Avustuksen hakeminen, nuorten katuväkivallan ennaltaehkäisyn hanke 2025-2027, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

HEL 2024-008349
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 2

Avustuksen hakeminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta nuorisopalvelukokonaisuuden Nuorten katuväkivallan ennaltaehkäisy -hankkeelle

Yhteisten palvelujen johtaja

Päätös

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) terveyden edistämisen määrärahasta haetaan 900 000 euroa nuorisopalvelukokonaisuuden Nuorten katuväkivallan ennaltaehkäisy -hankkeelle vuosille 2025-2027.

Mikäli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päätös on myönteinen, hankkeelle avataan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan laskentajärjestelmään oma projektitunniste hankkeen menojen ja tulojen seuraamiseksi.

Varsinaisen avustushakemuksen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL) laatii ja allekirjoittaa nuorisopalvelukokonaisuuden nuorisoasiainjohtaja, joka vastaa mahdollisesta hakemuksen täydentämisestä, mahdollisista lisäaikojen hakemisista, avustuksen käytön raportoinnista ja muusta hankkeeseen liittyvästä viestinnästä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Päätöksen perustelut

Nuorisopalvelukokonaisuus vastaa alueellisesta ja jalkautuvasta nuorisotyöstä Helsingissä. Haettavalla avustuksella kehitetään uudenlainen toimintamalli, joka ennaltaehkäisee nuorten väkivaltaista käytöstä ja tehostaa nuorten palveluihin ohjaamista ja niihin sitoutumista.

Yhteistyökumppanina toimii kasvatuksen ja koulutuksen toimiala (KASKO) ja Suomen Punaisen Ristin turvatalo. Haettavalla rahoituksella rahoitetaan kuusi projektityöntekijää ja projektipäällikkö hankkeelle.

Hankkeen kokonaiskoordinoinnista, hallinnoinnista ja taloudesta vastaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nuorisopalvelukokonaisuus.

Hanke tukee kaupungin strategian toteutumista ehkäisemällä segregaatiota ja lasten ja nuorten syrjäytymistä kaupungin HYTE-tavoitteiden mukaisesti.

Rahoitusjohtajan 13.9.2017 tekemän päätöksen (64 §) mukaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hallintojohtaja päättää kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan liittyvien valtionavustusten sekä niihin verrattavien etuuksien hakemisesta.

Päätös tullut nähtäväksi 10.06.2024

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Marjaan Martínez de Pinillo, projektipäällikkö, puhelin: 09 310 39317

marjaana.martinezdepinillo@hel.fi

Tiina Hörkkö, aluepäällikkö, puhelin: 09 310 23188

tiina.horkko@hel.fi

Päättäjä

Kirsti Laine-Hendolin
yhteisten palvelujen johtaja