Avustuksen myöntäminen, kulttuuripalvelukokonaisuus, taide- ja kulttuuriavustukset vuodelle 2021

HEL 2020-012835
Asialla on uudempia käsittelyjä
10. / 43 §

Taide- ja kulttuuriavustukset vuodelle 2021, vähintään 50 000 euron hakemukset

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto myönsi taide- ja kulttuuriavustusta (vähintään 50 000 euron hakemukset) vuodelle 2021 liitteen mukaisesti yhteensä 3 511 777 seuraavasti:

  • projektiluonteiseen toimintaan 30 000 euroa
  • pysyväisluonteiseen toimintaan 3 481 777 euroa

Teatterimuseon säätiö sr:lle ei myönnetty avustusta. Hanke nojaa liikaa kaupungin tukeen.

ML:lle ( ********** ) ei myönnetty avustusta. Taide- ja kulttuuriavustuksia myönnetään vain yleisölle avoimeen toimintaan, ei yksityisen henkilön taiteelliseen työskentelyyn.

Cantores Minores -kannatusyhdistys ry:lle ei myönnetty taide- ja kulttuuriavustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistys voi hakea hankkeisiinsa projektiluonteista avustusta.

Suomalaisen Kamarioopperan kannattajayhdistys ry:lle ei myönnetty taide- ja kulttuuriavustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistys voi hakea hankkeisiinsa projektiluonteista avustusta.

Taiteen, kulttuurin ja oppimisen edistämisen keskus ry:lle ei myönnetty taide- ja kulttuuriavustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistys voi hakea hankkeisiinsa projektiluonteista avustusta.

Ohjeet avustuksen saajille

Projektiavustukset maksetaan yhdessä erässä tammikuussa 2021. Toiminta-avustukset maksetaan avustuksen suuruudesta riippuen 1.–4. erässä maksukauden ensimmäisen kuukauden 7. päivä (7.1., 7.3., 7.6. ja 7.9.). Jos kuukauden 7. päivä on lauantai tai pyhäpäivä, eräpäivä siirtyy seuraavaksi arkipäiväksi.

Mikäli avustuksen saaja on velkaa kaupungille, kuitataan myönnetystä avustuksesta kaupungin perimiskelpoinen saatava avustuksen saajalta (Helsingin avustusten yleisohjeet, kaupunginhallitus 28.11.2019).

Ohjeet avustuksen käyttämisestä, raportoinnista, avustuksen maksamisesta ja Helsinki-tunnuksen käytöstä löytyvät toimialan nettisivuilta www.hel.fi/kulttuurinavustukset > Avustuksen käyttäminen ja raportointi:

Kaupungilla on oikeus periä avustus tai sen osa takaisin, mikäli avustuksen saaja ei noudata avustusehtoja.

Vuoden 2022 hakuajoista ilmoitetaan nettisivuilla www.hel.fi/kulttuurinavustukset > Hakuajat.

Käsittely

Asian aikana kuultavana oli suunnittelija Petri Rostedt. Asiantuntija poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yhteiset avustusperiaatteet 13.02.2018, § 28. Kulttuurijaosto on hyväksynyt tarkemmat avustusmuodot ja arviointikriteerit 20.3.2018, § 10.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto vastaa taide- ja kulttuuritoimintaan sekä kulttuuripolitiikkaan tarkoitettujen avustusten jakamisesta hallintosäännön 17 luvun 2 §:n 3 kohdan mukaisesti jakamalla avustusmäärärahoja. Jaosto käsittelee taide- ja kulttuuriavustuksia kaikissa kokouksissaan.

Vuoden 2021 vähintään 50 000 euron taide- ja kulttuuriavustusten hakuaika päättyi 28.8.2020 klo 16.00. Tämän kokouksen käsittelyssä on vuodelle 2021 yhteensä 60 taide- ja kulttuuriavustushakemusta, joista kolme on projektiluonteiseen ja 57 pysyväisluonteiseen toimintaan. Haettu summa on yhteensä 5 535 640 euroa, josta projektitoimintaan on haettu 191 720 ja pysyvään toimintaan 5 343 920 euroa.

Pysyväisluonteiseen toimintaan tarkoitettujen avustusten hakijoista teatterin edustajien osuus oli suurin (17 hakijaa). Tanssin hakijoita oli 10 ja musiikin 9. Eniten ehdotetaan myönnettäväksi avustuksia tanssin toimijoille, yhteensä 1 010 000 euroa. Tämä johtuu Tanssin talo ry:n avustuksesta (650 000 euroa), joka on sopimukseen perustuva avustus. Ilman sitä tanssin toimijoiden avustussumma olisi 360 000 euroa ja suurin avustusta saava taiteen ala olisi teatteri, 859 500 euroa.

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 11.12.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

kulttuurin edistämisen päällikkö
Veikko Kunnas

Lisätietojen antaja

Petri Rostedt, suunnittelija, puhelin: 09 310 32988

petri.rostedt@hel.fi

Liitteet (pdf)

2. Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2021_vähintään 50 000 euron hakemukset

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.