Kolmen hoitajan ryhmäperhepäiväkodit ajalle 1.8.2024-31.7.2025, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Varhaiskasvatus- ja esiopetus kolmen hoitajan ryhmäperhepäivähoitokodit ajalle 1.8.2024-31.7.2025
Päätös
Varhaiskasvatusjohtaja päätti, että alla olevissa ryhmäperhepäivähoitokodeissa toimii erityisistä syistä ryhmät, joissa on kolme hoitajaa ja kaksitoista lasta seuraavan lukukauden ajan:
Toimipiste | Muutos ajalle |
Ryhmäperhepäiväkoti Sirkka | 1.8.2024-31.7.2025 |
Ryhmäperhepäiväkoti Nekku | 1.8.2024-31.7.2025 |
Päätöksen perustelut
Rppk Sirkka perusteena alueellinen paikka- ja palveluntarve ja tilat on hyväksytty päiväkotikäyttöön ja soveltuvat kolmelle kasvattajalle sekä lapsimäärälle.
Rppk Nekku perusteena alueellinen paikkatarve ja ryhmäperhepäiväkoti Pikku-Myllyn määräaikainen sulku sekä tilat on hyväksytty päiväkotikäyttöön sekä soveltuvat kolmelle kasvattajalle ja lapsimäärälle.
Helsingissä noudatetaan pääsääntöisesti varhaiskasvatusasetuksen (753/2018) 2 §:n mukaista ryhmäperhepäiväkodin perusmitoitusta eli lapsia saa olla kahdeksan kokopäiväistä ja kaksi osapäiväistä esiopetusikäistä tai kouluikäistä lasta. Mikäli ryhmäperhepäiväkodissa erityisestä syystä toimii ryhmä, jossa on kolme hoitajaa ja kaksitoista lasta, tämä edellyttää varhaiskasvatusjohtajan päätöksen asiasta, joka valmistellaan aluepäällikön kanssa.
Varhaiskasvatuspalveluissa kootaan vuosittain tiedot kolmen hoitajan ryhmäperhepäivähoitokodeista perusteluineen. Kartoitus ryhmäperhepäiväkotien perusmitoituksesta on laadittu kevään 2023 aikana yhdessä aluepäälliköiden kanssa. Kartoituksessa katsotaan, että kolmen hoitajan ryhmä on tilojen ja asetuksen mukaisesti mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Mikäli tilassa on kolmen hoitajan ryhmäperhepäiväkoti, edellyttää se tiloista rakennuslupaa päiväkotikäyttöön. Kartoitusvaiheessa selvitetään samalla tilojen soveltuvuus ja lupa-asiat.
Perhepäiväkodissa voidaan samanaikaisesti järjestää varhaiskasvatusta enintään neljälle lapselle mukaan luettuina perhepäivähoitajan omat lapset, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Lisäksi voidaan järjestää varhaiskasvatusta yhdelle perusopetuslain (628/1998) mukaista esiopetusta saavalle lapselle, Perusopetuksen aloittaneelle lapselle tai sellaiselle kunnan järjestämässä enintään viisi tuntia päivässä kestävässä varhaiskasvatuksessa olevalle lapselle, joka aloittaa perusopetuksen toiminta vuotta seuraavana vuonna.
Sen estämättä, mitä varhaiskasvatusasetuksen 2 §:n 1 momentissa säädetään, perhepäiväkodissa kaksi hoitajaa voi samanaikaisesti järjestää varhaiskasvatusta enintään kahdeksalle lapselle ja lisäksi kahdelle 1 momentin toisessa virkkeessä tarkoitetulle lapselle.
Erityisistä syistä ja huomioon ottaen paikalliset olosuhteet kolme hoitajaa voi järjestää varhaiskasvatusta samanaikaisesti enintään kahdelletoista lapselle. Kun perhepäiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta samanaikaisesti useammalle lapselle kuin 2 momentissa säädetään, tulee yhdellä perhepäivähoitajalla olla vähintään varhaiskasvatuslain 28 §:ssä säädetty ammatillinen kelpoisuus.
Hallintosäännön 15 luvun 5 §:n 2. kohdan mukaan varhaiskasvatusjohtaja päättää hoitopaikkojen määristä ja varhaiskasvatuksen toimintayksiköiden aukioloajoista.
Päätös tullut nähtäväksi 17.12.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Paavali Pipatti, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 22968
Heini Valppu-Virenius, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 62508