Nopeusrajoitusalue ja nopeusrajoitusalue päättyy -merkkien poistaminen Kuninkaantammenkierrolta kaupungin rajalla
Nopeusrajoitusalue ja nopeusrajoitusalue päättyy -merkkien poistaminen Kuninkaantammenkierrolta Helsingin ja Vantaan rajalla
Päätös
Liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö päätti, että poistetaan nopeusrajoitusalue ja nopeusrajoitusalue päättyy -merkit Kuninkaantammenkierrolta 14 metriä ennen Kuninkaantammentien risteystä Vantaalta saavuttaessa.
Päätöksen perustelut
Helsingin Kuninkaantammessa ja Vantaan Silvolassa on molemmissa voimassa 40 km/h aluenopeusrajoitus. Aluerajoitus alkaa Vantaalla Vaskivuorentiellä. Tieliikennelainsäädännön mukaan nopeusrajoitusalueen sisällä ei voi osoittaa samaa nopeusrajoitusta "Nopeusrajoitusalue" -liikennemerkillä alueen jo voimassa olevan nopeusrajoituksen kanssa.
Tällä hetkellä sekä Vantaan että Helsingin puolella kaupungin rajalla on 40 km/h nopeusrajoitusalue alkaa ja päättyy -merkit. Merkkien poistamisen aikataulusta sovitaan Vantaan kaupungin kanssa, jotta merkit poistuvat rajan molemmilta puolilta mahdollisimman samanaikaisesti.
Asiassa on tehty yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa.
Kustannusennuste
Rakennukset ja yleiset alueet, Rakennuttaminen 100 euroa
Toimivalta
Helsingin kaupungin hallintosäännössä (16 luku 6 § kohta 1) on liikenne- ja katusuunnittelupäällikön toimivallassa päättää katu- ja muulle yleiselle liikenteelle tarkoitetulla alueella merkitykseltään vähäisistä yksittäisistä liikennejärjestelyistä.
Päätös tullut nähtäväksi 18.06.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Taina Toivanen, liikenneinsinööri, puhelin: 09 310 37433