Avustuksen myöntäminen, Nuorisopalvelut, projektiavustus vuodelle 2021, Heresy Gaming Oy
Heresy Gaming Oy:n projektiavustushakemus vuodelle 2021
Päätös
Kumppanuuspäällikkö ei myönnä Heresy Gaming Oy:lle projektiavustusta pelivalmentamiskokonaisuuteen nuorille ja siihen sisältyviin yhteispelitapahtumiin ajalle 1.2.-30.5.2021.
Hylkäysperuste: Hakija ei ole nuorisoyhdistys.
Päätöksen perustelut
Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Projektiavustusta myönnetään varhaisnuoriso- tai nuorisoyhdistyksille ja nuorten toimintaryhmille nuorisotyöllisten hankkeiden toteuttamiseen. Avustushakemus tulee toimittaa aina ennen hankkeen alkamista. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö).
Heresy Gaming Oy on osakeyhtiö, joka toimii e-urheilun alalla. Yksi yhtiön toimintamuoto on nuorten pelaajien valmentaminen. Valmentamisessa kiinnitetään huomiota kokonaisvaltaisesti terveelliseen elämätapaan ja sosiaaliseen kehitykseen. Yhtiön nuorille suunnattu projekti pelivalmentamiskokonaisuus sisältää e-urheilua virtuaalisessa ympäristössä, yhteispelitapahtumia fyysisesti yhdessä paikassa sekä nuorten itsenäistä harjoittelua ja sen tukemista. Projektin tarkoituksena on tukea nuorten helsinkiläisten kehittymistä e-urheilussa, kannustaa terveellisiin elämäntapoihin peliharrastuksen ohessa ja oppia kunnioittaman kanssapelaajia.
Pelivalmennuskokonaisuuden projektissa järjestetään kerran viikossa ohjattua e-urheilua virtuaalisessa ympäristössä ja kerran kuukaudessa yhteisiä pelitapahtumia fyysisesti samassa paikassa. Lisäksi osallistuvat nuoret tekevät itsenäisesti kotitehtäviä, joihin on mahdollista saada tukea valmentajilta. Projektin aikana nuorten kanssa viestitään Discord-alustan kautta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 3 616 euroa. Menot koostuvat pelivalmentajien koulutuskuluista, koulutustilan vuokrasta, kalustohankinnoista, palkkamenoista, serverikuluista sekä tiedostus- ja hallintomenoista. Tuloja hankkeelle on suunniteltu projektiavustuksesta ja omarahoituksesta yhteensä 3 616 euron verran. Omarahoitus sisältää osallistumismaksuja ja yrityksen omarahoitusta.
Heresy Gaming Oy hakee 16.11.2020 saapuneella hakemuksellaan 2 666 euron projektiavustusta nuorten pelivalmennuskokonaisuudesta aiheutuviin kuluihin. Hakijaan on oltu yhteydessä valmisteluvaiheessa.
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (Kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1)
Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 8.12.2020, § 28)
Päätös tullut nähtäväksi 20.01.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Liisa Remes, suunnittelija, puhelin: 09 310 26783