Erityiset ennakkoäänestyspaikat laitoksissa, europarlamenttivaalit 2024, kaupunginkanslia

HEL 2024-006405
Asialla on uudempia käsittelyjä
3. / 22 §

Vuoden 2024 europarlamenttivaalien erityiset ennakkoäänestyspaikat laitoksissa

Keskusvaalilautakunta

Päätös

Keskusvaalilautakunta merkitsi tiedoksi vuoden 2024 europarlamenttivaalien erityiset ennakkoäänestyspaikat laitoksissa liitteen 1 mukaisesti.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Vaalilain 9 § 3 momentin mukaan laitosäänestyspaikkoja ovat sairaalat, ympärivuorokautista hoitoa antavat ja muut kunnanhallituksen päätöksellä määrätyt sosiaalihuollon toimintayksiköt, rangaistuslaitokset sekä Puolustusvoimien varusmieskoulutusta antavien joukko-osastojen varuskunnat ja Rajavartiolaitoksen varusmieskoulutusta antavat yksiköt. Kaupunginhallituksen asettamat vaalitoimikunnat hoitavat laitosäänestyksen kunkin vaalin ennakkoäänestysaikaan.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestysaika on 29.5. ̶ 4.6.2024. Helsingissä laitosäänestys järjestetään sairaaloissa, ympärivuorokautista hoitoa antavissa sosiaalihuollon toimintayksiköissä, rangaistuslaitoksissa ja Helsingin alueella olevissa Puolustusvoimien varusmieskoulutusta antavissa joukko-osastoissa.

Liitteen 1 lista erityisiin ennakkoäänestyspaikkoihin kuuluvista laitoksista on laadittu mm. Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Puolustusvoimien ja yksittäisten laitosten antamien tietojen perusteella. Saatujen tietojen perusteella laitosäänestyksen piiriin kuuluu noin 260 erilaista ja erikokoista laitosta ja toimintayksikköä. Henkilöpaikkoja laitoksissa on kaiken kaikkiaan yli 12 000.

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 17.05.2024

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Esittelijä

keskusvaalilautakunnan sihteeri
Veera Reuna

Lisätietojen antaja

Veera Reuna, keskusvaalilautakunnan sihteeri, puhelin: 09 310 20001

veera.reuna@hel.fi

Timo Lindén, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 36550

timo.linden@hel.fi