Hankerahoitus, kaupunginkanslia, Resurssiviisaat digitaaliset sosiaali- ja terveyspalvelut, EU-hanke

HEL 2021-006527
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 126

Osallistuminen REACT-EU:n rahoitushakuun hankkeella Resurssiviisaat digitaaliset sosiaali- ja terveyspalvelut REDI SOTE

Kansliapäällikkö

Päätös

Kansliapäällikkö päätti hyväksyä Helsingin kaupungin osallistumisen rahoittajana Euroopan unionin REACT-EU-rahoitusohjelmahakuun hankkeessa ”Resurssiviisaat digitaaliset sosiaali- ja terveyspalvelut REDI SOTE”.

Samalla kansliapäällikkö päätti valtuuttaa kaupungin Sosiaali- ja terveystoimialan toimimaan kaupungin edustajana kyseisessä hankkeessa todeten, että hankkeen kuntarahoitusosuuteen, enintään 48 630 euroa, varaudutaan keskitetyssä hanketoiminnan määrärahassa talousarviokohdassa 1 50 04 Forum Virium Helsingin omarahoitusosuuden kattamiseksi.

Päätöksen perustelut

REDI SOTE -hanke edistää sosiaali- ja terveysalan digitalisaatiota erityisesti koronapandemiasta toipumisen näkökulmasta. Useat yritykset ovat kehittäneet digitaalisia ratkaisuja COVID-19:n tuomiin haasteisiin sosiaali- ja terveysalalla. Hanke tukee näiden ratkaisujen kehitystä ja käytön vakiinnuttamista sosiaali- ja terveysalalle Suomessa ja kansainvälisesti. Hankkeen päätavoitteita ovat yhteiskehittämisen prosessimallin täydentäminen systeemisen ajattelun näkökulmasta ja yritysten valmiuksien edistäminen digitaalisten ratkaisujen kehittämiseksi sosiaali- ja terveysalalle. Lisäksi hankkeen avulla halutaan edistää yritysten valmiuksia tarjota kehittämään digitaalisia ratkaisuja kansainvälisille markkinoille.

REDI SOTE -hankkeessa tunnistetaan ja kartoitetaan yritysten sosiaali- ja terveysalan palveluekosysteemien toimintaan osallistumisen edellytyksiä ja tavoitteita, joita voidaan hyödyntää alan palveluekosysteemien toiminnan kehittämisessä, kehitetään yritysten valmiuksia innovaatioiden kaupallistamisen näkökulmasta ja parannetaan yritysten valmiuksia toimia yhteiskehittämisen palveluekosysteemissä. Lisäksi hankkeessa toteutetaan eri koulutusalojen korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu Uusi innovatiivinen terveysteknologiaratkaisu –kilpailu sekä esimerkiksi kokeiluhankintana yhteiskehittämiseen perustuvia pilotteja erilaisissa sote-alan palveluekosysteemeissä. Lopuksi hankkeen tuloksia tuotteistetaan, arvioidaan hankkeen tavoitteiden saavuttamista ja viestitään tuloksista. Hanke toteutetaan 1.8.2001-31.8.2023 välisenä aikana. Määrärahapäätökset tehdään hankkeelle kalenterivuosittain.

Hanketta koordinoi Laurea-ammattikorkeakoulu Oy. Forum Virium Helsinki, Turun ammattikorkeakoulu Oy, Turun yliopisto ja Åbo Akademi ovat mukana hankkeessa osatoteuttajina. Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimiala toimii kaupungin edustajana hankkeessa. Hankkeen käynnistyessä Sosiaali- ja terveystoimiala nimeää hankkeelle yhteyshenkilön ja seuraa hankkeen toimia sekä kuntarahoitusosuuden käyttöä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 1 016 635 euroa, josta EU-tuen osuus on 813 308 euroa (80 %). Kuntien rahoitusta ja muuta julkista rahoitusta hankkeelle saadaan yhteensä 203 327 euroa. Forum Virium Helsingin osuus hankkeesta on 250 650 euroa, jolle saadaan EU-tukea 200 520 euroa. Helsingin kaupungin vastinrahoitusosuus, joka maksetaan keskitettyyn talousarviokohtaan varatusta määrärahasta (ta 1 50 04), on enintään 48 630 euroa koko hankkeessa.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kansliapäällikkö päättää kaupungin puolesta Euroopan unionin rahoituksen hakemisesta.

Päätös tullut nähtäväksi 31.05.2021

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Mari Kontio, erityissuunnittelija, puhelin: 0401418455

mari.kontio@hel.fi

Päättäjä

Sami Sarvilinna
kansliapäällikkö
Markus Kühn
strategiajohtaja

Liitteet (pdf)

1. Uudenmaan liiton valintaesitys

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.