Avustuksen hakeminen, valtion erityisavustus, oppimisen tuen ja inkluusion kehittäminen 2021-2022, opetus- ja kulttuuriministeriö
Valtion erityisavustuksen kohdentaminen oppimisen tuen ja inkluusion kehittämiseen esi-ja perusopetuksessa 2021-22
Päätös
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti hyväksyä opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän erityisavustuksen kohdentamisen kehittämispalveluihin ja palvelukokonaisuuksiin sekä Helsingin yliopiston Viikin normaalikouluun.
Saadun avustuksen kokonaissumma on 1 700 000 euroa. Omavastuuosuus on 20% eli 425 000 euroa. Erityisavustuksella on tarkoitus jatkaa ja laajentaa oppimisen tuen ja inkluusion kehittämistä, johon opetus- ja kulttuuriministeriö on aiemmin myöntänyt erityisavustusta Helsingille vuosille 2020-2021.
Kehittämishankkeelle on palkattu projektipäällikkö sekä projektisuunnittelijoita, jotka ovat sijoittuneet palvelukokonaisuuksien kehittämisen tuen yksikköön. Lisäksi myönnetyllä erityisavustuksella on tarkoitus kehittää ja mallintaa kouluvalmentajatoimintaa. Kouluvalmentajat toimivat kouluissa rehtorin alaisuudessa. Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu osallistuu kehittämistoimintaan toisena opetuksen järjestäjänä.
Erityisavustuksen kokonaissummasta kohdennetaan 816 000 euroa perusopetuksen palvelukokonaisuuteen ja 144 000 euroa ruotsinkieliseen palvelukokonaisuuteen kouluvalmentajatoiminnan kehittämiseksi. Avustuksesta 32 168 euroa kohdennetaan Helsingin yliopiston Viikin normaalikoululle. Avustuksesta 707 832 euroa kohdennetaan kehittämispalveluihin projektityöntekijöiden, kehittämistoimintaan liittyvien sijaiskuluihin, monialaisen yhteistyörakenteiden kehittämiseen liittyviin palkkakuluihin sekä palvelun ostoihin.
Lisäksi kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti oikeuttaa perusopetusjohtajan ja ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtajan kohdentamaan perusopetuksen avustuksen koulukohtaisesti. Avustuksen käytön seurannasta vastaa kukin palvelukokonaisuus. Viikin normaalikoulu vastaa talousseurannasta oman osuutensa osalta. Viikin normaalikoulun kanssa tehdyssä sopimuksessa määritellään tarkemmin kehittämistyön tavoitteet, yhteistyön painoalueet sekä taloudenseurantaan ja raportointiin liittyvät asiat.
Omavastuuosuus katetaan projektipäällikön ja projektisuunnittelijoiden palkkakustannusten, muiden henkilöstökulujen ja palvelun ostojen osalta kehittämispalveluista ja kouluvalmentajien osalta kehittämistyössä mukana olevien suomen- ja ruotsinkielisen peruskoulujen määrärahoista. Viikin normaalikoulu vastaa omavastuuosuudesta oman osuutensa osalta.
Päätöksen perustelut
Opetus ja kulttuuriministeriö päätti 26.5.2021 myöntää Helsingin kaupungille valtion erityisavustusta oppimisen tuen ja inkluusion kehittämiseen (OKM/575/520/2021) 1 700 000 euroa. Päätös perustuu Helsingin kaupungin hakemukseen 21.4.2021. Avustuksen käyttöaika päättyy 31.12.2022.
Myönnetyllä avustuksella on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa oppimisen ja koulunkäynnin tukeen sekä inkluusion toimeenpanoon liittyviä opetuksen järjestelyjä sekä muita hakuilmoituksessa todettuja painopisteitä.
Päätös tullut nähtäväksi 17.06.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Taina Torniainen, projektipäällikkö, puhelin: 09 310 29960