Tutkimuslupa, Yhteistoiminta kasvatuksen ja kuntoutuksen kokonaisuutena lapsen osallistumisen edistämiseksi arjessa
Tutkimuslupa tutkimukselle ”Yhteistoiminta kasvatuksen ja kuntoutuksen kokonaisuutena lapsen osallistumisen edistämiseksi arjessa”
Päätös
Johtajalääkäri myönsi tutkimusluvan ********** tutkimukselle ”Yhteistoiminta kasvatuksen ja kuntoutuksen kokonaisuutena lapsen osallistumisen edistämiseksi arjessa” (Kuntoutus YAMK). Yhteyshenkilö on johtava toimintaterapeutti ********** Tutkimuslupa on voimassa 31.12.2023 saakka.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tutkimuslupa koskee vain toimintaterapeutin osuutta tutkimuksessa. Varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten sekä henkilöstön osalta tutkijat ovat saaneet erillisen tutkimusluvan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.
Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.
Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali-, terveys- ja pelastustoimelle.
Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, tietosuojalain 1050/2018 sekä muun voimassa olevan lainsäädännön tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimeen.
Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi.
Päätöksen perustelut
Tutkimus on laadullinen ja se toteutetaan tutkimuksellisena kehittämistyönä. Tarkoituksena on kuvata toimintaterapeutin ja varhaiskasvatuksen henkilöstön yhteistoimintaa lapsen osallistumisen edistämiseksi arjessa. Tutkimustehtävät ovat: 1. Kuvata lasten näkökulmasta osallistumista edistäviä tekijöitä arjessa, kun toimintaterapeutti ja varhaiskasvatuksen henkilöstö ovat toteuttaneet yhteistoimintaa, 2. Kuvata lapsen osallistumista edistävää yhteistoimintaa arjessa ammattilaisen näkökulmasta.
Aineistot kerätään ryhmämuotoisissa pulistrukturoiduissa haastatteluissa, jotka äänitetään. Ensimmäisen tutkimustehtävään aineisto kerätään ryhmähaastattelussa päiväkotipäivän aikana 3-5 lapselta. Haastattelua täydennetään visuaalisilla ja osallistavilla menetelmillä. Toiseen tutkimustehtävään aineisto kerätään kahtena erillisenä ryhmähaastatteluna, joihin osallistuu varhaiskasvatuksen pilotoinnin toimintaterapeutti, 3-5 varhaiskasvatuksen opettajaa tai lastenhoitajaa ja 1-2 päiväkotien johtajaa. Osallistuminen tutkimukseen on vapaaehtoista ja suostumus pyydetään lasten osalta heidän huoltajiltaan ja työntekijöiden osalta heiltä itseltään.
Äänitetyt haastattelut litteroidaan ja toiminnalliset tuotokset valokuvataan. Teksti- ja kuva-aineistot analysoidaan sisällön analyysillä. Tutkimusaineisto säilytetään niin, että vain tutkijat voivat sitä käyttää. Aineisto hävitetään työn valmistuttua.
Yhdyshenkilöksi lupautunut johtava toimintaterapeutti puoltaa tutkimusluvan myöntämistä.
Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöksen 17.1.2023 § 11 mukaan sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja terveydenhuollon potilasasiakirjojen sekä pelastustoimelle määrättyjä lakisääteisiä tehtäviä koskevien asiakirjojen antamisesta tekee palvelun päällikkö palvelunsa osalta. Tästä tutkimusluvasta päättää johtajalääkäri.
Päätös tullut nähtäväksi 28.03.2023
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Hanna-Leena Nuutinen, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 42662