Yhteistyö- ja kehittämissopimus, Olympiavalmennuskeskus Helsinki
Olympiavalmennuskeskus Helsingin yhteistyö- ja kehittämissopimus
Päätös
Kansliapäällikkö hyväksyi liitteenä olevan Helsingin kaupungin, Suomen Olympiakomitean ja Urhea-säätiön välisen yhteistyö- ja kehittämissopimuksen koskien Olympiavalmennuskeskus Helsinkiä.
Päätöksen perustelut
Suomen Olympiakomitea on nimennyt Helsingin toiseksi valtakunnallisista olympiavalmennuskeskuksista. Olympiakomitean on tarkoitus jatkossa keskittää urheiluvalmennustoimintaa ja resursseja kahteen olympiavalmennuskeskukseen, joista toinen sijaitsee Vuokatissa ja Rukalla ja toinen Helsingissä. Helsingissä painopisteenä ovat erityisesti kesä- ja jäälajit. Vuokatissa painopisteenä ovat lumilajit.
Olympiakomitean tukemista urheilun lajiliitosta 24 on valinnut Helsingin tärkeimmäksi huippu-urheilun toimintaympäristökseen. Noin 40 prosenttia Olympiakomitean tukiurheilijoista asuu, harjoittelee tai opiskelee Helsingin alueella. Alueella toimii kuusi olympiavalmentajaa ja 32 nuorten olympiavalmentajaa. Keskittymä on Suomen suurin niin laji-, urheilija- kuin valmentajamäärältään.
Olympiavalmennuskeskuksessa on tarjolla nimetyissä lajeissa kansainvälisesti kilpailukykyinen valmennus, asiantuntijatoiminta, olosuhteet, asuminen, ruokailut ja kaksoisuratuki. Olympiavalmennuskeskus Helsinki on tarkoitettu kansainvälisen tason huippu-urheilijoille, jotka täyttävät Olympiakomitean, Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urhean ja lajiliittojen valintakriteerit.
Olympiavalmennuskeskus Helsinki on hallinnollisesti osa Urheaa, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilijan kaksoisuran rakentamisessa sekä linkittää valmennuksen asiantuntijatoiminnan urheilijan ja valmentajan arkeen. Urhean toiminta on tarkoitettu nuorille huipulle tähtääville tai jo kansainvälisellä huipulla oleville urheilijoille. Urhea-kampus antaa valmennuskeskukselle erinomaiset fyysiset puitteet.
Kaupunki tulee olemaan aktiivinen toimija Olympiavalmennuskeskuksessa ja osallistuu sen toiminnan kehittämiseen ja ylläpitoon. Kaupungilla on edustaja Urhea-säätiön hallintoneuvostossa, joka ohjaa myös valmennuskeskuksen toimintaa ja resursseja. Kaupunki myöntää vuosittain avustusmäärärahaa Urhea-säätiön toimintaan.
Valmennuksen lisäksi keskukseen luodaan tutkimuksen, koulutuksen ja innovaatioiden osaamiskeskittymä. Sen tavoitteena on yhdistää käytännön urheiluvalmennus sekä tutkimus- ja koulutustoiminta niin, että se tuo kansainvälistä kilpailuetua suomalaiselle huippu-urheilulle. Samalla se luo uutta tietoa ja toimintamalleja muille urheilutoimijoille. Kaupunki tulee hyödyntämään yhteistyötä pääkaupunkiseudun yliopistojen, korkeakoulujen ja opiskelijaverkoston kanssa edistääkseen kansainvälisen tason opetuksen ja tutkimuksen edellytyksiä. Tutkimus-, koulutus- ja innovaatiotoiminta tuottaa tietoa ja toimintamalleja, joita kaupunki voi hyödyntää kaupunkilaisten liikkumisen edistämisessä, urheiluseurojen toiminnan kehittämisessä sekä lasten ja nuorten liikuntapalveluissa.
Kaupunkistrategian 2017–2021 mukaisesti Helsinki toimii edellytysten luojana ja mahdollistajana ja rakentaa aktiivisesti kumppanuuksia kansalaisjärjestöjen ja kaikkien kaupungin kehittämisestä ja elävöittämisestä kiinnostuneiden kanssa. Olympiavalmennuskeskus vahvistaa kaupungin olympiabrändiä ja nostaa Helsingin urheilun kansainväliselle kartalle verkottumalla muihin vastaaviin keskuksiin maailmalla. Huippu-urheilukeskittymä vahvistaa Helsingin brändiä korkean osaamisen kaupunkina ja parantaa kaupungin kansainvälistä kilpailukykyä.
Yhteistyö- ja kehittämissopimuksen tarkoituksena on sopia Olympiavalmennuskeskus Helsingin valtakunnallisesta roolista, tehtävistä ja yhteistyöstä kaupungin, Urhea-säätiön ja Suomen Olympiakomitean välillä. Sopimuksen tavoitteena on löytää yhteisiä resursseja ja lisätä osaamista, jolla suomalainen huippu-urheilu menestyy nykyistä paremmin. Sopimus velvoittaa osapuolia toimimaan eettisesti kestävästi ja läpinäkyvästi suomalaisen urheilun parhaaksi.
Päätös tullut nähtäväksi 27.05.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 21731