Virkasuhteen täyttäminen, palvelut ja luvat, ympäristöpalvelut, terveysinsinööri, työavain KYMP-03-72-21

HEL 2021-014623
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 2

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden ympäristöpalvelujen ympäristöterveysyksikön terveysinsinöörin määräaikaisen viran täyttäminen

Tiimipäällikkö

Päätös

Tiimipäällikkö valitsi ympäristöterveysyksikön terveydensuojelutiimin terveysinsinöörin määräaikaiseen virkaan (023037) ajalle 1.2.2022-31.12.2025 diplomi-insinööri ********** 3 535 euron tehtäväkohtaisella palkalla.

Virkaan valitun ei tarvitse esittää selvitystä terveydentilastaan, sillä hän
on kaupungin palveluksessa ja on jo aiemmin esittänyt ko. selvityksen.

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Päätöksen perustelut

Virka tuli avoimeksi edellisen viranhaltijan jäädessä virkavapaalle ajalle 1.1.2022-31.12.2025.

Valintapäätös perustuu kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtajan päätökseen 26.6.2019 § 26, jolla on siirretty hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohdan mukaista toimivaltaa ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijoita ja työntekijöitä.

Viran täyttömenettely

Virka oli julkisesti haettavana 23.11.-8.12.2021. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Duunitorilla, Monsterilla ja Ympäristö ja terveys -lehden verkkosivuilla.

Terveysinsinöörin tehtäviin kuuluu uimarantojen ja uima-allastilojen terveellisyyden valvonta, laivatarkastukset ja uimavesitarkastuksien tuloksista viestiminen. Lisäksi tehtäviin sisältyy terveydensuojelulain mukaisten oleskelutilojen (esim. liikuntatilat, kuntosalit) suunnitelmalliset tarkastukset sekä sidosryhmäyhteistyö ja neuvontatehtävät.

Viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Hakuilmoituksen mukaan tehtävässä edellytetään terveydensuojelulainsäädännön tuntemusta, ratkaisukeskeisyyttä ja kykyä hahmottaa kokonaisuuksia. Hakijalta odotetaan oma-aloitteista, tarkkaa sekä aikaansaavaa työotetta. Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja tarkastuskäynneillä, neuvotteluissa ja neuvontatyössä sekä asiakasyhteydenpidossa. Tehtävä sisältää tiivistä yhteistyötä median kanssa, joten hakijalla tulee olla hyvät suulliset ja kirjalliset viestintätaidot. Eduksi katsotaan kokemus vastaavista tehtävistä, englannin kielen taito sekä ajokortti.

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valintaprosessi

Terveysinsinöörin virkaa haki hakuajan kuluessa kymmenen henkilöä, joilla kaikilla täyttyi kelpoisuusehdot. Liitteenä 1 on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessa antamiin tietoihin. Hakijaluettelo on liitteenä 2.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin ********** joilla arvioitiin olevan täytettävänä olevan viran hoitamisen kannalta sopivaa kokemusta. Heitä haastattelivat 20.12.2021 yksikön päällikkö Heidi Öjst ja tiimipäällikkö Toni Lyyski. ********** perui hakemuksensa ennen haastattelua.

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

Perustelut valintaesityksille

Terveysinsinöörin tehtävänä on uimarantojen ja uima-allastilojen terveellisyyden valvonta, laivatarkastukset ja uimavesitarkastuksien tuloksista viestiminen. Lisäksi tehtäviin sisältyy terveydensuojelulain mukaisten oleskelutilojen (esim. liikuntatilat, kuntosalit) suunnitelmalliset tarkastukset sekä sidosryhmäyhteistyö ja neuvontatehtävät.

Virkaan valittavalta edellytetään kelpoisuusehtojen lisäksi terveydensuojelulainsäädännön tuntemusta, ratkaisukeskeisyyttä ja kykyä hahmottaa kokonaisuuksia. Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja tarkastuskäynneillä, neuvotteluissa ja neuvontatyössä sekä asiakasyhteydenpidossa. Tehtävä sisältää tiivistä yhteistyötä median kanssa, joten hakijalla tulee olla hyvät suulliset ja kirjalliset viestintätaidot. Hakijalta odotetaan oma-aloitteista, tarkkaa sekä aikaansaavaa työotetta. Eduksi katsotaan kokemus vastaavista tehtävistä, englannin kielen taito sekä ajokortti.

Haastatteluissa kiinnitettiin hakuilmoituksessa esitettyjen muodollisten kelpoisuusehtojen lisäksi erityistä huomiota terveydensuojelulainsäädännön tuntemukseen sekä sen soveltamiseen käytännössä esimerkkitapausten kautta.

Lisäksi haastatteluissa kiinnitettiin huomiota sidosryhmätyöskentelyyn, vuorovaikutustaitoihin ja kokemukseen median kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

**********

**********

**********

Kaikilla haastatelluilla on riittävä englannin kielen taito sekä ajokortti.

Tiimipäällikkö katsoo hakuasiakirjoihin ja haastatteluihin perustuvan kokonaisarvioinnin perusteella, että ********** on parhaat edellytykset hoitaa edellä kuvattuja virkaan kuuluvia tehtäviä.

Hänen valintaa puoltaa koulutustausta sekä vankka ja monipuolinen kokemus ympäristöterveydenhuoltoon liittyvistä tehtävistä. Hänellä on tehtävän edellyttämää kykyä vastata vaativasta tehtävästä itsenäisesti, kehittämishakuisesti ja monipuolisesti. Hänellä on myös muun koulutuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja tehtävän hoidon kannalta keskeisistä ympäristöterveydenhuollon osa-alueista sekä hallinnollisista menettelytavoista.

Päätös tullut nähtäväksi 11.01.2022

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Toni Lyyski, tiimipäällikkö, puhelin: 09 310 64325

toni.lyyski@hel.fi

Päättäjä

Toni Lyyski
tiimipäällikkö

Liitteet (pdf)

1. Hakijayhteenveto, KYMP-03-72-21, henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu
2. Hakijalista, KYMP-03-72-21, henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.