Virkasuhteen täyttäminen, pelastuslaitos, onnettomuuksien ehkäisy, palotarkastaja-asiantuntija, SOTEPE-05-38-24
Palotarkastaja-asiantuntijan viran täyttäminen, onnettomuuksien ehkäisyn palveluiden yksikkö, SOTEPE-05-38-24
Päätös
Onnettomuuksien ehkäisyn yksikön päällikkö vs. päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella tradenomi ********** palotarkastaja-asiantuntijan virkaan (vakanssinumero 018567, onnettomuuksien ehkäisyn palveluiden yksikkö) 1.10.2024 lukien 3609,93 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.
Koeaika on 6 kuukautta.
Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole Helsingin kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, tai hänellä ei ole voimassa olevaa turvallisuusselvitystä, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu ja turvallisuusselvitys on tehty. Tällaisen virkaan otettavan henkilön on esitettävä hyväksyttävä arvio edellytyksistä hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä 30 päivän kuluessa virkasuhteen alkamisesta.
Mikäli virkaan valittu ei ota virkaa vastaan, raukeaa virkaanotto ilman erillistä päätöstä.
Päätöksen perustelut
Avoin palotarkastaja-asiantuntijan virka on ollut haettavana 5.8.2024 – 20.8.2024.
Toimivalta
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan palotarkastajan virkaan ottaa yksikön päällikkö.
Viran tehtäväkuvaus
Palotarkastaja-asiantuntijan tehtävänä on työskennellä asiantuntijana onnettomuuksien ehkäisyn palveluiden yksikössä toimivassa onnettomuuksien ehkäisytoiminnan johtamisen tiimissä, joka vastaa onnettomuuksien ehkäisyn sisällön, menetelmien, vaikuttavuuden ja osaamisen kehittämisestä yhdessä yksikön palveluntuotannon kanssa.
Virkaan valittu työskentelee tiiviinä osana kuuden henkilön tiimiä ja osallistuu asiantuntijana muun muassa onnettomuuksien ehkäisyyn liittyvään suunnitteluun, kehittämiseen sekä verkostoyhteistyöhön. Keskeisimpiin tehtäviin kuuluu onnettomuuksien ehkäisyn suunnitelman valmistelu, sisäisten toimintamallien kehittäminen ja pelastusviranomaisten tekemän valvontatoiminnan yhdenmukaistaminen osana valtakunnallisia sekä Uudenmaan alueen yhteistyöverkostoja. Valittu työskentelee tiiviissä yhteistyössä keskeisten verkostojen, sidosryhmien sekä valtakunnallisten hankkeiden kanssa. Lisäksi valitun työkoriin voidaan sisällyttää onnettomuuksien ehkäisyn palveluntuotantoon liittyviä tehtäviä sekä mm. järjestelmien ylläpitoon liittyviä vastuita.
Kelpoisuusehdot
Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva alempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa sekä vähintään tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Eduksi luettavat
Tehtävässä menestymiseen parhaat valmiudet antaa 3–5 vuoden soveltuva työkokemus, joista vähintään yksi vuosi on käytännön kokemusta onnettomuuksien ehkäisyn työstä. Lisäksi katsomme eduksi osaamisen onnettomuuksien ehkäisyn suunnittelusta, kehittämisestä sekä verkostoyhteistyöstä.
Hakuprosessi
Palotarkastaja-asiantuntijan virka on ollut julkisesti haettavana 5.8.2024 – 20.8.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.
Määräajassa hakemuksen jätti 20 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asiakirjan liitteenä. Vaadittu kelpoisuus on 16 hakijalla.
Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin neljä hakijaa.
Haastattelut suorittivat 27.8. ja 29.8. **********
Kärkihakijoiden kuvaus ja ansiovertailu
********** on koulutukseltaan turvallisuusalan tradenomi. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen palveluntuotannossa sekä turvallisuusalalla. Hakija täyttää haettavan viran kelpoisuusehdot sekä osoitti hakemuksessa ja haastattelussa vahvaa motivaatiota ja tietämystä onnettomuuksien ehkäisyyn liittyvästä käytännön työstä sekä sen suunnittelusta. Erityiseksi vahvuudeksi katsotaan se, että hakijalla on aiempaa kokemusta sekä haettavasta tehtävästä että kyseisen tiimin esihenkilönä toimimisesta. Hakijan osalta painottuvat lisäksi erityisesti vahvat esiintymis-, viestintä ja yhteistyötaidot sekä selkeä näkemys asiantuntijayhteisöjen osallistamisesta. Painoarvoa annetaan myös kokemuksen kautta hankitulle työyhteisön ja työtapojen tuntemukselle sekä käytännön kokemukselle Helsingin pelastuslaitoksen onnettomuuksien ehkäisyn palvelutuotannosta. Lisäksi hakija täyttää kaikki hakuilmoitukseen kirjatut eduksi luettavat osa-alueet. Edellä mainittujen asioiden perusteella ********** katsotaan olevan hakijoista parhaat edellytykset tehtävässä suoriutumiseen ja menestymiseen.
********** on koulutukseltaan insinööri (AMK) palopäällystön koulutusohjelmasta. Hän on työskennellyt Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella eri palveluntuotannon tehtävissä sekä yksityisellä sektorilla paloturvallisuussuunnittelijana. Hakija täyttää haettavan viran kelpoisuusehdot sekä osoitti hakemuksessa ja haastattelussa vahvaa motivaatiota ja tietämystä onnettomuuksien ehkäisyyn liittyvästä käytännön työstä sekä sen suunnittelusta. Hakijan osalta painottuvat erityisesti hallinnollinen osaaminen sekä tietotaito ja käytännön osaaminen pelastuslaitoksen palveluntuotannosta. Lisäksi hakija täyttää suurimmalta osin hakuilmoitukseen kirjatut eduksi luettavat osa-alueet.
********** on koulutukseltaan turvallisuusalan tradenomi. Hän on työskennellyt turvallisuusalalla sekä palveluntuotannossa että esihenkilönä. Hakija täyttää haettavan viran kelpoisuusehdot sekä osoitti hakemuksessa ja haastattelussa motivaatiota, innostusta sekä hyviä valmiuksia onnettomuuksien ehkäisyn tehtävissä ja pelastusviranomaisena toimimiseen. Lisäksi hakija käyttää sujuvasti molempia kotimaisia kieliä.
********** on koulutukseltaan turvallisuusalan tradenomi. Hän on työskennellyt Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella palveluntuotannon tehtävissä sekä yksityisellä sektorilla turvallisuusasiantuntijana. Hakija täyttää haettavan viran kelpoisuusehdot sekä osoitti hakemuksessa ja haastattelussa tietämystä onnettomuuksien ehkäisyyn liittyvästä käytännön työstä sekä sen suunnittelusta. Lisäksi hakija täyttää suurimmalta osin hakuilmoitukseen kirjatut eduksi luettavat osa-alueet.
Päätöksen tiedoksianto tapahtuu muille hakijoille kuin virkaan valitulle sähköisen rekrytointijärjestelmän (HelBit) kautta. Tiedoksianto lähtee sähköpostitse niille, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muille tiedoksianto lähetetään kirjeitse.
Päätös tullut nähtäväksi 09.09.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Sami Maskulin, vs. yksikön päällikkö, puhelin: 09 31031360