Virkasuhteen täyttäminen, lukio- ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, Opiskelijoiden hyvinvointipäällikön, työavain KASKO-03-191-21

HEL 2021-010258
Asialla on uudempia käsittelyjä
2. / 319 §

Opiskelijoiden hyvinvointipäällikön viran täyttäminen

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti ottaa opiskelijoiden hyvinvointipäällikön virkaan (nro 035135) toistaiseksi **********

Virantoimitus alkaa 18.10.2021.

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Käsittely

Asian käsittelyn aikana kuultavana oli va. opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö Riina Ståhlberg. Asiantuntija poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Opiskelijoiden hyvinvointipäällikön virka tuli avoimeksi 1.5.2021. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi 28.7.2021 sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa.

Toisen asteen opiskelijahuollon palveluissa järjestetään psykologi- ja kuraattoripalvelut kaupungin lukioille, Stadin ammatti- ja aikuisopistolle sekä yksityisille ja valtion lukioille ja yksityisille ammatillisille oppilaitoksille ja aikuisoppilaitoksille.

Opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö keskittyy laaja-alaisesti opiskelijoiden hyvinvoinnin näkökulmiin ja kaupunkistrategian toteuttamiseen sekä seuraa ja analysoi aktiivisesti toimintaympäristön muutoksia ja huolehtii kriisityöhön ja ohjaukseen liittyvistä tehtävistä. Tehtäviin kuuluu myös opiskelijahuollon henkilöstön, toiminnan ja talouden suunnittelu, johtaminen ja arviointi. Opiskelijoiden hyvinvointipäällikkö toimii lähiesihenkilönä johtavalle psykologille ja johtavalle kuraattorille, joiden alaisuudessa työskentelee noin 80 psykologia ja kuraattoria sekä on jäsenenä lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuuden johtoryhmässä.

Virkaa täytettäessä noudatetaan perustuslain 125 §:ssä säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Opiskelijoiden hyvinvointipäällikön viran hakijalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa ja kokemusta johtotehtävistä.

Lisäksi hakuilmoituksessa todettiin seuraavaa: ”Luemme eduksi toisen asteen koulutuksen tuntemuksen. Viran menestyksellisessä hoitamisessa ovat eduksi hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.”

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkaan jätti 11.8.2021 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 65 hakijaa. Hakijoiden hakemusasiakirjat ovat nähtävinä kokouksessa ja ennakkoon kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa osoitteessa Töysänkatu 2.

Hakemusten perusteella kutsuttiin yhdeksän hakijaa videohaastatteluun. Neljä hakijaa perui hakemuksensa videohaastattelukutsun saatuaan. Hakemuksissa kiinnitettiin huomiota hakijoiden johtamiskokemukseen, opiskeluhuollon sekä toisen asteen koulutuksen tuntemukseen.

Videohaastattelussa hakijaa pyydettiin kertomaan, mitä lisäarvoa hänen aiempi kokemuksensa tuo opiskelijoiden hyvinvointipäällikön tehtävään. Lisäksi hakijaa pyydettiin kertomaan itsestään johtajana ja verkostoissa toimijana sekä kertomaan esimerkin avulla, kuinka hän toimii verkostoissa ja miten hän johtaa verkostoja. Hakijan tuli myös kertoa, millä keinoin hän varmistaa opiskelijoiden hyvinvoinnin toteutumisen sote-uudistuksen tullessa voimaan. Videohaastatteluvastauksia arvioitiin suhteessa opiskelijoiden hyvinvointipäällikön tehtäviin. Vastauksissa kiinnitettiin huomiota hakijan verkostoihin liittyvään johtamiskokemukseen ja kykyyn hahmottaa toisen asteen opiskeluhuoltoon liittyvää sote-uudistusta.

Videohaastatteluiden perusteella kutsuttiin haastatteluun kolme hakijaa: ********** ********** ja **********

Hakijoita haastattelivat palvelukokonaisuuden johtaja ********** apulaispormestari ********** kasvatus ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtaja ********** ja HR-asiantuntija **********

Hakija **********

Hakija **********

Hakija **********

********** ********** ********** ********** Toisen asteen opiskelijahuollossa korostuu lähivuosina kokonaisvaltainen opiskelijoiden hyvinvoinnin kehittäminen.

Valintaprosessissa on kiinnitetty huomiota toisen asteen opiskelijahuollon laajaan tuntemukseen ja sen kehittämisosaamiseen sekä kykyyn johtaa toisen asteen opiskelijahuoltoa laaja-alaisesti ja yhteistyössä eri verkostojen kanssa.

Esittelijä katsoo, että hakijoiden hakemusten ja haastattelujen jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella **********

Edellä sanotun perusteella esittelijä esittää, että opiskelijoiden hyvinvointipäällikön virkaan valitaan **********

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 27.09.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen vs. toimialajohtaja
Satu Järvenkallas

Lisätietojen antaja

Auli Hyvämäki, HR-asiantuntija, puhelin: 09 310 26257

auli.hyvamaki@hel.fi