Nimeämispyyntö, ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eteläisen alueen johtokuntaan, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö

HEL 2021-006231
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 90
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Jäsenen nimeäminen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eteläisen alueen johtokuntaan

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Päätös

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti nimetä osastonhoitaja ********** Helsingin kaupungin edustajaksi Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eteläisen alueen johtokuntaan kaksivuotiskaudeksi 2021 - 2022.

Päätöksen perustelut

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön johtosäännön mukaan jokaisella säätiön palvelualueella on säätiön hallituksen nimeämä johtokunta. Säätiön hallitus nimeää alueiden johtokunnat kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Johtokunta ei tee päätöksiä, vaan se on sidosryhmien ja YTHS:n välinen yhteydenpitoon ja tiedonvaihtoon tarkoitettu toimielin.

Johtokuntaan kuuluu puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä vähintään kuusi ja enintään kahdeksan muuta jäsentä. Johtokunnan jäsenistä vähintään yhden tulee edustaa alueen julkisen terveydenhuollon palveluntuottajia.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) pyytää Helsingin kaupunkia nimeämään jäsenen YTHS:n eteläisen alueen johtokuntaan kaksivuotiskaudeksi 2021 – 2022. Nimeämispyyntö on liitteenä.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto oikeutti 12.2.2018 § 12 päätöksellään toimialat, virastot ja liikelaitokset edustamaan kaupunkia ja toimialaansa kuuluvien yhdistysten ja verkostojen vuosikokouksissa ja muissa jäsenten kokouksissa, joissa kaupunki on jäsenenä.

Samalla konsernijaosto oikeutti toimialat, virastot ja liikelaitokset tarvittaessa nimeämään vuosikokouksessa tai muissa jäsenten kokouksessa hallituksen jäseneksi esitettävän henkilön tilanteissa, joissa yhdistyksen tai verkoston sääntöjen mukaista hallitusjäsenten minimimäärää ei muuten saada kokoon tai muissa vastaavissa tilanteissa, joissa kaupunkia pyydetään nimeämään jäsen hallitukseen.

Päätös tullut nähtäväksi 11.06.2021

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Leena Luhtasela, nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja, puhelin: 09 310 23178

leena.luhtasela@hel.fi

Päättäjä

Juha Jolkkonen
sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Liitteet (pdf)

1. Nimeämispyyntö 5.5.2021 YTHS

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.