Yksikkörakennemuutos 1.8.2021 alkaen, Varhaiskasvatusyksikkö Ebeneser-Louhi, Varhaiskasvatusyksikkö Kotikallio-Sohvila, Päiväkoti Sohvila
Varhaiskasvatusyksikkörakenteen muutos, Vy Ebeneser-Louhi liitetään Vy Kotikallio-Sohvilaan, josta pk Sohvila irrotetaan ja liitetään Vy Isoniitty-Kesäheinä-Niittyvillaan
Päätös
Toimialajohtaja päätti varhaiskasvatusyksikkörakenne muutoksesta siten, että varhaiskasvatusyksikkö Ebeneser-Louhi liitetään varhaiskasvatusyksikkö Kotikallio-Sohvilaan, josta irrotetaan päiväkoti Sohvila ja liitetään osaksi varhaiskasvatusyksikkö Isoniitty-Kesäheinä-Niittyvillaa. Näin muodostuvat varhaiskasvatusyksiköt ovat Ebeneser-Kotikallio-Louhi ja Isoniitty-Kesäheinä-Niittyvilla-Sohvila. Nykyinen varhaiskasvatusyksikkö Ebeneser-Louhen työpiste lakkaa. Varhaiskasvatusyksikkö Ebeneser-Kotikallio-Louhessa tulee olemaan 52 vakanssia ja varhaiskasvatusyksikkö Isoniitty-Kesäheinä-Niittyvilla-Sohvilassa tulee olemaan 34 vakanssia. Muutos astuu voimaan 1.8.2021 alkaen.
Päätöksen perustelut
Keskiseen suurpiiriin valmistuu syksyn 2022 kuluessa uusi päiväkoti Isoniitty, joka ei sellaisenaan muodosta uutta varhaiskasvatusyksikköä vaan yhdistyy olemassa oleviin yksikkörakenteisiin, mikä aiheuttaa tarpeen tarkastella nykyisiä yksikkörakenteita. Uusi päiväkoti Isoniitty valmistuessaan korvaa nykyisen pk Isoniityn ja pk Sohvilan. Päiväkoti Sohvilan liittäminen varhaiskasvatusyksikkö Isoniitty-Kesäheinä-Niittyvillaan syksystä 21 mahdollistaa henkilöstön osallistumisen tulevaan muutokseen tiiviimmin. Suunnitelmassa on otettu huomioon, että muutoksen jälkeen muodostuviin varhaiskasvatusyksiköihin kuuluvat toimipisteet sijaitsevat maantieteellisesti lähekkäin.
Henkilöstösuunnitelma on laadittu ja muutoksen suunnitelmaa on käsitelty yhteistoiminnallisesti työntekijöiden kanssa niissä toimipisteissä, joiden henkilöstöä muutossuunnitelma koskee. Varhaiskasvatusalueen esihenkilöt ovat osallistuneet suunnitelman tekemiseen. Niiden yksiköiden esihenkilöitä, joita muutos koskee, on kuultu. Varhaiskasvatusalueen muissa toimipisteissä suunnitelma on ollut työyhteiskokousten esityslistalla tiedoksi. Suunnitelma on esitelty varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstötoimikunnassa.
Päätös tullut nähtäväksi 01.06.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Sirpa Juuri, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 43226