Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, tuntiopettaja, yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, KASKO-03-99-24

HEL 2024-008205
Asialla on uudempia käsittelyjä
28. / 218 §

Oikaisuvaatimus tuntiopettajan ottamisesta toistaiseksi

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kuntalain 134 §:n nojalla hylätä Insinöörien Ammattiyhdistys ry:n oikaisuvaatimuksen, jonka se on tehnyt Stadin ammatti- ja aikuisopiston rehtorin 10.6.2024 tekemästä päätöksestä, koska oikaisuvaatimuksessa esitetyt perusteet eivät anna aihetta päätöksen muuttamiseen. Kasvatus- ja koulutuslautakunta viittaa perusteluinaan esittelijän esittämiin seikkoihin.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

********** on tehnyt Insinöörien Ammattiyhdistys ry:n puolesta yhdistyksen puheenjohtajana 1.7.2024 Helsingin kaupungin kirjaamoon saapuneen oikaisuvaatimuksen rehtorin (kampus 5) 10.6.2024 tekemästä päätöksestä, jolla rehtori on ottanut yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tuntiopettajan virkasuhteiseen tehtävään filosofian maisteri **********

Rehtori on antanut asiassa lausunnon.

Kuntalain 134 §:n 1 momentin nojalla kunnanhallituksen, lautakunnan ja valiokunnan, niiden jaoston sekä niiden alaisen viranomaisen päätökseen tyytymätön saa hakea siihen oikaisua.

Kuntalain 137 §:n mukaan oikaisuvaatimuksen ja kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimus on tehty määräajassa ja oikealle toimielimelle.

Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohdan mukaan, ellei toisin ole määrätty toimialajohtaja ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijat ja työntekijät. Toimialajohtajan henkilöstöasioiden delegoineista 5.3.2024 tekemään päätökseen (27 §) perustuen ammatillisen koulutuksen tuntiopettajat toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottaa rehtori.

Hakuprosessista

Stadin ammatti- ja aikuisopistoon sijoitettu virkasuhteinen tehtävä on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmässä ja muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa 2.5.-17.5.2024.

Hakuilmoituksessa haettiin muodolliset kelpoisuusvaatimukset täyttävää yhteisten tutkinnon osien opettajaa Stadin ammatti- ja aikuisopistoon. Yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tuntiopettajan tehtävään ilmoitettiin hakuilmoituksessa kuuluvan yhteiskunnassa ja työemässä toimimisen, talousosaamisen, yrittäjyyskasvatuksen ja kestävänkehityksen sekä toiminta digitaalisessa ympäristössä osa-alueiden opetus, ohjaus ja arviointi tehtäviä.

Hakuilmoituksessa ilmoitettiin arvostettavan hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja sekä aktiivista otetta työelämän edustajien ja muiden sidosryhmien kanssa tehtävässä yhteistyössä. Lisäksi hakuilmoituksessa ilmoitettiin odotettavan yhteiskunnassa- ja työelämässä toimimisen, talous- ja kestävänkehityksen sekä toiminta digitaalisessa ympäristössä vahvaa hallintaa sekä innostusta jakaa osaamista.

Hakuilmoituksessa edellytettiin kokemusta toisen asteen ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustehtävissä toimimisesta ja opiskelijoiden HOKS-ohjauksesta. Eduksi ilmoitettiin ammatilliseen koulutuksen ja työelämän osaamistarpeiden moniammatilliseen kehittämiseen liittyvän kokemuksen ja kokemuksen eri ikäisten ja taustaisten oppijoiden kanssa toimimisesta sekä kielitietoisen työotteen.

Hakuilmoituksessa ilmoitettiin hakumenettelyn eteneminen. Hakuilmoituksen mukaan tehtävän kelpoiset hakijat kutsutaan heti hakuajan päätyttyä videohaastatteluun jonka jälkeen hakemuksen ja videoiden perusteella tehtävään parhaiten soveltuvat hakijat kutsutaan Teams-ryhmähaastatteluun, jonka jälkeen kärkihakijat kutsutaan henkilökotaiseen haastatteluun.

Rehtorin päätöksen mukaan tehtävää haki hakuajan kuluessa 20 henkilöä, joista 17 täytti opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen mukaiset kelpoisuusvaatimukset.

Rehtorin tekemän päätöksen mukaan hakemusten perusteella videohaastatteluun kutsuttiin kaikki kelpoiset hakijat. Hakemusten ja videohaastattelujen perusteella Teams-ryhmähaastatteluun kutsuttiin kuusi tehtävään parhaiten soveltuvaksi katsottua hakijaa. Teams-ryhmähaastattelussa haastattelijoina toimi kaksi koulutuspäällikköä. Ryhmähaastattelun perusteella yksilöhaastatteluun kutsuttiin kaksi hakijaa.

Oikaisuvaatimuksesta

Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan kumottavaksi päätös ja määrättäväksi täytäntöönpanokieltoon ja keskeytettäväksi kyseisen päätöksen täytäntöönpano, koska päätös on vastoin tarkoituksenmukaisuutta. Oikaisuvaatimuksen mukaan valittua paremmin työtehtävien alaan perehtyneitä hakijoita olisi ollut.

Lisäksi oikaisuvaatimuksen mukaan asian käsittelyssä on tapahtunut menettelyvirheitä ja päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Oikaisuvaatimuksessa tuodaan esille, että työpaikan täyttö vaatii kuormittavia ja kohtuuttomia menettelyitä hakijoilta, jotka ovat suhteellisuusperiaatteen vastaisia. Oikaisuvaatimuksessa arvostellaan lisäksi Helsingin kaupungin käyttämän järjestelmän vaativan epäolennaisia tietoja ja vaativan huomattavaa työmäärää. Oikaisuvaatimuksen tekijä vaatii, että Helsingin kaupunki korvaa hakijoille rahasuorituksilla ne työsuoritukset, joihin hakijat ovat joutuneet työpaikan täytössä.

Samoin oikaisuvaatimuksen mukaan haastattelukierrosten määrä on ollut kohtuutonta. Haastattelijoina toimivat viranhaltijat ovat oikaisuvaatimuksen mukaan jäävejä asiassa.

Samoin oikaisuvaatimuksen mukaan tehtävään valitun pääaineena ei ole ollut yhteiskuntaoppi, jonka vuoksi hänen hakemuksessaan on ollut paikkansa pitämätön väite. Oikaisuvaatimuksen mukaan tehtävään valitun suorittamat opinnot yhteiskuntaopin alalta ovat vähäiset, eivätkä vastaa pääainetta. Lisäksi oikaisuvaatimuksen mukaan valitulla ei ole työelämätuntemuksen opintoja eikä työpsykologian opintoja, vaikka ne ovat tarpeellisia tehtävässä. Oikaisuvaatimuksen mukaan historian maisterin koulutus ei ole soveltuva tehtävään. Valitun nimittäminen on oikaisuvaatimuksen tekijän mukaan epätarkoituksenmukaista.

Oikaisuvaatimuksen tekijän perustelut ilmenevät tarkemmin liitteenä olevasta oikaisuvaatimuksesta.

Lainsäädännöstä

Lain kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 6 §:n 1 momentin mukaan virkasuhteeseen ottamisen yleisistä perusteista säädetään perustuslaissa. Perustuslain 125 §:n 2 momentin mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Lisäksi virkasuhteeseen otettavalla on oltava erikseen säädetty tai kunnan päättämä erityinen kelpoisuus. Opettajan kelpoisuudesta säädetään opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetussa asetuksessa.

Taidolla tarkoitetaan lähinnä koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja. Kyvyllä viitataan yleisesti tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilön ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävän hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koetetulla kansalaiskunnolla tarkoitetaan yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä. Yleisiä nimitysperusteita on tulkittava yhdessä asianomaisen viran yleisiin ja erityisiin kelpoisuusehtoihin.

Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (1998/986) 14 §:n mukaan:

Ammatillisesta koulutuksesta annetun valtioneuvoston asetuksen (673/2017) 2 §:ssä tarkoitettujen yhteisiin tutkinnon osiin kuuluvien osa-alueiden opetusta on kelpoinen antamaan henkilö, joka on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon, johon sisältyvät vähintään 120 opintopisteen tai 55 opintoviikon laajuiset tai niitä vastaavat opinnot yhdessä opetettavassa osa-alueessa ja vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset tai niitä vastaavat opinnot muissa opetettavissa osa-alueissa tai joka on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon soveltuvassa koulutusohjelmassa.

Toiminta digitaalisessa ympäristössä, taide ja luova ilmaisu, yhteiskunnassa ja kansalaisena toimiminen, työelämässä toimiminen, opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet sekä yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta osa-alueiden opetusta on 1 momentista poiketen kelpoinen antamaan henkilö, joka on suorittanut soveltuvan korkeakoulututkinnon.

Sen lisäksi mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, edellytetään, että henkilö on suorittanut vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.

Asian arviointi

Edellä mainittuun asetuksen säännökseen viitaten, tehtävään valittu on kelpoinen kyseiseen tehtävään. Rehtorin lausunnon mukaan tehtävään valittu on filosofian maisteri ja täyttää siten kelpoisuusasetuksen mukaisen edellytyksen soveltuvasta korkeakoulututkinnosta. Valitun hakemuksen mukaan hän on suorittanut tutkintonsa sivuaineena yhteiskuntaopin (60 op) sekä tutkinnon pääaineena historian (203 op). Lisäksi tehtävään valittu on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Edellä mainitun asetuksen pykälän 2 momentin mukaan yhteiskunta- ja työelämäosaamista on kelpoinen antamaan henkilö, joka on suorittanut soveltuvan korkeakoulututkinnon ja suorittanut opettajan pedagogiset opinnot.

Tehtävään valitulla on rehtorin lausunnon mukaan opetuskokemusta yli kolme vuotta, josta toisen asteen ammatillisen koulutuksen yhteiskunta- ja työelämässä toimimisen opettajakokemusta yli kaksi vuotta.

Rehtorin lausunnon mukaan valittu on rekrytointiprosessin aikana osoittanut ja tuonut esille vahvaa osaamista haettavan tehtävän kuvaukseen liittyvissä osa-alueissa muista hakijoista edukseen erottuvalla tavalla muun muassa mm. videohaastattelun konkreettisissa tehtävän odotusten mukaisissa vastauksissaan ja vuorovaikutus- ja tiimityötaidoillaan ryhmähaastattelutilanteessa.

Hakuilmoituksessa ei ole edellytetty, eikä opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu asetus edellytä työelämätuntemuksen opintoja tai työpsykologian opintoja.

Helsingin kaupungin käyttämällä rekrytointijärjestelmällä ei ole ollut vaikutusta päätöksen sisältöön. Hakuilmoituksessa on ilmoitettu lisätiedon antaja. Hakijalla on mahdollisuus toimittaa hakemuksensa myös olemalla yhteydessä ilmoitettuun lisätiedon antajaan. Esittelijä toteaa, että jo hakuilmoituksessa on myös kerrottu hakuprosessin eteneminen.

Rehtorin lausunnon mukaan rekrytointi toteutettiin kaupungin rekrytointiprosessin mukaisesti ja kaupungin yhteistä rekrytointialustaa käyttäen. Stadin ammattiopisto hyödyntää erilaisia menetelmiä ja monikanavaisuutta rekrytoinneissa varmistaakseen erilaisten hakijoiden mahdollisuudet tuoda osaamisensa ja valmiutensa suhteessa haettuun tehtävään kattavasti esille. Rehtorin lausunnon mukaan niissä rekrytoinneissa, joissa on runsaasti hakijoita, hyödynnetään videohaastattelua, joka mahdollistaa laajemmalle joukolle hakijoita tilaisuuden tulla kuulluksi ennen ryhmähaastatteluihin valintoja. Ryhmähaastattelujen perusteella osa hakijoista kutsutaan rehtorin lausunnon mukaan henkilökohtaiseen haastatteluun, joka voi sisältää myös kirjallisen osuuden tai muun työnäytteen ennen valintapäätöstä. Rehtorin lausunnon mukaan nyt kyseessä olevassa rekrytoinnissa käytettiin yllä kuvattua prosessia kattavasti ja valintapäätös tehtiin kokonaisharkinnan perusteella tehtävän kelpoisuusehdot ja muut tehtävään hakuilmoituksessa kuvatut odotukset ja arvostukset huomioiden. Rehtorin päätöksen mukaan tehtävää haki 20 henkilöä.

Oikaisuvaatimuksessa esitetyt perusteet eivät anna aihetta päätöksen muuttamiseen. Rehtori on harkintansa mukaan voinut valita koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella soveliaimmaksi arvioimansa hakijan yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tuntiopettajan virkasuhteiseen tehtävään. Oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole esittänyt sellaisia seikkoja, jotka osoittaisivat, että rehtori olisi käyttänyt harkintavaltaansa muuhun kuin, mihin se tässä asiassa on ollut käytettävissä.

Esittelijä esittää edellä lausuttuun, rehtorin päätökseen ja lausuntoon viitaten, että oikaisuvaatimus hylätään.

Sulje

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus Ammatillinen koulutus Kampus 5 Rehtori, Kampus 5 10.06.2024 § 14

Päätös

Rehtori päätti valita yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tuntiopettajan virkasuhteiseen tehtävään **********

Virantoimitus alkaa 1.8.2024 lukien.

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Päätös on ehdollinen, kunnes tehtävään valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen ja kunnes tehtävään valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa tehtävän ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tuntiopettajan tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 2.5.-17.5.2024 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Tehtävän ensimmäinen sijoituspaikka on Stadin ammatti- ja aikuisopiston kampus 5 Sturenkadun toimipaikka.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (30.6.2021, § 90) mukaan opettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää rehtori.

Viranhaltijan tehtävänä on yhteisten tutkinnon osien yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tuntiopettajan tehtävä Stadin ammatti- ja aikuisopistossa.

Tehtävänimikkeen kelpoisuusvaatimuksena on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukainen kelpoisuus.

Hakuilmoituksessa olemme kertoneet edellyttävämme kokemusta toisen asteen ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustehtävissä toimimisesta ja opiskelijoiden HOKS-ohjauksesta.

Sekä eduksi katsottavaksi ammatilliseen koulutuksen ja työelämän osaamistarpeiden moniammatilliseen kehittämiseen liittyvän kokemuksen. Luemme eduksi myös kokemuksen eri ikäisten ja taustaisten oppijoiden kanssa toimimisesta sekä kielitietoisen työotteen.

Perustuslain 125 §:n mukaan tehtävän yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti kaksikymmentä (20) hakijaa. Vaadittu kelpoisuus on seitsemällätoista (17) hakijalla.

Videohaastatteluun kutsuttiin kaikki kelpoiset hakijat. Hakemusten ja videohaastattelujen perusteella Teams ryhmähaastatteluun 28.5.2024 kutsuttiin kuusi (6) tehtävään parhaiten soveltuvaksi katsottua hakijaa. Teams ryhmähaastattelussa haastattelijoina toimivat koulutuspäälliköt **********

Ryhmähaastattelun perusteella yksilöhaastatteluun kutsuttiin kaksi (2) hakijaa: **********

Haastattelut toteutettiin 29.5.2024, haastattelijoina toimivat rehtori ********** ja koulutuspäällikkö **********

**********

********** Molemmilla haastatelluilla on vahva ammatillisen osaaminen sekä kokemusta toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta ja erilaisten opiskelijoiden kanssa toimimisesta.

Yhteiskunta- ja työelämäosaamisen tuntiopettajan tehtävään kuuluu yhteiskunnassa ja työemässä toimimisen, talousosaamisen, yrittäjyyskasvatuksen ja kestävän kehityksen sekä toiminta digitaalisessa ympäristössä osa-alueiden opetus, ohjaus ja arviointi tehtäviä. Opetustehtävät koostuvat, ryhmäopetuksesta, avoimissa pajoissa tapahtuvasta oppimisen ohjauksesta, verkko- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen toteutuksesta sekä yhteistyöstä ammatillisten opettajien kanssa mm. yhteistyössä toteutetuista alakohtaiseen yrittäjyyteen valmentavista projekteista.

Rehtori katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on **********

********** Hänellä on hyvät vuorovaikutus ja tiimityötaidot.

Päätös annetaan tiedoksi tehtävään valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Eeva Sahlman, rehtori, puhelin: 09 310 81806

eeva.sahlman@hel.fi
Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 11.09.2024

VALITUSOSOITUS

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Valitusoikeus

Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.

Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Valitusaika

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet

Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että

  • päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
  • päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
  • päätös on muuten lainvastainen.

Valittajan tulee esittää valituksen perusteet ennen valitusajan päättymistä.

Valitusviranomainen

Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa on ilmoitettava:

  1. päätös, johon haetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös);
  2. miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset);
  3. vaatimusten perustelut;
  4. mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.

Valituksessa on ilmoitettava myös se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite). Mikäli valittaja on ilmoittanut enemmän kuin yhden prosessiosoitteen, voi hallintotuomioistuin valita, mihin ilmoitetuista osoitteista se toimittaa oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat.

Oikaisuvaatimuksen tekijä saa valittaessaan oikaisuvaatimuspäätöksestä esittää vaatimuksilleen uusia perusteluja. Hän saa esittää uuden vaatimuksen vain, jos se perustuu olosuhteiden muutokseen tai oikaisuvaatimuksen tekemisen määräajan päättymisen jälkeen valittajan tietoon tulleeseen seikkaan.

Valitukseen on liitettävä:

  1. valituksen kohteena oleva päätös valitusosoituksineen;
  2. selvitys siitä, milloin valittaja on saanut päätöksen tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta;
  3. asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Muutoksenhakuasian vireillepanijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään. Markkinaoikeuden ensimmäisenä asteena käsittelemässä asiassa maksu peritään riippumatta asian lopputuloksesta.

Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Sulje

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja
Harri Korhonen

Lisätietojen antaja

Emmi Väisänen, HR-juristi, puhelin: 09 310 32391

emmi.vaisanen@hel.fi

Liitteet (pdf)

1. Oikaisuvaatimus
Liitettä ei julkaista internetissä.
2. Rehtorin päätös
Liitettä ei julkaista internetissä.
3. Rehtorin lausunto
Liitettä ei julkaista internetissä.
4. Valitun hakemus
Liitettä ei julkaista internetissä.
5. Hakuilmoitus
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.