Yhteistyösopimus, ikääntyneiden palvelujen kehittämis-, tutkimus- ja koulutusyhteistyön Gero-Metron toteuttaminen ja rahoitus
Yhteistyösopimus ikääntyneiden palvelujen kehittämis-, tutkimus- ja koulutusyhteistyön Gero-Metron toteuttamisesta ja rahoituksesta
Päätös
Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja päätti hyväksyä liitteenä olevan yhteistyösopimuksen Helsingin kaupungin, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ja Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Soccan kanssa koskien ikääntyneiden palvelujen kehittämis-, tutkimus- ja koulutusyhteistyön Gero-Metron toteuttamista ja rahoitusta. Sopimus on voimassa ajalla 1.1.2023–31.12.2024.
Yhteistyön ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo Helsingin kaupungin osalta on 82 948,00 euroa.
Päätöksen perustelut
Yhteistyösopimuksen kohteena on ikääntyneiden palvelujen kehittämistä, koulutusta ja tutkimusta koskeva yhteistyö (myöhemmin "GeroMetro”). Sopimuksessa sovitaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen, Helsingin kaupungin ja Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Soccan yhteistyöstä kyseessä olevan toiminnan toteutuksessa ja rahoittamisessa. Muiden Uudenmaan hyvinvointialueiden liittymisestä yhteistyöhön sovitaan myöhemmin erikseen.
Yhteistyön koordinoinnista vastaa Socca. Hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki määrittelevät kehittämiskauden mukaiset kehittämistehtävät ja nimeävät niitä toteuttavat yksiköt ja tahot. Hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki huolehtivat siitä, että kehittämistehtäviä toteuttavilla työntekijöillä on riittävä mahdollisuus olla mukana kehittämistyössä.
Socca nimeää ohjausryhmän kunkin sopijaosapuolen tekemien ehdotusten pohjalta. Ohjausryhmä nimeää puheenjohtajan siten, että tehtävää hoitaa vuorollaan kunkin kunnan edustaja. Ohjausryhmään voidaan kutsua tarpeen mukaan ulkopuolisia asiantuntijoita. Ohjausryhmä raportoi pääkaupunkiseudun vanhustyön johdon verkostolle.
Mikäli toimintasuunnitelman toteuttaminen edellyttää muutoksia esitettyyn rahoituksen kokonaismäärään, rahoituksen jakaumaan tai työsuunnitelmaan, muutoksista neuvotellaan sopijaosapuolten kesken.
Sopimukseen sitoudutaan, sillä GeroMetron tavoitteena on vahvistaa Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin yhteistä vanhustyön asiakaslähtöistä kehittämistyötä sekä koulutusta ja tutkimusta. GeroMetro-verkosto käynnistyi vuonna 2014. Pysyvällä yhteistyörakenteella tähdätään koordinoituun ja jäsentyneeseen kehittämistyöhön, jotta laaja-alainen pääkaupunkiseudulla tehtävä kehittäminen saadaan entistä paremmin hyödynnettyä ja osaaminen jaettua. Yhteinen kehittämisrakenne ja yhdessä päätetty kehittämiskohde tarjoavat mahdollisuuden uuden tiedon ja kehittämistulosten tuottamiseen laajaan käyttöön.
Sopimus tulee voimaan vasta, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet sitä koskevan sopimuksen.
Hallintosäännön 5 luvun 9 §:n mukaan sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja johtaa sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen palvelukokonaisuutta. Hallintosäännön 24 luvun 1 §:n 3 momentin mukaan viranhaltijan päätöksen perusteella tehtävät sopimukset allekirjoittaa se viranhaltija, joka on päättänyt sopimukseen sitoutumisesta, tai hänen määräämänsä henkilö.
Päätös tullut nähtäväksi 30.12.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Helena Venetvaara, palvelualueen johtaja, puhelin: 09 310 40546