Yhtymäkokous, HUS-yhtymä, toimintaohjeet, kaupunginkanslia
HUS-yhtymän yhtymäkokous 26.10.2022
Päätös
Kaupunginhallitus kehotti kaupunginkanslian oikeuspalvelut -yksikön johtava kaupunginasiamies Tanja Mansikkaa tai hänen estyneenä olleessaan kaupunginasiamies Kati Laaksosta edustamaan kaupunkia HUS-yhtymän yhtymäkokouksessa 26.10.2022.
Samalla kaupunginhallitus kehotti yhtymäkokousedustajaa hyväksymään HUS-yhtymähallituksen ehdotukset yhtymäkokoukselle seuraavasti:
- ehdotus HUS-yhtymän hallintosäännön muutoksiksi liitteen 3 mukaisena siten, että muutettu hallintosääntö tulee voimaan 1.11.2022,
- ehdotus Tammisairaalan rakennushankkeen toteutuksen enimmäishinnaksi149,1 milj. euroa,
- ehdotus tiedoksi merkittävinä asioina HUS-yhtymän lainanottovaltuutta koskevan tilannekatsauksenja siihen liittyvän investointisuunnitelman luonnoksen sekä luonnokseninvestointiohjelmasta vuosille 2023-2026
- ehdotus HUS-yhtymän lähipalvelu- ja integraatiolautakuntaan valittaviksi Helsingin kaupungin nimeämiksi jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen (varajäsen suluissa)
- Tero Oinonen (Janne Toppar)
- Sami Heistaro (Janne Koivunen)
- varajäseneksi Tuuli Nykänen
- varajäseneksi Katri Kangas
- ehdotus HUS:n tutkimus-, koulutus-, kehittämis- ja innovaatiolautakunnan valittavaksi Helsingin kaupungin nimeämiksi henkilöiksi seuraavasti:
- varapuheenjohtajaksi Maritta Hyvärinen (Aira Samulin-Suvio)
- jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen (varajäsen suluissa)
- Anne Pauna (Riina Bhatia)
Päätös on ehdotuksen mukainen.
HUS-yhtymän yhtymäkokous on kutsuttu koolle 26.10.2022 (liite 1). Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä Uudellamaalla annetun lain (615/2021) 4 luvun 16 §:n mukaan Helsingin kaupunginhallitus valitsee yhtymäkokousedustajat. HUS-yhtymän perussopimuksen mukaan yhtymäkokouksessa kutakin jäsentä edustaa yksi edustaja. Yhtymäkokousedustajalle on nimettävä henkilökohtainen varaedustaja.
Yhtymäkokous hyväksyi hallintosäännön 7.7.2022 § 8. Hallintosäännöstä puuttuivat tuossa vaiheessa määräykset koskien hankintavaltuuksia, omaisuuden luovuttamista ja vuokraamista sekä varautumista ja häiriötilanteita. Liitteenä olevaan hallintosääntöehdotukseen on lisätty edellä mainitut, aiemmin puuttuneet kokonaisuudet. Lisäksi hallintosääntöön on tehty eräitä lähinnä teknisluonteisia ja HUS-yhtymän operatiiviseen toimintaan vaikuttavia muutoksia.
HUS-yhtymän investointisuunnitelmaluonnos 2023-2027 ja tilannekatsaus HUS-yhtymän lainanottovaltuuteen merkitään kokouksessa tiedoksi. Investointisuunnitelma liittyy kiinteästi HUS-yhtymän talousarvioon ja -suunnitelmaan, joten investointisuunnitelman hyväksyminen tehdään osana talousarvion ja -suunnitelman hyväksymistä. Investointiohjelmat ovat viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 § 1 mom. 17. kohdan mukaan salassa pidettäviä niiden sisältämien hanketason kustannustietojen vuoksi.
Kaupunginhallitus 15.08.2022 § 550
Päätös
Kaupunginhallitus kehotti kaupunginkanslian oikeuspalvelut -yksikön johtava kaupunginasiamies Toni Mäkeä tai hänen estyneenä olleessaan johtava kaupunginasiamies Tanja Mansikkaa edustamaan kaupunkia HUS-yhtymän yhtymäkokouksen jatkokokouksessa 18.8.2022 ja yhtymäkokousedustajaa hyväksymään ehdotuksen HUS-yhtymän toimielimiin valittaviksi Helsingin kaupungin nimeämiksi henkilöiksi seuraavasti:
- kansalliskielilautakunnan varsinaiseksi jäseneksi Mikael Forsbäck ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Marika Sorja.
27.06.2022 Ehdotuksen mukaan
Esittelijä
Lisätiedot
Hannu Hyttinen, johtava kaupunginsihteeri, puhelin: 31036024
Päätös tullut nähtäväksi 02.11.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Hannu Hyttinen, johtava kaupunginsihteeri, puhelin: 09 31036024