Kokoonpano, ohjausryhmä, tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus-ohjelma ja rakenneuudistus -hanke

HEL 2020-008536
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 126
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus-ohjelman ja Rakenneuudistus- hankkeen ohjausryhmän asettaminen

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Päätös

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti asettaa ohjausryhmän Rakenneuudistus- hankkeen osa-alueille 1-3 ajalle 1.8.2020-31.12.2021 siten, että hankkeen ohjausryhmänä toimii toimialan johtoryhmä.

Lisäksi sosiaali – ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti asettaa ohjausryhmän Tulevaisuuden sote-keskus- hankkeelle ajalle 1.8.2020-31.12.2022 siten, että hankkeen ohjausryhmänä toimii toimialan johtoryhmä täydennettynä HUS:n perusterveydenhuollon yksiköiden edustajalla, sosiaalialan osaamiskeskuksen edustajalla ja kolmannen sektorin toimijoiden edustajalla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä pyydetään nimeämään edustaja HUS:n perusterveydenhuollon yksiköstä. Uudenmaan alueen sosiaalialan osaamiskeskuksilta pyydetään nimeämään yksi yhteinen edustaja ohjausryhmään. Lisäksi kolmannen sektorin edustaja pyydetään nimeämään Uudenmaan alueella toimivalta kolmannen sektorin järjestöjä edustavalta organisaatiolta.

Sosiaali – ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti myös, että Rakenneuudistus- hankkeen osa-alueiden 1-3 ja Tulevaisuuden sote-keskus- hankkeiden ohjausryhmät kokoontuvat samaan aikaan hankeaikana vähintään neljä kertaa kalenterivuodessa. Vuoden 2020 aikana ohjausryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa.

Päätöksen perustelut

Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala haki sosiaali- ja terveysministeriöltä valtionavustusta Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelmaan sekä Rakenneuudistukseen hallintojohtajan päätöksellä 17.03.2020 § 6.

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut valtionavustuspäätökset hankkeista 29.6.2020. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala on saanut valtionavustusta Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelmaan 6 579 198‬ euroa ja Rakenneuudistukseen 12 018 500 euroa.

Sosiaali- ja terveysministeriö edellyttää, että hankkeille on asetettava ohjausryhmä. Hankkeet pyritään integroimaan mahdollisimman hyvin osaksi toimialan palvelukokonaisuutta ja toimintaa sekä välttämään erillisten ohjausryhmien perustamista. Tämän vuoksi on luontevaa, että toimialan johtoryhmä toimii hankkeiden ohjausryhmänä.

Sosiaali- ja terveysministeriö edellyttää valtionavustuspäätöksessään, että Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus hankkeen ohjausryhmässä on oltava kattava edustus perustason sosiaali- ja terveydenhuollosta, perusterveydenhuollon yksiköistä sekä sosiaalialan osaamiskeskuksista ja alueella toimivista kolmannen sektorin toimijoista. Lisäksi ohjausryhmän kokouksiin on kutsuttava ministeriön nimeämät hankkeiden valvojat, mutta nämä eivät ole virallisia ohjausryhmän jäseniä.

Rakenneuudistus- hanke jakautuu neljään osa-alueeseen. Neljännelle Rakenneuudistus- hankkeen osa-aluelle, erikoissairaanhoidon järjestämisen, ohjauksen ja yhteistyön kehittäminen, perustetaan erillisellä päätöksellä oma ohjausryhmä.

Hallintosäännön 5 luvun 9 §:n mukaan sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja johtaa sosiaali- ja terveystoimialan toimintaa ja hallintoa.

Päätös tullut nähtäväksi 16.07.2020

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Matleena Mikkonen, ostopalvelupäällikkö, puhelin: 040 667 1939

matleena.mikkonen@hel.fi

Päättäjä

Leena Turpeinen
vs. sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja