Varallaolo, Malmin, Teinilän ja Hyvösen lastenkodit, Sosiaali- ja terveystoimiala
Yhteinen yhteydenpidon rajoittamispäätöksentekoa koskeva varallaolojärjestelmä Malmin, Teinilän ja Hyvösen lastenkoteihin
Päätös
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti, että Malmin, Teinilän ja Hyvösen lastenkoteihin perustetaan viikonlopuiksi ja pyhiksi yhteinen esihenkilöiden varallaolojärjestelmä, koska kyseisissä alayksiköissä ei ole jatkuvaa esihenkilöiden varallaolojärjestelmää ja yhteydenpidon rajoittamispäätös on tehtävä samana päivänä. Varallaolokorvaus maksetaan 30.6.2021 alkaen kultakin varallaolotunnilta, jona viranhaltija/työntekijä on velvoitettu olemaan varalla. Varallaolokorvaus on 30 % korottamattomasta tuntipalkasta.
Päätöksen perustelut
Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 momentin mukaan toimialajohtaja päättää tai hyväksyy ne perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää toimialan henkilöstöasioissa. Sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan toimialajohtaja päättää varallaolojärjestelmästä.
Yhteinen esihenkilöiden varallaolojärjestelmä on välttämätön, koska lastensuojelulain 63 §:n mukaisen yhteydenpidon rajoittamispäätöksen voi tehdä vain lastenkodin johtaja tai hänen sijaisensa. Päätös on tehtävä saman päivän aikana.
Malmin, Hyvösen ja Teinilän lastenkodeilla on muutoin käytössä esihenkilöiden tarpeen mukainen varallaolo. Samanaikaisesta tarpeen mukaisesta varallaolosta ei makseta erillistä korvausta esihenkilölle.
Malmin, Teinilän ja Hyvösen lastenkodit ovat kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen III luvun 5 §:n mukaisen varallaolojärjestelmän piirissä 15.6.2021 lukien seuraavin periaattein:
- Varallaolijoina ovat vuorotellen Malmin, Teinilän ja Hyvösen lastenkotien johtajat sekä kolme vapaaehtoiseksi ilmoittautunutta vastaavaa ohjaajaa.
- Varallaolo koskee edellä mainittujen lastenkotien yhteydenpidon rajoittamispäätösten tekemistä sekä työntekijöiden lastensuojelulakiin liittyviä kysymyksiä.
- Varallaoloaika on viikonloppuisin alkaen perjantaina klo 18 ja päättyen sunnuntaina klo 21. Pyhäpäivinä varallaolo alkaa viimeisenä arkipäivänä klo 18 ja päättyy viimeisenä pyhäpäivänä klo 21.
- Varallaolokorvaus maksetaan kultakin varallaolotunnilta, jona viranhaltija/työntekijä on velvoitettu olemaan varalla. Varallaolokorvaus on 30 % korottamattomasta tuntipalkasta. Tehdystä työstä maksetaan palkka sekä kunkin ajankohdan mukaiset vuorokohtaiset lisät. Työnteon ajalta ei makseta varallaolokorvausta.
- Varallaolijan on varallaoloaikana oltava puhelimitse tavoitettavissa ja hänellä on oltava kotona tietokoneensa, jolla hän tekee tarvittaessa yhteydenpidon rajoittamispäätöksen. Varallaolijan ei tarvitse lähteä työpaikalle.
- Viranhaltijalta/työntekijältä pyydetään suostumus varallaoloon osallistumisesta.
- Varallaolo on toistaiseksi voimassa oleva
Toimialajohtajan päätöksellä kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen 5 §:n mukainen varallaolojärjestelmä on 30.6.2021 alkaen voimassa toistaiseksi.
Lastensuojelulaitoksen johtajalle tai muulle henkilöstölle annettua rajoitustoimivaltaa sovelletaan kaikissa lastensuojelulain 57 §:ssä tarkoitetuissa lastensuojelulaitoksissa riippumatta siitä, kuuluuko mainittu henkilöstö virkasuhteiseen tai muuhun henkilökuntaan, jollei erikseen lailla toisin säädetä.
Päätös tullut nähtäväksi 23.07.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Minna Pitkänen, lastenkotitoiminnan päällikkö, puhelin: 09 310 46170