Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustushakemus 2020, Nuorten toimintaryhmän Kiitos Rouva Lagerstedt lyhytelokuvatyöryhmä
Nuorten toimintaryhmän Kiitos Rouva Lagerstedt lyhytelokuvan työryhmä projektiavustushakemus vuodelle 2020
Päätös
Kumppanuuspäällikkö myöntää nuorten toimintaryhmälle Kiitos Rouva Lagerstedt lyhytelokuvan työryhmä 1 000 euron projektiavustuksen lyhytelokuvan Kiitos Rouva Lagerstedt toteuttamisen kustannuksiin (ei kuitenkaan palkkoihin eikä palkkioihin) ajalle 19.5.-15.10.2020 menokohdalta 473000 2931500504.
Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen sekä materiaali nuorisopalvelujen Sponssi-blogia varten on toimitettava 31.10.2020 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella.
Avustusta saavan on noudatettava nuorisojaoston avustusohjesääntöä (www.hel.fi/nuorisoavustukset):
Avustusta saavan on käytettävä projektissaan Helsinki-kehystunnusta, joka käyttöohjeineen löytyy osoitteesta:
Avustus maksetaan yhdessä erässä.
Päätöksen perustelut
Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Projektiavustusta myönnetään nuorten ryhmille nuorisotyöllisten hankkeiden toteuttamiseen. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö 1.11.2018)
Lyhytelokuva Kiitos Rouva Lagerstedt on saanut inspiraationsa erään taloyhtiön ullakkohuoneesta. Se kertoo tarinan taiteilijasta, joka kärsii luomisen tuskasta sota-aikana Suomessa.
Nuorten toimintaryhmä koostuu 18 elokuva-alan harrastelijasta ja opiskelijasta, joista 15 on 7-28-vuotiaita helsinkiläisiä. Ryhmä on tehnyt eri kokoonpanoilla yhdessä aiemminkin projekteja, esimerkiksi musiikkivideoita. Tämän lyhytelokuvan tekemisen tavoitteena on tarjota nuorille aktiivista ja ammattia tukevaa tekemistä haastavan kevään aikana. Hankkeen kautta halutaan vahvistaa osallistujiensa omaa tekemistä ja mahdollisuuksia päästä alalla eteenpäin. Ryhmän suunnitelmana on saada elokuva Suomen elokuvafestivaaleille.
Ryhmää tavattiin hankkeen tiimoilta kesäkuussa. Tapaamisessa keskusteltiin projektista ja sen pohjalta ryhmä tarkensi tehtyä talousarviota ja hakusummaa. Kustannukset, yhteensä 1 804 euroa, koostuvat lavastuksesta ja puvustuksesta, cateringista, järjestelyistä ja materiaaleista, logistiikasta ja markkinoinnin ja ensi-illan kustannuksista. Tuloja hankkeella on omarahoituksena 350 euroa.
Nuorten toimintaryhmä hakee 19.5.2020 saapuneella hakemuksellaan 1 454 euron avustusta lyhytelokuvan toteuttamisen kustannuksiin.
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (Kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1) Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi.
Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 18.10.2018, § 23)
Päätös tullut nähtäväksi 15.06.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Virpi Talasmäki, suunnittelija, puhelin: 09 310 89132