Virkasuhteen täyttäminen, kaupunkiympäristön toimiala, palvelut ja luvat, rakennusvalvontapalvelut, yksikön päällikkö, KYMP-03-40-24

HEL 2024-007228
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 21

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalvelujen rakennetun ympäristön valvontayksikön yksikön päällikön viran täyttäminen

Asiakkuusjohtaja

Päätös

Asiakkuusjohtaja valitsi rakennusvalvontapalvelujen rakennetun ympäristön valvontayksikön yksikön päällikön virkaan (035462) oikeustieteen kandidaatti ********** 1.9.2024 alkaen 5 056,53 euron tehtäväkohtaisella palkalla.

Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Virassa on kuuden kuukauden (6 kk) koeaika.

Päätöksen perustelut

Hakuprosessin ja viran kuvaus

Virka tuli avoimeksi edellisen viranhaltijan irtisanouduttua 1.9.2024 lukien.

Valintapäätös perustuu kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtajan päätökseen 30.11.2023 § 41, jolla on siirretty hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohdan mukaista toimivaltaa ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijoita ja työntekijöitä.

Virka oli julkisesti haettavana 25.4.- 22.5.2024. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, Duunitorilla, Joblyssä, LinkedIn:ssä, Kuntarekryssä sekä Rakennuslehden verkkosivuilla.

Yksikön päällikön tehtävänä on vastata päivittäisestä valvontatoiminnasta, lainsäädännön soveltamisesta ja ohjeistuksesta sekä yhteistyöstä muiden valvontatehtävissä toimivien kanssa. Tehtäviin kuuluu valvonta-asioiden sujuvuuden ja laadun varmistaminen. Yksikön päällikkö toimii kaupunkiympäristön ympäristö- ja lupajaostossa valvonta-asioiden esittelijänä sekä vastaa hallintopakko- ja muutoksenhakuasioiden valmistelusta jaostoon. Hän osallistuu rakennusvalvontapalvelujen kehittämiseen, uudistamiseen ja innovointiin sekä ohjausryhmän työskentelyyn. Esihenkilönä hän vastaa yksikkönsä toiminnasta ja kehittämisestä rakennusvalvonnan tavoitteiden mukaisesti.

Viran kelpoisuusehtona on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto ja kielitaitovaatimuksena on sujuva suomen kielen taito.

Hakijalta edellytetään kokemusta rakennusalan lainsäädännön soveltamisesta ja valvontaprosessien tuntemusta sekä yhteistyökykyisyyttä ja motivoituneisuutta seurata rakentamislain tuomia muutoksia rakennusvalvontatoimintaan. Esihenkilönä hakijalta odotetaan kykyä toimia ratkaisukeskeisesti, valmentavasti ja yksikön sujuvasta toiminnasta huolehtien. Lisäksi tehtävässä edellytetään erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Eduksi katsotaan ruotsin kielen taito, aiempi kokemus esihenkilötehtävistä sekä rakennus- ja kiinteistöoikeuden opinnot.

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Hakijat ja rekrytointiprosessi

Määräajassa virkaan jätti hakemuksensa kuusi henkilöä, joista yksi täytti kelpoisuusehdot koulutuksen ja kielitaidon osalta. Hakijaluettelo ja hakijayhteenveto ovat olleet päätöksentekijän käytettävissä päätöstä tehdessä.

Haastatteluun kutsuttiin kelpoisuusehdot täyttävä ********** jolla on hakemuksen perusteella tehtävässä edellytettyä kokemusta rakennusalan lainsäädännön soveltamisesta ja tuntemusta valvontaprosesseista. Häntä haastattelivat 29.5.2024 rakennusvalvontapäällikkö ********** asiakkuusjohtaja ********** ja HR-partner **********

********** on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 2008. Hän on toiminut ********** ********** vahvuuksia ovat hänen yhteistyökykyisyytensä sekä lähes kymmenen vuoden kokemuksensa rakennusalan lainsäädännön soveltamisesta sekä vahva rakennusvalvonnan ja sen prosessien tuntemus.

Haastattelun jälkeen ********** kutsuttiin henkilöarviointiin, jonka suoritti Psycon Oy 4.-14.6.2024.

Arviointi

Yksikön päällikkö vastaa valvontatoiminnasta, lainsäädännön soveltamisesta sekä yhteistyöstä muiden valvontatehtävissä toimivien kanssa. Tehtäviin kuuluu valvonta-asioiden laadun varmistaminen. Yksikön päällikkö toimii kaupunkiympäristön ympäristö- ja lupajaostossa valvonta-asioiden esittelijänä sekä vastaa hallintopakko- ja muutoksenhakuasioiden valmistelusta jaostoon. Hän osallistuu rakennusvalvontapalvelujen kehittämiseen ja ohjausryhmän työskentelyyn. Esihenkilönä hän vastaa yksikkönsä toiminnasta.

Virkaan valitulta edellytetään kokemusta rakennusalan lainsäädännön soveltamisesta ja valvontaprosessien tuntemusta sekä motivoituneisuutta seurata rakentamislain tuomia muutoksia rakennusvalvontatoimintaan. Haastattelun ja hakemuksen perusteella ********** on pitkä kokemus rakennusalan lainsäädännön soveltamisesta ja työkokemuksen tuomaa vankkaa tuntemusta rakennusvalvonnan prosesseista. Hän osoittaa myös motivoituneisuutta yksikön päällikön tehtävään sekä rakennuslain tuomien muutoksien edistämiseen niin rakennetun valvonnan yksikössä kuin rakennusvalvonnan toiminnassa laajemmin.

Esihenkilönä hakijalta odotetaan kykyä toimia ratkaisukeskeisesti, valmentavasti ja yksikön sujuvasta toiminnasta huolehtien. ********** on aiempaa ********** kautta karttunutta kokemusta esihenkilötehtävistä sekä valmiuksia yksikön valmentavaan, kuuntelevaan ja toiminnan sujuvuuden varmistavaan johtamiseen. Lisäksi hän osoittaa yhteistyötä rakentavaa, yhteistyökykyistä ja ratkaisukeskeistä työotetta sekä erinomaisia vuorovaikutustaitoja, joita tehtävässä edellytetään.

Hakuasiakirjoihin, haastatteluihin ja henkilöarviointiin perustuvan kokonaisarvion perusteella asiakkuusjohtaja katsoo, että ********** on parhaat edellytykset hoitaa edellä kuvattuja yksikön päällikön virkaan kuuluvia tehtäviä. Hänen valintaa puoltavat rekrytointiprosessin aikana esiin tuodut yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä vahva osaaminen rakennusalan lainsäädännön ja sen soveltamisen parista. Lisäksi hänellä on hyvät valmiudet johtaa yksikön toimintaa valmentavalla ja toiminnan sujuvuutta edistävällä otteella.

Päätös tullut nähtäväksi 05.08.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Leena Immonen, rakennusvalvontapäällikkö, puhelin: 09 310 52211

leena.immonen@hel.fi

Päättäjä

Mari Randell
asiakkuusjohtaja