Yhteistyösopimus, Helsinki Pride-tapahtuma vuosina 2021-2023, Helsinki Pride-yhteisö ry

HEL 2021-003397
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 71

Määrärahan myöntäminen Helsinki Pride 2021 -tapahtuman yhteistyötoimenpiteiden kustannuksiin

Kansliapäällikkö

Päätös

Kansliapäällikkö hyväksyi osaltaan Helsingin kaupungin ja Helsinki Pride -yhteisö ry:n välisen tapahtumayhteistyösopimuksen sekä sopimuksen liitteen vuoden 2021 yhteistyötoimenpiteistä. Liitteessä on määritelty kaupunkitasoisen yhteistyön vastikkeet ja yhteistyön kustannukset 2021.

Kansliapäällikkö päätti myöntää kaupunginkanslian viestintäosaston brändiyksikön käytettäväksi yhteensä 80 000 euroa talousarvion kohdalta 1 30 01 Kaupunginhallituksen käyttövarat, projektinumero 104020100707 Helsinki Pride 2021 -tapahtuman järjestelyihin vuonna 2021.

Yhteistyön arvonlisäveroton kokonaisarvo on 80 000 euroa (alv 0 %). Kaupunginkanslian viestintäosaston brändiyksikkö toteuttaa sopimuksen liitteessä 2 määritellyt tapahtumaturvallisuuden, tapahtumasiisteyden- ja puhtaanapidon yhteistyötoimenpiteet, joiden laskennallinen arvo on 80 000 euroa (alv 0 %). Toimenpiteiden kustannukset maksetaan talousarvion kohdalta 1 30 01, Kaupunginhallituksen käyttövarat, projektinumero 104020100707 Helsinki Pride 2021 -tapahtuman järjestelyihin vuonna 2021.

Edelleen kansliapäällikkö totesi, että hankinta toteutetaan suorahankintana, koska yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan, eikä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta (hankintalaki 40 § 2 mom. 2 kohta).

Päätöksen perustelut

Helsingin kaupungin kaupunkistrategian 2017–2021 mukaisesti Helsinki on elävä, kiehtova, monipuolinen sekä kansainvälisesti vetovoimainen kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumakaupunki. Strategian mukaan Helsinki lisää kansainvälisyyttään ja luo edellytyksiä mielenkiintoisten tapahtumien synnylle. Lisäksi Helsinki vauhdittaa toteuttamiskelpoisten suurhankkeiden etenemistä ja panostaa kulttuurin ja urheilun suurtapahtumien sekä kongressien houkutteluun ja luomiseen.

Helsingin kaupunginhallituksen hyväksymän kaupungin henkilöstön tasa-arvosuunnitelman 2019–2021 mukaisesti kaupunki edistää ja kehittää aktiivisesti toimintakulttuuria, jonka perustana ovat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Tahtotilana on olla eturivin työpaikka, sellainen, johon kaikkien on hyvä tulla ja jossa on hyvä olla.

Helsinki Pride -tapahtumayhteistyön tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja näkyvyyttä kaupungissa sekä lisätä kaupunkilaisten tietoa yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista. Lisäksi tavoitteena on kasvattaa Helsingin positiivista tunnettuutta ja työnantajamielikuvaa. Tapahtumien vaikuttavuustutkimustulokset osoittavat, että suurtapahtumat tuovat paikkakunnille näkyvyyttä, vetovoimaa ja matkailutuloja sekä vilkastuttavat elinkeinoelämää.

Helsinki Pride -viikko on Helsinki Pride -yhteisö ry:n vuosittain järjestämä ihmisoikeustapahtuma. Tapahtuma kestää kokonaisuudessaan viikon. Vuonna 2021 tapahtuma järjestetään 28.6.–4.7. Ohjelmassa on viikon aikana muun muassa näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, vertaisryhmätapaamisia. Viikon ohjelmasisältöjä toteutetaan yhteistyöllä kymmenien eri organisaatioiden kanssa koronaturvallisesti, panostaen turvatoimiin ja verkkoalustoihin sekä osallistumisen ja ohjelman seuraamisen mahdollistamiseen myös etänä.

Helsinki Priden tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Helsinki Pride on Suomen suurin ja merkittävin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtuma.

Tapahtumassa työskentelee noin 150 vapaaehtoista. Järjestäjä odottaa yhteensä noin 100 000 osallistujaa tapahtuman tilaisuuksiin ja ohjelmasisältöihin.

Tapahtuman järjestämistä koskevalla yhteistyösopimuksella sovitaan kaupunginkanslian viestintäosaston yhteistyö- ja markkinointitoimenpiteistä, mainospintojen käytöstä sekä kaupungin brändinäkyvyydestä tapahtumassa.

Hankinta voidaan toteuttaa suorahankintana, jos yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan. Lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta (hankintalaki 40 § 2 mom. 2 kohta). Hankinta tehdään suorahankintana, koska Helsinki Pride -yhteisö ry omistaa Helsingissä järjestettävän Helsinki Pride -tapahtuman järjestämisoikeuden.

Päätös tullut nähtäväksi 23.03.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Sari Myllyniemi, tapahtuma-asiantuntija, puhelin: 09 310 36082

sari.myllyniemi@hel.fi

Päättäjä

Sami Sarvilinna
kansliapäällikkö
Liisa Kivelä
viestintäjohtaja

Liitteet (pdf)

1. Helsinki Pride yhteistyösopimus 2021-2023
Liitettä ei julkaista internetissä.
2. Tapahtumasuunnitelma
Liitettä ei julkaista internetissä.
3. Yhteistyötoimenpiteet 2021
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.