Virkasuhteen täyttäminen, asumis-, kriisi- ja päihdepalvelut / päihdepalvelut, psykososiaalisen työn päällikkö, SOTEPE-02-391-24
Virkasuhteen täyttäminen, asumis-, kriisi- ja päihdepalvelut / päihdepalvelut, psykososiaalisen työn päällikkö, SOTEPE-02-391-24
Päätös
Asumis-, kriisi- ja päihdepalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella valtiotieteiden maisteri ********** psykososiaalisen työn päällikön virkaan (vakanssinumero 036993, toimintayksikkö 396370, työpiste 700000) 1.10.2024 lukien 4539,29 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.
Koeaikaa ei aseteta.
Virkaan otetun ei tarvitse esittää työterveyshuollon antamaa selvitystä terveydentilastaan, koska hän on esittänyt selvityksen jo aiemmin.
Päätöksen perustelut
Psykososiaalisen työn päällikön virka tulee avoimeksi 1.10.2024.
Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan psykososiaalisen työn päällikön ottaa virkaan asumis-, kriisi- ja päihdepalvelujen johtaja.
Psykososiaalisen työn päällikkö vastaa psykososiaalisen päihdehoidon ja sosiaalisen kuntoutuksen järjestämisestä omana ja ostopalveluna. Hän toimii lähiesihenkilöiden esihenkilönä vastuullaan olevissa toimipisteissä.
Psykososiaalisen työn päällikön tehtävät painottuvat parijohtamiseen, toiminnan kehittämiseen, henkilöstöhallintoon ja muihin hallinnollisiin tehtäviin. Psykososiaalisen työn päällikön työtä ohjaavat asiakaskokemuksen, vaikuttavuuden, tuottavuuden ja henkilöstökokemuksen näkökulmat.
Psykososiaalisen työn päällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen kielitaito.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta esihenkilötyöstä, muutosten toimeenpanokykyä sekä perehtyneisyyttä päihde- ja mielenterveystyöhön.
Eduksi luetaan sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (262/2015) 5 §:n mukainen psykologin tai toimintaterapeutin kelpoisuus, terveys- ja hyvinvointikeskus toimintamallin ja toipumisorientaation periaatteiden tunteminen.
Psykososiaalisen työn päällikön virka (vakanssinumero 036993) on ollut julkisesti haettavana 19.8.-2.9.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.
Määräajassa hakemuksen jätti 20 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.
Vaadittu kelpoisuus oli 17 hakijalla.
Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa: ********** ********** ********** Haastattelut pidettiin 6.9.2024.
Haastattelijoina olivat **********
********** on suorittanut terveyden edistämisen ja johtamisen YAMK –tutkinnon vuonna 2013. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on sosionomi (AMK) ja lähihoitaja. Täydennyskoulutuksena hän on suorittanut EMBA-johtamiskoulutuksen. ********** toimii liiketoimintajohtajana ********** Aikaisemmin hän on toiminut ********** yksikön päällikkönä. Tätä ennen hän on työskennellyt aluevastaavana ja vastaavana sosiaaliohjaajana ********** ********** on 22 vuotta työkokemusta sosiaali- ja terveydenhuollon esihenkilötehtävistä. Hänen vahvuuksiaan tehtävään ovat halu ja kyky toiminnan kehittämiseen, laaja kokemus mielenterveys- ja päihdetyön johtamisesta eri tasoilta sekä talousosaaminen.
********** on suorittanut johtamisen ja kehittämisen YAMK -tutkinnon vuonna 2014. Hän on laillistettu toimintaterapeutti. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on lähihoitaja ja merkonomi. ********** toimii lastenpsykiatrisen yksikön palveluesihenkilönä/päällikkönä ********** Tätä ennen hän on toiminut projektipäällikkönä ********** Sosiaali- ja terveydenhuollon työkokemusta ********** on 26 vuotta, joista 15 vuotta esihenkilötehtävistä. Hänen vahvuutenaan tehtävään ovat hyvät vuorovaikutustaidot sekä pitkä esihenkilökokemus mielenterveys- ja päihdetyössä.
********** on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon vuonna 2006. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Hän toimii ********** Hänen vakituinen virkansa on johtavana sosiaalityöntekijänä ********** Tätä ennen hän on toiminut sosiaalityöntekijänä ja sosiaaliterapeuttina ********** Aiempaa sosiaalityön työkokemusta ********** on aikuissosiaalityöstä. Sosiaali- ja terveydenhuollon työkokemusta hänellä on yhteensä 21 vuotta, joista 11 vuotta esihenkilötehtävissä. ********** vahvuutena tehtävään ovat terveys- ja hyvinvointikeskus toimintamallin syvällinen osaaminen, toipumisorientaation viitekehyksen soveltaminen ********** sekä pitkä kokemus lähiesihenkilötyöstä päihdepalveluissa.
********** on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon vuonna 2018. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Aikaisemmilta koulutuksiltaan hän on sosionomi (AMK) ja lähihoitaja, lisäksi hän on suorittanut päihdetyön ammattitutkinnon sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. ********** on johtavan sosiaalityöntekijän virka ********** Tätä ennen hän on työskennellyt ********** ********** on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työkokemusta 24 vuotta, joista esihenkilötehtävistä 8,5 vuotta. Hänen vahvuutensa tehtävään ovat erinomaiset verkostoyhteistyötaidot, toipumisorientaation periaatteiden hyvä tunteminen sekä monipuolinen työkokemus asiakas-, kehittämis- ja lähiesihenkilötyöstä päihdetyössä.
********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 2001. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Hän työskentelee palveluyksikköpäällikkönä ********** Tätä ennen hän on työskennellyt mielenterveys- ja päihdepalveluissa ********** on 19 vuotta työkokemusta sosiaali- ja terveydenhuollon esihenkilötehtävistä. Hänen vahvuutensa tehtävään ovat pitkä ja monipuolinen esihenkilötyön kokemus mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä vahva talousosaaminen.
Kaikilla hakijoilla on kokemusta päihde- ja mielenterveystyöstä sekä esihenkilötyöstä. Pisin johtamiskokemus on ********** ja tehtävän kannalta merkittävin esihenkilökokemus **********
Sosiaalityöntekijän kelpoisuus on ********** ********** ja toimintaterapeutin kelpoisuus on **********
Paras terveys- ja hyvinvointikeskus –toimintamallin tuntemus on **********
Parhaiten toipumisorientaation periaatteet tuntevat ********** ja **********
Valinnassa painotettiin tehtävän sisällöllistä osaamista, johon kuuluu mielenterveys- ja päihdetyön sekä esihenkilötyön kokemuksen lisäksi näkemys paljon palveluja tarvitsevien asiakkaiden tarpeisiin vastaamisesta sekä toimimisesta kustannustehokkaasti toipumisorientaation viitekehyksessä.
Kokonaisarvion perusteella ********** on parhaat edellytykset psykososiaalisen työn päällikön viran hoitamiseen. Hänen työtapansa on osaavaa ja tuloksellista ja hän tuntee toimintaympäristön erinomaisesti.
Päätös tullut nähtäväksi 03.10.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Pia Pulkkinen, päihdepalvelujen päällikkö, puhelin: 09 310 23013