Tulokassa, pohjakassa ja kassavarojen enimmäismäärä 9.12.2022 alkaen, sosiaali- ja terveystoimiala

HEL 2022-014856
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 190
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Sosiaali- ja terveystoimialan meno- ja tulokassat, pohjakassat ja kassavarojen enimmäismäärät 9.12.2022 alkaen

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Päätös

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti meno- ja tulokassojen, pohjakassojen ja kassavarojen enimmäismäärät 9.12.2022 alkaen liitteen mukaisesti.

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveystoimialan talouden tuki tarkisti kassapisteittäin käteisvarojen määriä sekä pohjakassojen tarvetta. Päätökseen on lisätty puuttuvat kauan sitten perustetut tulokassat. Taloushallintopalvelun järjestämässä kassanhoitajien info-tilaisuudessa 31.10.2022 ilmeni, että sosiaali- ja terveystoimialalla on myös menokassojen lisäksi tulokassoja, jotka puuttuvat päätöksestä. Päätös tarvitaan Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan aloittavaan taseeseen 1.1.2023. Tulokassojen pohjakassat eivät näy kirjanpidossa, vaan ne on otettu tuloista. Koska kassat eivät ole kirjanpidossa, niin niistä ei ole tehty päätöstä. Tulot on tilitetty Kallion virastotalossa olevaan Taloushallintopalvelun yleisökassaan tai kaupungin päämaksuliikennepankkiin.

Helsingin kaupungin hallintosäännön 12 luvun 4 §:n 11 kohdan mukaan rahoitusjohtaja päättää kaupunginkanslian, tarkastusviraston, toimialojen, liikelaitosten ja pelastuslaitoksen käteisvarojen enimmäismäärästä. Enimmäismäärällä tarkoitetaan sitä käteisvarojen yhteismäärää, joka organisaation kassoissa päivän päätteeksi saa enimmillään olla.

Helsingin kaupungin hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 6 kohdan mukaan toimialajohtaja päättää käteiskassojen jaosta tehtäväalueellaan, eli käteisvarojen enimmäismäärän jakautumisesta.

Toimialan päätöksen kassavarojen jakautumisesta tulee aina olla ajan tasalla.

Hallintosäännön mukaan rahoitusjohtaja päättää toimialan käteiskassojenyhteismäärän (kassoissa enimmillään säilytettävän euromäärän, joka sisältää myös pohjakassat). Rahoitusjohtajan (30.12.2020 Rj 101§) kaupungin kassanhoitoa koskevan ohjeen mukaan, mikäli toimialan kassavarojen yhteenlaskettu enimmäismäärä pysyvästi alenee tai sitä on tarve korottaa, asiasta tehdään esitys rahoitusjohtajalle. Päätöksen kassan perustamisesta ja lopettamisesta tekee sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja.

Päätös tullut nähtäväksi 19.12.2022

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Tarja Eklöf, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 42336

tarja.eklof@hel.fi

Armi Vadén, talouspäällikkö, puhelin: 09 310 15970

armi.vaden@hel.fi

Päättäjä

Juha Jolkkonen
sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Liitteet (pdf)

1. Sosiaali- ja terveystoimialan kassavarojen enimmäismäärät ja pohjakassat 9.12.2022 alkaen

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.