Avustuksen myöntäminen, kaupunginkanslia, avustus vuodelle 2021, Helsingin Kuurojen Yhdistys ry
Helsingin Kuurojen Yhdistys ry:n avustushakemus vuodelle 2021
Päätös
Vs. kansliapäällikkö päätti olla myöntämättä avustusta Helsingin Kuurojen Yhdistys ry:lle virkistystapahtumien ja teemailtojen järjestämiseen, koska toiminta ei kuulu kaupunginhallituksen yleisavustusmäärärahoista tuettavan toiminnan piiriin ja sosiaali- ja terveyslautakunta (8.12.2020 § 260) on jo myöntänyt yhdistykselle avustusta vastaavaan tarkoitukseen.
Päätöksen perustelut
Helsingin Kuurojen Yhdistys ry:n tarkoituksena on toimia viittomakielisten etujärjestönä, palvelujen tuottajana ja saada viittomakieliset yhteisvoimin toimimaan yhdenvertaisten elinolojen saavuttamiseksi muihin kansalaisiin nähden. Helsingin Kuurojen Yhdistys ry on toiminut vuodesta 1895 ja se on virallisesti rekisteröity vuonna 1951.
Helsingin Kuurojen Yhdistys ry hakee 10 000 euroa kaupunginhallituksen yleisavustusta virkistystapahtumien ja teemailtojen järjestämiseen viittomakielisille kuuroille. Sosiaali- ja terveyslautakunta on jo myöntänyt yhdistykselle vastaavaan tarkoitukseen 5 000 euroa vuodelle 2021 (8.12.2020 § 260). Sosiaali- ja terveyslautakunta on myöntänyt yhdistykselle 5 000 euron toiminta-avustuksen myös vuodelle 2020.
Helsingin kaupungin kaupunginhallituksen yleisavustusmäärärahoista myönnetään avustuksia sellaisille järjestöille, joiden toiminta ei kuulu minkään muun toimialan toimintaan. Kaupunginhallitukselle toimitettuja avustushakemuksia liitteineen arvioidaan kaupunginhallituksen päättämien (Khs 28.10.2019 § 723) avustusten yleisohjeiden mukaisesti. Yleisohjeiden mukaan avustettavan toiminnan tulee tukea ja täydentää avustuksia myöntävän toimialan toimintaa ja tavoitteiden toteutumista. Avustuksia ei myönnetä samaan käyttötarkoitukseen kahdesta tai useammasta avustuksiin varatusta määrärahasta.
Avustusta Helsingin Kuurojen Yhdistys ry:lle ei esitetä myönnettäväksi, koska toiminta ei kuulu kaupunginhallituksen yleisavustusmäärärahoista tuettavan toiminnan piiriin ja sosiaali- ja terveyslautakunta on jo myöntänyt yhdistykselle haettuun tarkoitukseen 5 000 euron toiminta-avustuksen (8.12.2020 § 260).
Päätös tullut nähtäväksi 23.02.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Riina Kopola, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 28256