Vahingonkorvaus, esinevahinko, 28.8.2020, Munkkiniemen kotihoito
Vahinkoilmoitus anastetusta kotihoidon sähköpyörästä
Päätös
Yksikön päällikkö päätti merkitä tiedoksi lounaisen kotihoitoyksikön lähipalvelualueen Munkkiniemi 2 ilmoituksen kotihoidon hallinnassa olleen sähköpyörän 28.8.2020 tapahtuneesta anastuksesta.
Samalla yksikön päällikkö päätti, että anastuksesta aiheutuneet kulut jäävät kokonaisuudessaan sosiaali- ja terveystoimialan kustannukseksi, koska työntekijän viaksi jää vain lievä tuottamus.
Päätöksen perustelut
Vahinkoilmoituksen mukaan lounaisen kotihoitoyksikön lähihoitajan käytössä ollut Helkama-merkkinen sähköpyörä anastettiin 28.8.2020 asiakaskäynnin yhteydessä. Anastettu sähköpyörä oli lukittu asianmukaisesti riippulukolla. Tapahtuman johdosta lounaiselle kotihoitoyksikölle aiheutui 1.532,41 euron suuruinen vahinko. Sähköpyörän anastuksesta on tehty tutkintailmoitus poliisille. Esitutkinta on 15.9.2020 keskeytetty toistaiseksi esitutkintalain 3 luvun 13 §:n perusteella.
Päätöksenteon tuen päällikön toimivalta päättää vahingonkorvauksesta perustuu sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan päätökseen 23.8.2018 § 121.
Päätöksenteon tuen päällikön toimivalta päättää työntekijän tai viranhaltijan vahingonkorvausvelvollisuudesta vapauttamisesta perustuu sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen 14.8.2018 § 188.
Päätös tullut nähtäväksi 30.10.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Sari Tanner-Suonpää, lakimies, puhelin: 09 310 51946