Pyörätelineiden sijoittaminen Herttoniemenrantaan
Pyörätelineiden sijoittaminen Herttoniemenrantaan
Päätös
Liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö päätti, että sijoitetaan pyörätelineitä Herttoniemenrantaan piirustuksen 7027 mukaisesti.
Päätöksen perustelut
Pyöräilyn suosion lisääminen on Helsingin strategian mukainen tavoite ja laadukkaan pyöräpysäköinnin tarjoaminen on merkittävä osa kokonaisvaltaista pyöräliikenteen edistämistä. Polkupyörien pysäköinnin kehittämisohjelmaan ja Pyöräilyn edistämisohjelmaan liittyy pyöräpysäköinnin toimenpiteitä.
Herttoniemenrannassa on tarjolla kysyntään nähden liian vähän turvallisia ja helppokäyttöisiä pyörätelineitä. Pyörätelineiden lisäämisellä edistetään yleisiä pyöräliikenteen edistämisen tavoitteita, vähennetään villin pysäköinnin haittoja jalankululle sekä ehkäistään pyörävarkauksia.
Kalustemalliston mukaiset pyörätelineet asennetaan kaupungin hallinnoimalle maa-alueelle. Pyörätelineiden sijoituksessa on huomioitu liikenteellisiä ja kaupunkikuvallisia seikkoja sekä otettu huomioon teknisiä vaatimuksia. Suunnittelussa on otettu käytetty apuna maastossa havainnoitua pyöräpysäköintikysyntää sekä kesällä 2017 asukkaille toteutetun Kerro kantasi web-kyselyn tuloksia.
Suunnitelman liitteenä esitettyihin telinesijoitteluihin voidaan esimerkiksi asennusteknisitä syistä tehdä pieniä muutoksia. Pyöräteline on kadun kaluste, joka rakenteensa avulla erottuu selvästi autoille tarkoitetuista pysäköintipaikoista. Rakenteen johdosta kyseisiä pyörien pysäköintipaikkoja ei yleensä osoiteta erikseen liikennemerkillä.
Suunnitelmassa lisätään kiinteitä ja runkolukituksen mahdollistavia pyörätelineitä ympärivuotiseen käyttöön yhteensä 43 kappaletta. Suunnitelman myötä uusia pyöräpaikkoja tulee laskennallisesti 86 polkupyörän pysäköintiin. Erilliset liikennemerkkipäätökset tehdään tarvittaessa. Pyörätelineiden asentaminen toteutetaan arviolta vuonna 2020.
Kustannusennuste
Rakennukset ja yleiset alueet, Rakennuttaminen 38 000 euroa
Toimivalta
Helsingin kaupungin hallintosäännössä (16 luku 6 § kohta 1) on liikenne- ja katusuunnittelupäällikön toimivallassa päättää katu- ja muulle yleiselle liikenteelle tarkoitetulla alueella merkitykseltään vähäisistä yksittäisistä liikennejärjestelyistä.
Päätös tullut nähtäväksi 03.04.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Ilari Heiska, liikenneinsinööri, puhelin: 09 310 37220