Tutkimuslupa, Lastenkodin vaativan päihdekuntoutusosaston avaaminen ohjaajan havaintojen perusteella
Tutkimuslupa AMK-opinnäytetyöhön ”Päiväkirja lastenkodin vaativan päihdekuntoutusosaston avaamisesta”
Päätös
Lastensuojelun johtaja myönsi tutkimusluvan ********** AMK-opinnäytetyöhön ”Päiväkirja lastenkodin vaativan päihdekuntoutusosaston avaamisesta”. Yhteyshenkilönä toimii ********** Tutkimuslupa on voimassa 28.2.2023 saakka.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.
Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali- ja terveystoimelle.
Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, tietosuojalain 1050/2018 sekä muun voimassa olevan lainsäädännön tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali- ja terveystoimeen.
Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi. Valmiit tutkimukset ovat henkilökunnan käytettävissä sosiaali- ja terveystoimen intrasivuilla.
Päätöksen perustelut
Opinnäytetyön tarkoituksena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvissä käytännön asiantuntijatehtävissä. Tutkimus suoritetaan kirjoittamalla päiväkirjaa Helsingin kaupungin lastenkodin vaativan päihdekuntoutusosaston avaamisesta ohjaajan havaintojen perusteella liittyen ohjaajan työhön ja käytännön järjestelyihin. Raportointi tapahtuu päivittäisellä työtehtävien kuvaamisella ja viikoittaisella analyysillä. Teoriapohjaa rakennetaan ja osaamista kehitetään työn aikana tehtyjen havaintojen pohjalta. Aineistoa kerätään havainnoimalla omaa työskentelyä osana moniammatillista työryhmää. Päiväkirjassa ei seurata yksittäisten asiakkaiden toimintoja vaan se koostuu päiväkirjan kirjoittajan omasta ammatillisesta reflektoinnista. Tavoitteena on tarjota työnantajalle arvokasta tietoa vaativan päihdekuntoutusosaston avaamiseen liittyvistä haasteista sekä tarjota tietoa toimivaksi todetuista suunnitelmista sekä toimintatavoista, jotka mahdollisesti auttavat uusien vastaavien osastojen avaamisessa. Kirjoittaessa päiväkirjaa tutkija huomioi lasten edun yksityis- ja perhe-elämän suojan Euroopan ihmisoikeussopimuksen, lapsen oikeuksien yleissopimuksen sekä lastensuojelulain mukaisesti. Tutkija ilmoittaa asiakkaille, huoltajille ja osaston työntekijöille päiväkirjan kirjoittamisesta ja että päiväkirjassa ei tuoda esille tunnistettavasti asiakkaiden asioita, vaan se perustuu ammattilaisen omille pohdinnoille ja kokemuksille työskentelystä kyseisellä osastolla. Tutkija ei kirjaa päiväkirjaan henkilötietoja ja vastaa itse päiväkirjan salassapidosta ja huolellisesta säilytyksestä.
Lastenkotitoiminnan päällikkö puoltaa tutkimuslupaa.
Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen 8.5.2018 § 134 mukaan sosiaalihuollon asiakirjojen ja terveydenhuollon potilasasiakirjojen antamisesta päättää lastensuojelun johtaja (lastensuojeluun kohdistuvat tutkimusluvat).
Päätös tullut nähtäväksi 25.10.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Ida Nikula, kehittämiskonsultti, puhelin: 050 5489063