Virkasuhteen täyttäminen, vammaisten sosiaalityö, sosiaalityöntekijä, SOTEPE-01-700-24

HEL 2024-016061
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 9

Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, vammaisten sosiaalityö, työavain SOTEPE-01-700-24

Vammaisten sosiaalityön päällikkö

Päätös

Vammaisten sosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella valtiotieteiden maisteri Noora Mursun sosiaalityöntekijän virkaan (vakanssinumero 043639), toimintayksikkö 395400, työpiste 100010) 1.1.2025 lukien 4109,09 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saatujen selvitysten perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitykset on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Mikäli virkaan otettu ei ota virkaa vastaan, raukeaa virkaan otto ilman erillistä päätöstä.

Päätöksen perustelut

Sosiaalityöntekijän virka tulee avoimeksi 1.1.2025 avointa virkaa hoitaneen viransijaisen sijaisuuden päättyessä.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa vammaisten sosiaalityön päällikkö.

Sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluu asiakkaiden vammaispalvelulain mukaisten palveluiden tarpeen arvioiminen, asiakassuunnitelmien ja päätösten tekeminen sekä asiakkaiden ohjaaminen ja neuvonta.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus ja Valviran ammattihenkilölaillistus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi henkilöllä, joka suorittaa sosiaalityöntekijän tutkintoon johtavaa koulutusta ja on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Lisäksi edellytettiin hyviä vuorovaikutustaitoja, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja liikkuvaan työhön sekä hyvää suomen kielen kirjallista ilmaisua.

Virkavalinnassa luettiin eduksi kokemus toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden kanssa työskentelystä.

Sosiaalityöntekijä virka (vakanssinumero 043639) on ollut julkisesti haettavana 28.10.2024 – 15.11.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa, TE-palveluiden internet-sivulla sekä Duunitori ja Jobly -palveluissa.

Määräajassa hakemuksen jätti 13 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli neljällä hakijalla. Näistä yksi peruutti hakemuksensa.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme hakijaa, ********** ja Noora Mursu.

********** ja ********** haastateltiin 21.11.2024 ja Noora Mursu 19.11.2024. Haastattelijana toimi johtava sosiaalityöntekijä Jarmo Salminen.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Svenska social- och kommunalhögskolanista vuodelta 2003 ja hänellä on sosiaalityöntekijän ammattipätevyys. Lisäksi hän on suorittanut kasvatustieteiden maisterin tutkinnon. Hän on työskennellyt vuodesta 2006 alkaen luokanopettajana Helsingin kaupungilla. Sitä ennen hän on toiminut vuonna 2005 kahden kuukauden ajan sosiaalityöntekijänä HUS:n lasten ja nuorten sairaalassa. Vuonna 2000 hän on työskennellyt kahden kuukauden ajan oppilashuollon kuraattorina Helsingin kaupungilla.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on valmistunut Turun yliopistosta vuonna 2008 ja hänellä on sosiaalityöntekijän ammattipätevyys. Lisäksi hän on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot ja laillistetun psykoterapeutin tutkinnon. Hän on työskennellyt vuodesta 2019 alkaen itsenäisenä ammatinharjoittajana laillistettuna psykoterapeuttina. Vuosina 2009 – 2019 hän toimi sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungin vammaispalveluissa. Sitä ennen hän on toiminut vuosien 2001 – 2006 aikana eri pituisia jaksoja erilaisissa terveydenhuollon ja sosiaalitoimen sosiaalityön tehtävissä.

Noora Mursu on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta vuodelta 2013. Hän on suorittanut sosiaalityöntekijän ammattipätevyyteen vaadittavat lisäopinnot Helsingin yliopistossa vuonna 2017. Hän on työskennellyt vuoden 2023 syyskuusta alkaen sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungin vammaisten sosiaalityössä. Sitä ennen hän on vuoden 2023 tammikuusta toukokuuhun toiminut Luona Oy:llä turvapaikanhakijoiden ja tilapäistä suojelua saavien asiakkaiden sosiaalityöntekijänä. Vuosina 2021 ja 2022 Noora Mursu on työskennellyt Helsingin kaupungilla lastensuojelun ja perhesosiaalityön sekä sijaishuollon asiakasohjauksen sosiaalityöntekijänä. Tätä ennen hän on vuosina 2015 – 2020 toiminut Helsingin kaupungilla lastensuojelun sosiaalityön tehtävissä eri pituisia jaksoja, yhteensä 2 vuotta 9 kuukautta.

Kaikilla haastatelluilla oli tehtävään vaadittava koulutus, valmius liikkuvaan työhön sekä työkokemusta toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden kanssa työskentelystä. ********** ja Noora Mursulla oli lisäksi kokemusta viranomaisroolissa tehtävästä sosiaalityön päätöksentekotyöstä sekä vammaispalvelun sosiaalityöstä. Noora Mursun työkokemus oli tuoreempaa ja haettavaan virkaan nähden paremmin kohdistuvaa.

Toimenkuvan vuoksi valinnassa kiinnitettiin erityistä huomiota vuorovaikutustaitoihin sekä kykyyn työskennellä itsenäisesti vammaisten asiakkaiden kanssa Helsingin vammaispalvelujen toimintaympäristössä.

Hakemuksen ja haastattelun perusteella Noora Mursu osoitti sosiaalityöntekijän tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia. Hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot ja hän on osoittanut kykynsä työskennellä itsenäisesti sosiaalityöntekijänä asiakkaiden kanssa.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Noora Mursulla on parhaat edellytykset sosiaalityöntekijän viran tehtävien hoitamiseen vammaisten sosiaalityön eteläisessä toimipisteessä.

Päätös tullut nähtäväksi 05.12.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Jarmo Salminen, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 44305

jarmo.salminen@hel.fi

Päättäjä

Tove Nygård-Alanne
vammaisten sosiaalityön päällikkö

Liitteet (pdf)

1. Hakijalistaus
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.