Vahingonkorvaus, esinevaurio, 27.09.2019, Mäkelänkatu 70, Velodromi
Vahingonkorvausvaatimus koskien takin vaurioitumista
Päätös
Liikuntajohtaja päättää hyväksyä ********** vahingonkorvausvaatimuksen takin vaurioitumisesta aiheutuvien kustannusten osalta 150 euron suuruisena.
Päätöksen perustelut
Hakija on toimittanut Helsingin kaupungille 19.12.2019 vahingonkorvausvaatimuksen koskien takin vaurioitumista. Hakijan takkiin on 29.9.2019 Velodromilla tarttunut maalia. Hakijan mukaan katsomon etureuna oli maalattu, eikä paikalla ollut varoituksia maalauksesta. Hakija on esittänyt valokuvia vaurioituneesta takista ja ne ovat korvausvaatimuksen liitteenä. Hakija on vaatinut kaupunkia korvaamaan takin vaurioitumisesta aiheutuneet kustannukset 150 euroa. Hakija on ilmoittanut ostaneensa takin vuonna 2018 kyseisellä hinnalla.
Vahingonkorvausoikeudessa lähtökohtana on se, että jokainen joutuu kantamaan kärsimänsä vahingon haitalliset seuraukset itse, ellei jokin erityinen peruste oikeuta korvauksen saamiseen toiselta. Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan se, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Tuottamuksella tarkoitetaan esimerkiksi huolimattomuutta tai laiminlyöntiä. Vahingonkorvausvastuu edellyttää teon syy-yhteyttä tapahtuneeseen vahinkoon. Eli voidaan todeta, että vahinko on tapahtunut tietyn teon tai laiminlyönnin seurauksena.
Liikuntapaikkapalveluilta saatuun selvitykseen viitaten voidaan todeta, että Velodromin rakenteita on maalattu koko kauden ja kyseisenä ajankohtana varoitusta maalauksesta ei vahinkopaikalla ole ollut.
Helsingin kaupunki katsoo, että hakijan ilmoittama korvausvaatimus takin osalta on määrältään kohtuullinen ja takki on vaurioitunut, koska vahinkopaikalla ei ole ollut vahinkotapahtuman aikaan varoitusta maalauksesta. Näin ollen Helsingin kaupunki on velvollinen korvaamaan hakijalle takin vaurioitumisesta aiheutuneet kustannukset.
Päätös tullut nähtäväksi 10.01.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Jyrki Inkinen, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 87904
Kirsi Hietanen, lakimies, puhelin: 09 310 28007