Tutkimuslupa, asiakkaan osallisuutta vahvistavien työskentelytapojen kehittäminen
Tutkimuslupa tutkimukseen ”Asiakkaan osallisuutta vahvistavien työskentelytapojen kehittäminen”
Päätös
Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja myönsi tutkimusluvan ********** tutkimukselle ”Asiakkaan osallisuutta vahvistavien työskentelytapojen kehittäminen” (yamk-opinnäytetyö). Yhteyshenkilö on tuetun asumisen päällikkö ********** Tutkimuslupa on voimassa 31.7.2022 saakka.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.
Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali- ja terveystoimelle.
Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, tietosuojalain 1050/2018 sekä muun voimassa olevan lainsäädännön tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali- ja terveystoimeen.
Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi. Valmiit tutkimukset ovat henkilökunnan käytettävissä sosiaali- ja terveystoimen intrasivuilla.
Päätöksen perustelut
Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää millaisia käsityksiä asiakkailla ja työntekijöillä on asiakkaan osallisuudesta ja palvelun asiakaslähtöisyydestä, miten asiakkaat ja työntekijät kuvaavat asiakkaan osallisuuden ja asiakaslähtöisyyden toteutumista, ja millaisilla toimintatavoilla asiakkaan osallisuutta voidaan edistää. Opinnäytetyön aineisto kerätään asukkailta haastatteluilla ja henkilökunnalta kyselyillä. Osallistujat rekrytoidaan yhteyshenkilön kautta. Haastattelut toteutetaan yksilöhaastatteluina. Haastatteluun osallistuminen on asiakkaille vapaaehtoista ja perustuu suostumukseen. Haastattelut nauhoitetaan ja litteroidaan.
Saatu aineisto luokitellaan kehittämistyön toisessa vaiheessa, ja työtä kehitetään yhdessä työyhteisön kanssa työpajatyöskentelyn avulla aineistosta esiin nousseiden teemojen pohjalta. Työpajatyöskentelyn tavoitteena on tuottaa tietoa ja muodostaa yhtenäistä näkemystä asiakaslähtöisestä ja asiakkaiden osallisuutta tukevasta työskentelystä. Työpajatyöskentelyssä käytetään osallistavia menetelmiä. Työskentelystä syntyy aineistoa, jonka pohjalta muodostetaan toimintamalli asiakkaiden osallisuuden lisäämiseksi.
Aineisto analysoidaan laadullisin menetelmin. Aineisto säilytetään tietoturvallisesti ja hävitetään kun opinnäytetyön valmistuttua.
Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen 8.5.2018 § 134 mukaan sosiaalihuollon asiakirjojen ja terveydenhuollon potilasasiakirjojen antamisesta päättää psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja (psykiatria- ja päihdepalveluja koskevat tutkimusluvat).
Päätös tullut nähtäväksi 10.05.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Taija Puranen, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 21352