Heteniitynkentän suunnitelmaluonnos esillä 1.11.–14.11.2023

Julkaisu poistuu verkosta 1.11.2024 0:15.

Kutsu asukastilaisuuteen

Helsingin kaupunki laatii suunnitelmaa Heteniitynkentän peruskorjauksesta. Esittelemme puiston ja pysäköintialueen suunnitelman luonnosta asukkaille torstaina 9.11.2023 klo 17–18 Teams tapahtumassa.

Tilaisuuden suora liittymislinkki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Voit osallistua verkkoselaimen kautta, eli Teams-sovellusta ei tarvitse ladata omalle laitteelle. Tilaisuuteen pääsee liittymään suoralla linkillä tai kirjoittamalla selaimeen osoitteen: https://msteams.link/PRIV(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) . Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät myös osoitteesta: https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentaminen/osallistu-kaupungin-suunnitteluun#nain-osallistut-teams-kokoukseen

Puiston ja pysäköintialueen suunnitelman luonnokseen voi tutustua myös Helsingin kaupungin verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat). Suunnitelmat ovat esillä verkossa 1.11.–14.11.2023. Palautetta suunnitelmaan voi antaa sähköpostitse tai puhelimitse.

Tiedote_luonnoksen_esilläolosta_Tekojäärata.pdf(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Luonnos_selostus_1.11.2023_Tekojäärata.pdf(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Luonnos_piirustus_1.11.2023_Tekojäärata.pdf(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Heteniitynkentän peruskorjauksen suunnittelu perustuu voimassa olevaan asemakaavaan 6310. Tarkoituksena on kunnostaa ja monipuolistaa ympärivuotisen liikuntatoiminnan mahdollisuuksia eri ikäisille käyttäjille. Nykyinen tekonurminen jalkapallokenttä peruskorjataan ja sen rakenteisiin asennetaan jäähdytysputkisto tekojääkäyttöä varten. Koripallo- ja tenniskentät kunnostetaan. Alueelle toteutetaan uutena toimintona huoltorakennus ja uusia ulkokuntoilupaikkoja. Peruskorjauksen yhteydessä parannetaan alueen hulevesien hallintaa, kulkuyhteyksiä ja kasvillisuutta jalkapallokentän ympäristössä sekä oleskelumahdollisuuksia.

Pohjoisosan paikoitusaluetta laajennetaan ja vanha huoltorakennus suunnitellaan korvattavaksi uudella. Huoltorakennuksen suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan erillisenä hankkeena. Alueen puustoinen ilme säilytetään ja kasvillisuusalueita kunnostetaan. Perusparannuksen suunnittelu valmistuu keväällä 2024 ja tavoitteena on, että kentän rakennustyöt aloitetaan vuoden 2024 aikana. Toivomme mahdollista palautetta puiston ja pysäköintialueen suunnitelman luonnoksesta 14.11.2023 mennessä.

Puiston ja pysäköintialueen suunnitelman päätöksentekoa voi seurata Helsingin kaupungin internetsivuilta: https://paatokset.hel.fi/fi/paattajat/kaupunkiymparistolautakunta

Lisätietoja suunnittelusta antavat:

Elina Kettunen, Helsingin kaupunki, Kaupunkitila ja maisemasuunnittelu, puh. 09 310 38723, elina.kettunen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Tommi Kärki, WSP Finland Oy, puh. 0400 324 930, tommi.karki@wsp.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)