Vahingonkorvaus, autovaurio
Vahingonkorvausvaatimus koskien esinevahinkoa
Päätös
Liikuntajohtaja hyväksyy ********** tekemän vahingonkorvausvaatimuksen, koskien esinevahinkoa 502,60 euron suuruisena. Korvaus voidaan maksaa, kun hakija on toimittanut Helsingin kaupungille kuitin uusien renkaiden vaihdosta aiheutuneen laskun maksamisesta.
Päätöksen perustelut
Hakija on toimittanut 1.1.2021 vahingonkorvausvaatimuksen Helsingin kaupungille. Hakija on ajanut 20.12.2020 klo 14.30 Kutomokujaa Talin tenniskeskuksen pysäköintipaikalle. Päällystetyssä tiessä oli syvä kuoppa, jonka johdosta auton oikea eturengas puhkesi. Hakijan aviomies toi kesärenkaan kotoa puhjenneen renkaan tilalle. Hakija vaatii Helsingin kaupungilta vahingonkorvauksena uusien renkaiden osalta 459,60 euroa sekä kilometrikorvauksia 43 euroa vararenkaan tuomisesta eli yhteensä 502,60 euroa vahingosta aiheutuneita kustannuksia. Vahingonkärsijä asian osalta on hakijan aviomies. Korvausvaatimuksen liitteenä on lasku uusien renkaiden vaihdosta aiheutuneista kuluista.
Vahingonkorvausoikeudessa lähtökohtana on se, että jokainen joutuu kantamaan kärsimänsä vahingon haitalliset seuraukset itse, ellei jokin erityinen peruste oikeuta korvauksen saamiseen toiselta. Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan se, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Tuottamuksella tarkoitetaan esimerkiksi huolimattomuutta tai laiminlyöntiä. Lisäksi vahingonkorvausvastuu edellyttää teon syy-yhteyttä tapahtuneeseen vahinkoon. Eli voidaan todeta, että vahinko on tapahtunut tietyn teon tai laiminlyönnin seurauksena.
Liikuntapaikkapalveluilta saatuun selvitykseen viitaten voidaan todeta, että kyseinen tie kuuluu sen kunnossapitovastuulle ja korvausvaatimus on aiheellinen. Näin ollen liikuntapaikkapalvelut katsoo, että se on vastuussa hakijalle aiheutuneesta vahingosta.
Hakija on vaatinut korvausta kaikkien neljän renkaan osalta. Helsingin kaupunki katsoo, että kaikkien neljän renkaan korvaaminen on tässä tapauksessa perusteltua.
Päätös tullut nähtäväksi 05.02.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Turo Saarinen, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 87801
Kirsi Hietanen, lakimies, puhelin: 09 310 28007