Opetussuunnitelman muutos, Myllypuron peruskoulu, suomi-venäjä -opetus, 1.8.2025 alkaen

HEL 2024-013523
Asialla on uudempia käsittelyjä
7. / 88 §

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston päätös Suomi-venäjä-opetuksesta Myllypuron peruskoulussa 1.8.2025 alkaen

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti hyväksyä Myllypuron peruskoulun kaksikielisen suomi-venäjä-opetuksen jatkumisen vuosiluokilla 7-9 kielirikasteisena suomi-venäjä-opetuksena.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Helsingin kaupungin opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksissa 6.5.2014 (§ 49) ja 2.9.2014 (§ 83) päätetyn mukaisesti kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää soveltuvuuskoepainotettua ja kaksikielistä opetusta antavien koulujen verkosta. Kouluilla on mahdollisuus esittää muutoksia koulun kaksikielisen opetuksen järjestämiseen liittyen kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle.

Myllypuron peruskoulun johtokunta esittää, että kaksikielinen suomi-venäjä-opetus jatkuu vuosiluokilla 7-9 kielirikasteisena opetuksena (liite 1). Kielirikasteinen opetus on yksi kaksikielisen opetuksen muodoista ja siinä opetuksesta 10-25% annetaan kohdekielellä, joka on tässä tapauksessa venäjä. Opetussuunnitelman muutosteksti on kuvattu liitteessä 2.

Kaksikielinen suomi-venäjä-opetus toteutetaan Myllypuron peruskoulussa laajamittaisena kaksikielisenä opetuksena vuosiluokilla 1-6 opetus, jolloin 25-50% opetuksesta annetaan venäjän kielellä. Oppilasmäärä laajamittaisessa kaksikielisessä opetuksessa on lähtenyt laskuun ja tällä hetkellä laajamittaisessa kaksikielisessä opetuksessa luokilla 2-6 on yhteensä 24 oppilasta. Ryhmäkoko on eri luokka-asteilla 3-5 oppilasta. Vuosiluokilla 1-6 oppilaiden opetuksesta vastaa pääasiallisesti luokanopettaja, kun taas vuosiluokilla 7-9 opetusta antavat useat eri aineenopettajat. Luokka-asteilla 7-9 ryhmiä ei voi alakoulun ryhmien tapaan yhdistää, koska se ei lukujärjestysteknisesti eikä opetussisältöjen puolesta ole mahdollista.

Johtokunta katsoo, että kaksikielisen opetuksen jatkumon turvaamiseksi opetuksen jatkaminen vuosiluokilla 7-9 kielirikasteisena opetuksena on tarkoituksenmukaista.

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 27.11.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

vs. perusopetusjohtaja
Taina Tervonen

Lisätietojen antaja

Elena Silverang, koulutuskoordinaattori, puhelin: 09 310

elena.silverang@hel.fi