Toisen asteen koulutuksen järjestäminen etäopetuksena, koronavirus-tilanne, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Toisen asteen koulutuksen järjestäminen etäopetuksena
Päätös
Toimialajohtaja päätti, että Helsingin kaupungin suomen- ja ruotsinkielinen toinen aste siirtyy rajatusti lähiopetukseen 1.3.2021 seuraavalla tavalla:
Korkeintaan puolet lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoista on vuorollaan lähiopetuksessa.
Ryhmäkokoja säädellään siten, että turvavälit pystytään säilyttämään.
Lukiot huolehtivat opetuksen järjestelyistä niin, että terveysturvallisuutta koskevia ohjeita ja määräyksiä noudatetaan lähiopiskelussa täysimääräisesti ja että yksittäiselle opiskelijalle ei tule pitkiä etäopintojaksoja.
Kaikki yo-kirjoituksiin osallistuvat opiskelijat siirtyvät etäopetukseen 1.3.2021 alkaen yo-kirjoitusten turvaamiseksi. Tällaisia opiskelijoita ovat esimerkiksi abiturientit, joilla on jäänyt rästisuorituksia sekä toisen vuosikurssin opiskelijat, jotka aloittavat nyt yo-kirjoitukset.
Ammatillisessa koulutuksessa siirrytään opetusjärjestelyihin, jossa 1/3 oppimisyhteisöjen / toimipaikkojen opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa, jolloin oppilaitoksissa on väljempää ja turvavälit voidaan toteuttaa paremmin. Ammatillisessa koulutuksessa on tärkeää huomioida opiskelijoiden laaja ikäjakauma. Lähiopetus toteutetaan terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti. Etä- ja lähiopetuksen vuorottelussa noudatetaan oppimisyhteisön / toimipaikan yhdessä sopimaa työjärjestystä ja rakennetta. Osa opiskelijoista on työelämässä oppimassa (koulutussopimus- tai oppisopimus), jolloin noudatetaan työnantajan terveysturvallisuuteen liittyviä ohjeita.
Päätöksen perustelut
Lukio- ja ammatillista koulutusta koskevan lainsäädännön mukaan koulutuksen järjestäjä voi järjestää toisen asteen koulutusta lähiopetuksena, etäopetuksena tai näiden yhdistelmänä. Koulutuksen järjestäjä päättää niitä koskevan lainsäädännön puitteissa opetuksen tarkoituksenmukaisesta ja turvallisesta järjestämisestä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukset huomioiden.
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 18.2.2021 toisen asteen etäopetuksesta päätöksessä mainitulla tavalla
Tällä päätöksellä jatketaan toimialajohtajan 28.1.2021 (§ 7) tekemän päätöksen voimassaoloa päätöksestä ilmenevästi
Päätös tullut nähtäväksi 23.02.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Timo Tapani Korhonen, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 21012