Virkasuhteen täyttäminen, Helsingin sairaala, fysioterapia, ylihoitaja, työavain SOTE 03-1328-21

HEL 2021-011997
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 91
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Fysioterapian ylihoitajan viran täyttäminen, Helsingin sairaala, Fysioterapia, työavain SOTE 03-1328-21

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja

Päätös

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella ********** Fysioterapia -yksikön ylihoitajan virkaan (vakanssinumero 028019, toimintayksikkö 397650, työpiste 100009) 1.1.2022 lukien 4464,12 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu ja kunnes virkaan otettu on esittänyt hyväksyttävän selvityksen tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojastaan. Selvitykset on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimiala / sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut / Helsingin sairaala / Fysioterapia.

Päätöksen perustelut

Fysioterapia -yksikön ylihoitajan virka (vakanssinumero 028019) tulee avoimeksi 1.1.2022.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan ylihoitajan virkaan ottaa sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja.

Fysioterapian ylihoitaja johtaa ja kehittää Helsingin sairaalan ja avofysioterapian palveluita. Ylihoitaja toimii osastonhoitajien lähiesihenkilönä ja kuuluu Helsingin sairaalan johtoryhmään. Ylihoitaja on mukana Helsingin kuntoutuksen kokonaisuuden johtamisessa, palvelujen uudistamisessa ja uusien sairaaloiden toiminnallisuuden suunnittelussa.

Fysioterapian ylihoitajan viran kelpoisuusvaatimuksena on terveystieteiden maisterin tutkinto tai vastaava aikaisempi tiedekorkeakoulututkinto sekä fysioterapeutin amk-tutkinto tai aiempi opistotason tutkinto ja Valviran myöntämät ammattioikeudet sekä alansa työ- ja johtamiskokemusta.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Eduksi luettiin kokemus palveluiden kehittämistyöstä.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Fysioterapian ylihoitajan virka on ollut julkisesti haettavana 6. - 20.9.2021. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi. Lisäksi ilmoitus oli esillä Tehy-lehdessä 8.9.2021, Duunitori-, Kuntarekry-, TE-palvelut-, LinkedIn- ja Facebook- ja Monster-sivustoilla sekä Oikotien avoimissa työpaikoissa.

Määräajassa hakemuksensa jätti 11 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asiakirjan liitteenä 1.

Hakijoista yhdeksän (9) täytti kaikki virkaan vaaditut kelpoisuusvaatimukset ja kaksi (2) täytti ne osittain.

Hakemusten perusteella Teams-ryhmähaastatteluun 5.10.2021 kutsuttiin kuusi hakijaa. Ryhmähaastattelussa olleista yksilöhaastatteluun 6.10.2021 kutsuttiin ********** ja ********** sekä 7.10.2021 ********** Kaikki yksilöhaastattelussa olleet kutsuttiin henkilöarvioon, jonka suoritti Psycon Oy.

Haastattelijoina 5.10.2021, 6.10.2021 ja 7.10.2021 olivat sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja ********** Helsingin sairaalan johtajalääkäri ********** sekä rekrytointikonsultti **********

********** on suorittanut kasvatustieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2007 ja fysioterapeutin tutkinnon Helsingin IV terveydenhuollon oppilaitoksessa vuonna 1995. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET) vuonna 2018. Hän on toiminut ********** vuosina 1995 - 2013 monipuolisissa tehtävissä fysioterapeuttina, projektisuunnittelijana, terveyden edistämisen erityissuunnittelijana sekä asiantuntijana ja projektikoordinaattorina vanhusten palvelujen strategisessa tuessa. Lisäksi hän on työskennellyt ********** projektisuunnittelijana sekä tuntiopettajana ********** Tällä hetkellä hän toimii ********** Hänen vahvuutenaan on laaja-alainen fysioterapian ja kuntoutuksen työkokemus monipuolisissa tehtävissä ja alan johtamiskokemus. Hänellä on kokemusta toiminnan kehittämisestä ja muutosten johtamisesta sekä johtoryhmätyöskentelystä. Lisäksi hänellä on hyvä isojen kokonaisuuksien hallinta. Muihin hakijoihin verrattuna hänellä on laaja-alaisin työkokemus ja eniten kokemusta kehittämistyöstä ja muutosten läpiviemisestä.

********** on suorittanut terveystieteiden maisterin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2020 ja fysioterapeutin tutkinnon Helsingin IV terveydenhuollon oppilaitoksessa vuonna 1993. Hän on toiminut ********** Hänen vahvuutenaan on pitkä johtamiskokemus sairaala- ja avofysioterapiassa. Hänellä on Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen hyvä tuntemus. Hänen työkokemuksensa laaja-alaisesta kuntoutuksen ja fysioterapiapalvelujen työstä, kehittämisestä sekä muutosjohtamisesta on vähäisempää kuin muilla hakijoilla.

********** on suorittanut terveystieteiden maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa vuonna 2017 ja fysioterapeutin tutkinnon Laurea-ammattikorkeakoulussa vuonna 2008. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen ja yritysjohtamisen ammattitutkinnon vuonna 2021. Fysioterapeuttina hän on toiminut vuosina 2008 - 2011 sekä vuonna 2018 eri yksiköissä ********** erilaisille asiakasryhmille (lapset, vammaiset ja vanhukset). Hän on toiminut ********** avokuntoutuspalveluissa kuntoutussuunnittelijana vuosina 2017 - 2018. Johtamistehtävissä hän on toiminut vuosina 2014 - 2016 ********** Hänen vahvuutenaan on kokonaisuuksien hallinta ja monipuolinen kokemus kehittämistyöstä eri organisaatioissa. Hänen johtamiskokemuksensa on lyhyempi kuin muilla hakijoilla ja hänen työkokemuksensa fysioterapian alalta on selkeästi lyhyempi kuin muilla haastatelluilla.

Haastatteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota hakijoiden johtamiskokemukseen, näkemyksiin fysioterapian ja kuntoutuksen kokonaisuudesta tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluissa, kykyyn hahmottaa laajoja kokonaisuuksia sekä valmiuksiin kehittää toimintaa ja viedä muutoksia läpi.

Koulutuksen, työ- ja johtamiskokemuksen, hakuasiakirjojen, haastattelussa ja henkilöarvioinnissa osoitetun soveltuvuuden sekä kokonaisarvion perusteella ********** on parhaat edellytykset fysioterapian ylihoitajan viran hoitamiseen. Hänellä on pitkä johtamiskokemus ja hän omaa tehtävän edellyttämää kokonaisvaltaista näkemystä toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Hän hallitsee isoja kokonaisuuksia ja hänen tapansa työskennellä on johdonmukaista, kehittämishakuista ja ratkaisukeskeistä.

Päätös tullut nähtäväksi 11.11.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Laura Pikkarainen, johtajalääkäri, puhelin: 09 310 42617

laura.pikkarainen@hel.fi

Päättäjä

Seija Meripaasi
sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja

Liitteet (pdf)

1. Hakijalistaus

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.