Oppilaaksiottoalueen muutos 1.8.2027 alkaen, Pasilan, Kalasataman ja Aleksis Kiven peruskoulut sekä Vallilan ja Kallion ala-asteen koulujen perusopetus

HEL 2024-012677
Asialla on uudempia käsittelyjä
8. / 89 §

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston päätös Pasilan, Kalasataman ja Aleksis Kiven peruskoulujen sekä Vallilan ja Kallion ala-asteen koulujen perusopetuksen oppilaaksiottoalueiden muutoksesta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti, että Pasilan peruskoulun, Aleksis Kiven peruskoulun, Vallilan ala-asteen koulun, Kallion ala-asteen koulun ja Kalasataman peruskoulun oppilaaksiottoalueiden rajoja muutetaan 1.8.2027 alkaen.

  • Pasilan peruskoulun oppilaaksiottoalueen rajat ovat seuraavat: Pasilan peruskoulun oppilaaksiottoalue pysyy samanlaisena kuin se on aikaisemmin ollut lukuun ottamatta Pohjois-Pasilan osa-aluetta, josta tulee oma oppilaaksiottoalueensa. Pasilan peruskoulun oppilaaksiottoalueen pohjoinen raja kulkee Hakamäentien pohjoispuolella Länsi-Pasilan osa-alueen rajan mukaisesti. Ilmalan reunan kohdalla raja alkaa seurata Hakamäentietä ja Koskelantietä kohti itää. Koskelantien ja Mäkelänkadun risteyksessä raja kääntyy kohti etelää ja seuraa Mäkelänkatua Elimäenkadun risteykseen asti. Risteyksessä raja kääntyy kohti etelää Elimäenkadulle ja Elinmäenkadulta lounaaseen Töysänkadulle. Töysänkadun ja Teollisuuskadun risteyksessä raja ylittää Teollisuuskadun ja kulkee Traverssikujan kautta Aleksis Kiven kadulle. Raja kääntyy kaakkoon Aleksis Kiven kadulle, josta se kääntyy lounaaseen Kotkankadulle. Raja seuraa Kotkankatua ja Tivolitietä lounaaseen aina Vauhtitielle asti. Vauhtitien risteyksessä raja kääntyy kohti pohjoista ja seuraa Vauhtitietä Nordenskiöldinkadun risteykseen. Raja seuraa Nordenskiöldinkatua lounaaseen Auroranportille asti, josta raja kääntyy Auroranportin kohdalla kohti pohjoista. Raja seuraa Auroranporttia ja Nordenskiöldinpolkua, kunnes Laakson ratsastuskentän pohjoispäässä kääntyy luoteeseen kohti keskuspuistoa. Raja seuraa keskuspuiston läpi kohti pohjoista Länsi-Pasilan osa-alueen rajan mukaisesti, ensin suunnilleen suoraa linnuntietä Tenholanpolulle asti ja Tenholanpolulta suunnilleen suoraa linnuntietä luoteeseen Hakamäentielle asti.
  • Uuden Pohjois-Pasilan oppilaaksiottoalueen rajat ovat seuraavat: Oppilaaksiottoalueen rajat noudattavat Pohjois-Pasilan osa-alueen rajoja. Alueen luoteisnurkasta alkaen pohjoinen raja kulkee Metsäläntietä pitkin itään päin Veturitien risteykseen asti. Risteyksessä raja kääntyy kohti etelää Veturitielle. Veturitieltä, saavutettuaan Ilmalan junavarikon alueen, raja kääntyy koilliseen ja seuraa junavarikon reunaa pitkin kääntyen koillisen jälkeen kohti kaakkoa ja sen jälkeen kohti lounasta. Lounaan suuntaan raja seuraa junavarikon länsilaitaa aina Hakamäentielle asti. Hakamäentiellä raja kääntyy kohti länttä ja seuraa Hakamäentietä pitkin aina Ilmalan reunan liittymään asti. Liittymän kohdalla raja kulkee junaradan mukaisesti, seuraten sitä noin 600 metrin verran. Tämän jälkeen raja kääntyy kohti koillista ja kulkee keskuspuiston läpi linnuntietä Metsäläntielle asti.
  • Aleksis Kiven peruskoulun oppilaaksiottoalueen rajat ovat seuraavat: Aleksis Kiven peruskoulun rajat pysyvät Pasilan peruskoulun ja Aleksis Kiven peruskoulun välillä samoina kuin ne aikaisemmin ovat olleet. Muutos kohdistuu Vallilan peruspiirin, Hermanninrannan alueelle, jossa raja tulee kulkemaan pienalueen 2111 mukaisesti Vellamonkatua pitkin etelään. Vellamonkadun ja Violankadun risteyksessä oppilaaksiottoraja kulkee itään ja jatkaa Muurikujaa myötäillen pienalueen reunaa pitkin Sörnäistenkadun kulmaan. Sörnäistenkatua pitkin raja kulkee lounaaseen Lautatarhankadun, Junatien ja Pääskylänkadun yli Sörnäisten rantatielle. Sörnäisten rantatien ja Vilhonvuorenkadun risteyksessä oppilaaksiottoraja kiertää Hanasaaren 1040 pienalueen rajojen mukaisesti. Tästä länteen päin raja kulkee pienalueiden 1013, 1112, 1111, 1121 ja 1123 mukaisesti. Pienalueen 1222 kohdalla oppilaaksiottoraja kulkee Tivolitietä pitkin Aleksis Kiven kadulle ja siitä Traverssikujalle. Traverssikujalta raja jatkuu Teollisuuskadun kautta Töysän- ja Elimäenkadulle. Elimäenkadulta raja kulkee Mäkelänkatua pohjoiseen noudattaen Vallilan osa-alueen rajoja, Vallilanlaaksonkulkua pitkin Hermannin rantatien ja Vellamonkadun risteykseen.
  • Aleksis Kiven peruskoulun 1.–6.-luokka-asteiden oppilaaksiottoalueen rajat ovat seuraavat: Oppilaaksiottoalueen rajat pysyvät samoina kuin ne aikaisemmin ovat olleet lukuun ottamatta Vilhonvuoren osa-aluetta, joka siirtyy osaksi Kallion ala-asteen oppilaaksiottoaluetta. Raja kulkee pohjoisesta Teollisuuskatua pitkin Hämeentien risteykseen asti, josta raja kääntyy lounaaseen. Tästä raja jatkuu Helsinginkatua pitkin junarataan asti. Raja kulkee junarataa pitkin pohjoiseen ja kääntyy koilliseen kulkemaan pitkin Tivolitietä. Tivolitietä pitkin raja kulkee Aleksis Kiven kadulle asti, josta raja jatkuu Traverssikujaa pitkin takaisin Teollisuuskadulle.
  • Vallilan ala-asteen oppilaaksiottoalueen rajat ovat seuraavat: Vallilan ala-asteen rajat noudattavat lounaassa ja luoteessa aikaisemmin voimassa olleita rajoja. Muutokset kohdistuvat Vallilan peruspiirin, Hermanninrannan alueelle, jossa raja tulee kulkemaan pienalueen 2111 mukaisesti Vellamonkatua pitkin etelään. Vellamonkadun ja Violankadun risteyksessä oppilaaksiottoraja kulkee itään ja jatkaa Muurikujaa myötäillen pienalueen reunaa pitkin Sörnäistenkadun kulmaan. Sörnäistenkatua raja kulkee lounaaseen ja jatkaa Junatietä pitkin luoteeseen ja siitä eteenpäin Teollisuuskatua pitkin pohjoiseen Töysänkadun kulmaan asti.
  • Kallion ala-asteen oppilaaksiottoalueen rajat ovat seuraavat: Kallion ala-asteen oppilaaksiottoalue laajenee ja siihen liitettään Hanasaaren osa-alue sekä pienalue 1011 kokonaan. Oppilaaksiottoalueen pohjoinen raja kulkee Helsinginkatua pitkin, kadun eteläpuolella junaradasta Junatielle asti. Helsinginkadun ja Junatien risteyksessä raja kääntyy kohti länttä ja seuraa Junatietä Sörnäisten rantatien risteykseen asti. Raja kääntyy Sörnäisten rantatielle kohti lounasta ja seuraa tietä Parrulaituriin asti. Raja kääntyy Parrulaiturille ja kiertää Hanasaaren itäpuolelta osa-alueen rajoja noudattaen. Hanasaaren ja Vilhovuoren osa-alueiden risteyskohdassa oppilaaksiottoalueen eteläraja alkaa kulkea ensin Vilhovuoren osa-alueen ja sitten Siltasaaren osa-alueen etelärajojen mukaisesti Hakaniemensillan ja Pitkänsillan yli. Siltasaaren osa-alueen ja Linjojen osa-alueen rajojen risteyskohdassa, keskellä Eläintarhanlahtea, raja alkaa seurata Linjojen osa-alueen rajoja aina takaisin Helsinginkadulle asti ja oppilaaksiottoalueen pohjoislaidalle.
  • Kalasataman peruskoulun oppilaaksiottoalueen rajat ovat seuraavat: Kalasataman peruskoulun oppilaaksiottoalue seuraa etelässä ja idässä Sompasaaren osa-alueen rajoja ja jatkaa Kalasataman osa-alueen itärajan mukaisesti Kulosaarensiltaan asti. Sillan kohdalla raja kääntyy kohti länttä Itäväylää pitkin, kiertäen Kalasataman tornitalot pohjoispuolelta Työpajankatua pitkin ja palaten Junatielle. Junatieltä raja kääntyy lounaaseen Sörnäisten rantatielle ja seuraa Kalasataman osa-alueen rajan mukaisesti Sörnäisten rantatietä ja Parrulaituria seuraten, kunnes kääntyy kohti etelään Sompasaaren osa-alueen länsirajan mukaisesti päätyen takaisin osa-alueen lounaisnurkkaan.
  • Hermanninrannan oppilaaksiottoalueen rajat ovat seuraavat: Hermanninrannan oppilaaksiottoalueen länsiraja kulkee pohjoisesta alkaen pienalueen 2111 itärajan mukaisesti Vellamonkatua pitkin etelään. Vellamon-kadun ja Violankadun risteyksessä oppilaaksiottoraja kulkee itään ja jatkaa Muurikujaa myötäillen pienalueen reunaa pitkin Sörnäistenkadun kulmaan. Sörnäistenkatua pitkin raja kulkee lounaaseen Junatielle asti, josta se kääntyy kohti itää. Raja kulkee itään Junatietä, mukaillen pienalueen 1021 pohjoisrajaa Työpajankadun kautta Kulosaarensillalle. Sillalta raja kulkee pohjoiseen Kalasataman osa-alueen itärajan mukaisesti. Pohjoisessa raja kulkee Hermanninrannan ja Kyläsaaren osa-alueiden pohjoisrajan mukaisesti. 

Oppilaaksiottoalueiden rajat ilmenevät tarkemmin liitteen 1 kartoista.

Lisäksi kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti, että:

  • lukuvuonna 2026–2027 Pasilan, Alppiharjun, Kallion ja Vallilan peruspiirien alueilla opiskelevilla on oikeus käydä koulunsa loppuun nykyisessä koulussa tai vaihtaa uuden oppilaaksiottorajan mukaiseen kouluun.
  • lukuvuodesta 2027–2028 alkaen kaikki 1. vuosiluokan aloittavat menevät uusien oppilaaksiottoalueiden rajojen mukaisiin kouluihin. Huoltaja voi hakea lukuvuosina 2027–2028 ja 2028–2029 ensimmäisen luokan aloittavalle oppilaalle koulupaikkaa vuoden 2026 oppilaaksiottorajojen mukaisesti, jos lapsella on sisarus ko. koulussa luokka-asteella 1.–8.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Helsingin kaupungin koulujen palveluverkon tarkastelu pohjautuu koulutuspoliittisiin linjauksiin (kaupunginhallitus 30.3.2015 § 339) sekä kaupungin strategiaan.

Syksyllä 2024 Pasilan peruskoulun oppilasmäärä oli 913, Aleksis Kiven peruskoulun oppilasmäärä oli 652, Kallion ala-asteen koulun oppilasmäärä oli 510, Vallilan ala-asteen koulun oppilasmäärä oli 433 ja Kalasataman peruskoulun oppilasmäärä oli 582. Yhteensä Pasilan, Alppiharju, Kallion ja Vallilan alueilla oppilaita oli 3 090 (20.9.2024 laskentapäivän koonti). Perusopetusikäisten lasten määrän ennustetaan kasvavan peruspiirien alueilla koko ennustekauden ajan. Alueen oppilaiden määrän ennustetaan nousevan vuoteen 2038 mennessä 2 286 oppilaalla verrattuna vuoden 2023 toteumaan (3 232 oppilasta). Kasvu keskittyy erityisesti Pasilan ja Hermanninrannan osa-alueille.

Ehdotuksessa on pyritty ensisijaisesti varmistamaan, että kaikilla kyseessä olevilla oppilaaksiottoalueilla koulujen tilat riittävät alueen oppilasmäärille. Oppilasmäärien kehitystä on arvioitu väestöennusteen avulla. Päätöksessä on otettu huomioon myös asuntopoliittinen lausunto sekä oppilaiden ja huoltajien näkemykset muutoksesta tilakapasiteetin ja väestöennusteen asettamien reunaehtojen puitteissa.

Aleksis Kiven peruskoululla 23.9.2024 järjestetyssä tilaisuudessa oppilaaksiottoalueiden muutoksia pohdittiin yhdessä alueen huoltajien kanssa. Työpajamuotoisessa tilaisuudessa huoltajat saivat tuoda oman näkemyksensä esiin oppilaaksiottorajojen muutosehdotuksista. Alueen oppilaiden mielipidettä oppilaaksiottoalueista kysyttiin Maptionnaire-kyselyn avulla. Kyselyyn vastasi noin 900 alueen oppilasta. Kyselyssä kerättiin tietoa koulumatkasta, alueen turvallisuudesta ja koulupäivästä 1.–9.-luokkalaisten näkökulmasta. Kyselystä selvisi, että suurin osa alueen lapsista toivoi, että Savonkatu 2 toimipiste kuuluisi jatkossakin Pasilan peruskoululle. Sekä huoltajien että oppilaiden näkemyksissä oli silti myös vaihtelua.

Ehdotetusta muutoksesta pyydettiin lausunto Helsingin kaupungin kanslian asumisen yksiköltä. Lausunnossa pyydettiin asuntopoliittista näkemystä koskien alueiden asuntorakentamista ja hallintamuotojakauman ohjausta alueiden eriarvoistumiskehityksen hillitsemisen näkökulmasta. Saadun lausunnon mukaan Pasilan, Alppiharjun, Kallion ja Vallilan uudet ehdotetut oppilaaksiottoalueet tukevat sosioekonomista tasapainoa. Konepajan alueen pysyminen Pasilan peruskoulun oppilaaksiottoalueella monipuolistaa Pasilan peruskoulun oppilaaksiottoalueen asuntojakaumaa.

Lapsivaikutusten arviointi

Keskiseen suurpiiriin, erityisesti Pohjois-Pasilan ja Hermanninrannan osa-alueille, rakentuu tulevina vuosina paljon uutta asuntokantaa ja alueiden oppilasmäärät kasvavat merkittävästi. Keski-Pasilan, Pohjois-Pasilan ja Hermanninrannan osa-alueille on rakentumassa uudet koulu- ja päiväkotitilat vastaamaan alueen oppilasmäärien kasvua. Vuonna 2025 valmistuu uusi rakennus Pasilan peruskoululle sekä sen yhteyteen uusi päiväkoti, ja vuonna 2028 valmistuvat Pohjois-Pasilan uuden koulun ja päiväkodin sekä Hermanninrannan uuden koulun ja päiväkodin rakennushankkeet. Kaikissa edellä mainituissa hankkeissa on tilat 1.–9. -luokille, esiopetukselle sekä varhaiskasvatukselle. Hermanninrannan uusi koulu aloittaa toimintansa Arielinkadun väliaikaisissa koulutiloissa 1.8.2027.

Ehdotuksessa Pohjois-Pasilaan ja Hermanninrantaan perustetaan täysin uudet oppilaaksiottoalueet. Lisäksi Pasilan peruskoulun, Aleksis Kiven peruskoulun, Vallilan ja Kallion ala-asteiden sekä Kalasataman peruskoulun oppilaaksiottoalueita muutetaan. Muutoksen myötä varmistetaan, että jokainen lapsi saa laadukkaan opetuksen lähellä kotia. Oppilaaksiottoalueiden muuttaminen mahdollistaa oppilaiden tasaisemman jakautumisen alueen koulujen kesken ja näin voidaan turvata terveelliset, turvalliset sekä pedagogisesti mielekkäät oppimisympäristöt.

Ehdotetut oppilaaksiottorajat varmistavat, että kasvavalle oppilasmäärälle voidaan taata yhtenäinen opinpolku 1. luokalta 9. luokalle lähipalveluna. Uusien koulu- ja päiväkotitilojen myötä alueilla asuvien ja sinne muuttavien lasten opinpolku selkeytyy. Lapsi voi opiskella samassa koulussa koko peruskoulun ajan. Uusien koulurakennusten valmistuttua alueiden esiopetusalueita muutetaan vastaamaan koulujen oppilaaksiottoalueita, jolloin varhaiskasvatuksessa solmitut kaverisuhteet voivat pääsääntöisesti säilyä siirryttäessä kouluun.

Oppilaaksiottoalueiden muutokset voivat aiheuttaa hetkellistä epävarmuutta lapsille, jotka siirtyvät uusiin kouluihin. Tätä voidaan minimoida hyvällä viestinnällä ja valmistelulla. Koulumatkojen turvallisuutta kehittyvässä kaupunkirakenteessa on käyty läpi kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Erityisesti vielä rakentuvilla alueilla turvallisiin koulumatkoihin on syytä kiinnittää huomiota jatkossakin.

Ehdotuksessa on huomioitu oppilaalle mahdollisuus käydä aloittamansa koulun luokka-asteet loppuun, joten koulun vaihtamiselta kesken opinpolun vältytään. Ehdotetut oppilaaksiottoalueen muutokset yhtenäistävät ja selkiyttävät opinpolkua varhaiskasvatuksesta perusopetukseen.

Kuuleminen

Pasilan, Kalasataman ja Aleksis Kiven peruskoulujen sekä Vallilan ja Kallion ala-asteen koulujen johtokunnilta pyydettiin lausuntoa 1.11.2024 mennessä. Aleksis Kiven peruskoulun johtokunta ja Pasilan peruskoulun johtokunta ja oppilaskunnanhallitus puolsivat ehdotuksen mukaisia oppilaaksiottoalueiden rajojen muutoksia. Kallion ala-asteen koulun johtokunta puolsi ehdotettua oppilaaksiottoalueen muutosta Kallion ala-asteen osalta ja ei halunnut ottaa kantaa muiden koulujen oppilaaksiottoalueiden muutoksiin. Kalasataman peruskoulun ja Vallilan ala-asteen koulun johtokunnat suhtautuivat myönteisesti ehdotettuihin oppilaaksiottoalueiden rajoihin. Kalasataman peruskoulun johtokunta nosti esille huolen Hanasaaren tulevien lasten riittävistä koulutiloista. Alueen kaavoituksen yhteydessä tullaan varmistamaan riittävät koulutilat. Vallilan ala-asteen koulun johtokunta nosti esille huolen Vallilan koulun toimipisteiden tilakapasiteetin riittävyyden suhteessa oppilasmääriin sekä oppilaiden kaverisuhteiden jatkuvuuden oppilaaksiottorajojen muutoksen jälkeen. Oppilaaksiottorajojen muuttamisen jälkeen oppilaat, jotka ovat aloittaneet Vallilan ala-asteen koulussa, saavat jatkaa koulussa 6.-luokan loppuun.

Huoltajille järjestettiin 23.9.2024 tilaisuus Aleksis Kiven peruskoululla. Tilaisuudessa oli noin 40 osallistujaa. Kerrokantasi –palvelussa oli mahdollisuus kommentoida ehdotusta 7.-23.10.2024. Palautteita jätettiin yhteensä 41. Saaduissa palautteissa tuotiin esiin huoli koulujen pihojen riittävyydestä oppilasmäärälle, Savonkatu 2 toimipisteen säilyminen 1.–3.-luokkalaisten opetuspisteenä, koulumatkan pituudesta ja turvallisuudesta oppilaaksiottorajojen muututtua sekä arjen sujuvuudesta, kaverisuhteiden jatkumisesta ja identiteetin muutoksesta ehdotuksen tultua voimaan.

Eniten kommentteja (27 kpl) keräsi ehdotus Kalasataman peruskoulun ja Hermanninrannan uuden koulun oppilaaksiottoalueista. Kommentoijien mielipiteet ehdotuksesta vaihtelivat: Osa kommentoijista piti ehdotusta hyvänä. Osa oli huolissaan, saako lapsi jatkaa samassa koulussa, jossa on opinpolkunsa ennen lukuvuotta 2027 aloittanut. Ja osa toivoi, että Kalasataman peruskoulun oppilaaksiottoalueen pohjoisena rajana kulkisi Verkkosaarenkatu. Kommentoijat perustelivat pohjoisrajan paikkaa sillä, että eteläinen Verkkosaari on jo rakentunutta aluetta ja alueen identiteetti on muodostunut kalasatamalaiseksi. Lasten kaverisuhteet ovat muodostuneet pitkältä Kalasataman peruskoulun nykyisten oppilaaksiottorajojen mukaan ja arjen liikkuminen suuntautuu eteläisestä Verkkosaaresta kohti Redin kauppakeskusta ja etelää, ei niinkään pohjoiseen, jossa Hermanninrannan uusi koulu tulee olemaan.

Kalasataman oppilaaksiottoalueen pohjoisesta rajasta keskusteltiin myös huoltajatilaisuudessa 23.9.2024 ja oppilaaksiottorajoja valmisteltaessa tämä toive otettiin huomioon yhtenä vaihtoehtona. Ehdotuksessa Kalasataman peruskoulun oppilaaksiottoalue on suunniteltu niin suureksi kuin koulun tilakapasiteetti antaa myöten. Laskelmissa on huomioitu vuoden 2024 väestöennuste sekä Sompasaaren ja Nihdin alueiden rakentamisennuste.

Alla linkki Kerrokantasi –palvelun kommentteihin:

Kerro Kantasi -palvelu(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Päätösprosessi

Helsingin kaupungin koulujen palveluverkon tarkastelu pohjautuu koulutuspoliittisiin linjauksiin (kaupunginhallitus 30.3.2015 § 339) sekä Helsingin kaupunkistrategiaan 2021–2025.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan jaostojen tehtävänä on oman kieliryhmänsä osalta päättää perusopetuslain mukaisen opetuksen koulukohtaisesta järjestämisestä ja mitoituksesta (hallintosääntö 15 luku 2 §).

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 27.11.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

vs. perusopetusjohtaja
Taina Tervonen

Lisätietojen antaja

Kimmo Mustonen, aluepäällikkö, puhelin: 09 310 23148

kimmo.mustonen@hel.fi

Petra Turtiainen, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 41466

petra.turtiainen@hel.fi

Liitteet (pdf)

3. Aleksis Kiven peruskoulun johtokunnan lausunto oppilaaksiottoalueiden muutosehdotukseen
Liitettä ei julkaista internetissä.
4. Kalasataman peruskoulun johtokunnan lausunto oppilaaksiottoalueiden muutokseen, johtokunnan kokous pöytäkirja nro 2 syksy 2024
Liitettä ei julkaista internetissä.
5. Kallion ala-asteen koulun johtokunnan lausunto oppilaaksiottoalueiden muutoksista
Liitettä ei julkaista internetissä.
6. Pasilan peruskoulun johtokunnan lausunto oppilaaksialueen muutokseen
Liitettä ei julkaista internetissä.
7. Vallilan ala-asteen koulun johtokunnan lausunto oppilasaluemuutokset 1.8.2027 alkaen
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.