Pajamäki Seura ry:n oikaisuvaatimus yleisten kulttuuripalveluiden kumppanuuspäällikön päätökseen 4.11.2018, § 10
Pajamäki Seura ry:n oikaisuvaatimus yleisten kulttuuripalveluiden kumppanuuspäällikön päätökseen 4.11.2018, § 10
Päätös
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hylätä Pajamäki Seura ry:n oikaisuvaatimuksen yleisten kulttuuripalveluiden kumppanuuspäällikön avustuspäätökseen 4.11.2018, § 10: Taide- ja kulttuuriavustukset 2018, kumppanuuspäällikön 8.jako.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Pajamäki Seura ry hakee 8.11.2018 saapuneella oikaisuvaatimuksella oikaisua yleisten kulttuuripalveluiden kumppanuudet ja avustukset -yksikön kumppanuuspäällikön avustuspäätökseen 4.11.2018, § 10: Taide- ja kulttuuriavustukset 2018, kumppanuuspäällikön 8. jako.
Pajamäki Seura ry on hakenut 1 533 euron taide- ja kulttuuriavustusta 24.8.2018 saapuneella hakemuksella Pajamäki-päivään 25.8.2018. Tapahtumalle myönnettiin 500 euron avustus. Pajamäki Seura ry on tehnyt oikaisuvaatimuksen, jossa se pitää myönnettyä avustusta liian pienenä.
Kaupunginosatapahtumien avustusten taso vaihtelee ja on sidoksissa avustuskriteerien toteutumiseen. Tuen tasoa arvioitaessa harkintaan vaikuttavat muun muassa tapahtuman mittakaava ja kulttuurinen sisältö sekä tuotantotapa. Avustukset ovat harkinnanvaraisia.
Pajamäki Seura ry:n hakemus saapui tapahtumaa edeltävänä päivänä ja siitä puuttui tapahtuman budjetti ja tilaisuuden ohjelma. Seuran internet-sivuilta selvisi, että kyse oli kaksituntisesta tapahtumasta, johon kuului poniratsastusta, joogaa, kasvomaalausta, tuttujen tapaamista ja leppoisaa yhdessäoloa. Päivän päätteeksi on julkistettu Kiva Naapuri 2018 -tunnustuspalkinnon saaja.
Pajamäki Seura ry:n tapahtuma on jäänyt mittakaavaltaan ja kulttuuriselta sisällöltään verrattain kapeaksi. Avustus myönnettiin, koska tapahtuma oli luonteeltaan osallisuutta lisäävä.
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Kulttuuripalvelukokonaisuus Yleiset kulttuuripalvelut Kumppanuudet ja avustukset -yksikkö Kumppanuuspäällikkö 04.11.2018 § 10
Päätös tullut nähtäväksi 02.01.2019
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.
Valitusoikeus
Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.
Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Valitusaika
Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusperusteet
Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että
- päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
- päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
- päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen
Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.hao@oikeus.fi |
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Faksinumero: | 029 56 42079 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 42000 |
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.
Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 250 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Nina Gran, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 37006