Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustus vuodelle 2021, Music for Friends Helsinki
Nuorten toimintaryhmän Music for Friends Helsinki projektiavustushakemus vuodelle 2021
Päätös
Kumppanuuspäällikkö myöntää nuorten toimintaryhmälle Music for Friends Helsinki 1 400 euron avustuksen Why do we fight -musiikkivideoprojektin aiheuttamiin kustannuksiin ajalle 20.6-30.9.2021 (ei kuitenkaan palkkoihin eikä palkkioihin).
Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen sekä hankkeesta kertova materiaali (teksti ja/tai kuvia) on toimitettava 31.10.2021 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella. Materiaali voidaan julkaista nuorisopalvelujen nettisivulla, jossa esitellään nuorten ryhmien projektiavustuksen tuella toteuttamia hankkeita.
Avustusta saavan on noudatettava nuorisojaoston hyväksymää nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä (www.hel.fi/nuorisonavustukset):
Avustusta saavan on käytettävä projektissaan Helsinki-kehystunnusta, joka käyttöohjeineen löytyy osoitteesta: https://brand.hel.fi/tunnus/
Avustus maksetaan yhdessä erässä.
Avustustoiminnassa on otettu huomioon valtiontukisääntely ja avustuksen kilpailuvaikutukset. Avustamisen ei katsota vaikuttavan jäsenvaltioiden väliseen kauppaan, koska palveluja tuotetaan ensi sijassa paikallisille asukkaille rajatulla alueella jäsenvaltiossa.
Päätöksen perustelut
Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Projektiavustusta myönnetään nuorten ryhmille nuorisotyöllisten hankkeiden toteuttamiseen. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö)
Kaupungin hakijalle myöntämä avustus on julkisista varoista myönnettyä tukea. Mikäli avustusta myönnetään hakijalle, joka harjoittaa taloudellista toimintaa kilpailluilla markkinoilla (esim. palveluiden tai tuotteiden myyntiä), tulee ennen avustuksen myöntämistä selvittää ja arvioida, onko avustuksen myöntäminen valtiontukisäännösten mukaan mahdollista. Avustuspäätöksen perusteluista tulee tällaisessa tapauksessa ilmetä peruste avustuksen sallittavuudelle. Kiellettynä valtiontukena pidetään julkisen sektorin missä tahansa muodossa myöntämää tukea, joka vääristää tai uhkaa vääristää kilpailua, suosii jotakin yritystä tai tuotannonalaa ja vaikuttaa EU:n jäsenvaltioiden väliseen kauppaan. Myös avustus voi täyttää kielletyn valtiontuen kriteerit, eikä avustusta tule tällöin myöntää. (Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet 28.10.2019)
Music for Friends Helsinki -nuorten toimintaryhmän päätavoitteena on edistää rauhaa ja vähentää epäoikeudenmukaisuutta musiikin voimalla. Music for Friends Helsinki -nuorten toimintaryhmä kuvaa musiikkivideon ryhmän itse säveltämäänsä Why do we fight -musiikkikappaleeseen, jonka tarkoituksena on edistää ihmisten yhtenäisyyttä ja kannustaa ihmisiä puhumaan rasismia ja muukalaisvihaa vastaan. Hankkeen idea syntyi vietnamilaisnuorten yhteisestä intohimosta aktivismiin ja musiikin tekemiseen. Ryhmä on sanoittanut kappaleen ja tehnyt siitä demoversion, jossa kannustetaan ihmisiä puhumaan vihaa ja väkivaltaa vastaan hiljaisuuden sijaan sekä harkitsemaan tekojaan.
Music for Friends Helsinki -ryhmän toiminta on alkanut jo vuonna 2012, mutta ryhmän jäsenet ovat suurelta osin vaihtuneet vuosien aikana. Käynnissä olevassa hankkeessa on mukana 13 henkilöä, joista on 12 helsinkiläistä 18-27–vuotiasta nuorta. Jäseniä ryhmässä on yhteensä 23. Ryhmän toiminta on avointa kaikille aktivistimista ja musiikillisesta projektitoiminnasta kiinnostuneille nuorille ihonväristä ja kansallisuudesta riippumatta.
Projektisuunnitelma sisältää tarkan ja päiväkohtaisen aikataulun hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta, viestinnästä sekä musiikkivideon julkaisemisesta. Suunnitelma sisältää lisäksi tarkan listauksen osallistujien työn- ja vastuujaoista. Musiikkivideo julkaistaan sosiaalisen median kanavissa muun muassa YouTubessa ja tavoitteena on saada 100 000 katselukertaa. Ryhmän edustajia tavattiin hakemuksen valmisteluvaiheessa.
Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 2 200 euroa. Kustannukset koostuvat pääasiassa kuvauspaikan vuokrasta 300 euroa, materiaali- ja välipalakuluista 550 euroa, musiikki- ja kuvausvälineiden vuokraamisesta 650 euroa sekä viestinnän- ja markkinointikuluista 700 euroa. Omarahoitusosuus 500 euroa. Nuorten toimintaryhmä Music for Friends Helsinki hakee 2.6.2021 saapuneella hakemuksellaan 1 700 euron projektiavustusta Why do we fight -musiikkivideoprojektin hankkeen kuluihin.
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (Kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1)
Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 8.12.2020, § 28)
Päätös tullut nähtäväksi 18.06.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Hanna Mikkonen, suunnittelija, puhelin: 09 310 89132