuokra-asuntojen asukasvalintaperusteita noudattaen.

Päätös tullut nähtäväksi 14.10.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • aravalaissa tai sen nojalla annetussa asetuksessa sekä vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetussa laissa tarkoitetussa asiassa päätökseen tyytymätön hakija
  • aravarajoituslaissa tai sen nojalla annetuissa säännöksissä tarkoitetussa asiassa päätökseen tyytymätön hakija / vuokra-asunnon hakija.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Vuokra-asunnon hakijan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäville.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Oikaisuvaatimus tehdään Helsingin kaupungin
kaupunkiympäristölautakunnalle.

Kaupunkiympäristölautakunnan asiointiosoitteet ovat seuraavat:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
Kaupunkiympäristölautakunta
 
Helsingin kaupungin kirjaamo
 
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11–13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi ja kotikunta. Jos muutoksenhakijan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamies, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimus on muutoksenhakijan, hänen laillisen edustajansa tai asiamiehen allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin muutoksenhakija haluaa vedota vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Marjo Tapana, tiimipäällikkö, puhelin: 09 310 34222

marjo.tapana@hel.fi

Päättäjä

Merja Liski
yksikön päällikkö