Virkasuhteen täyttäminen, HelppiSeniori keskitetyt asiakasohjauspalvelut, hoivapaikkakoordinaattorin virka, työavain 7-900-19

HEL 2019-006498
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 33
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Hoivapaikkakoordinaattorin vuosilomasijaisuuden täyttäminen, työavain 7-900-19

Arviointitoiminnan johtaja

Päätös

Arviointitoiminnan johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi Minna Hakolan hoivapaikkakoordinaattorin vuosilomasijaiseksi ajalle 17.6. – 14.7.2019, (vakanssinumero 036738, toimintayksikkö 397120, työpiste 100020) ja ajalle 15.7. – 31.12.2019 (vakanssinumero 036838, toimintayksikkö 397120, työpiste 100020) 2659,06 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Sijaisuuteen valitulle asetetaan koeaika, joka päättyy 23.9.2019.

Viransijaisuuteen valitun ei tarvitse esittää hyväksyttyä todistusta terveydentilastaan.

Päätöksen perustelut

HelppiSeniorin yhteisten palvelujen hoivapaikkakoordinaattorin vuosilomasijaisuus (vakanssinumerot 036738 ja 036838) on ollut julkisesti haettavana 17.4. – 2.5.2019 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 29.4.2019 § 74 mukaan hoivapaikkakoordinaattorin viran vuosilomasijaisuuteen ottaa selvitys, arviointi ja sijoitus -palvelun arviointitoiminnan johtaja.

Keskeistä tehtävässä on hoivapaikkajonojen hallinta ja hoivapaikan osoittaminen kulloinkin vuorossa olevalle odottajalle. Hoivapaikkakoordinaattori seuraa odottajien hoivantarpeessa tapahtuvia muutoksia ja suunnittelee hoivan järjestämisen asiakkaan tilanteen huomioiden tarkoituksenmukaisella tavalla. Hoivapaikkakoordinaattori vastaa yksilöhuollon päätöksenteosta hoivapaikkoihin.

Hoivapaikkakoordinaattorin tehtävänä on koordinoida sosiaalihuoltolain 60 §:n ja 3 a §:n mukaista muuttoliikennettä Helsinkiin ja Helsingistä muualle Suomeen.

Hoivapaikkakoordinaattorin viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi, kuntoutuksen ohjaaja) tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain 559/1994 mukainen sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto tai erikoissairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai kätilön tutkinto, johon sisältyy laillistus sairaanhoitajaksi. Lisäksi edellytetään Valviran ammattihenkilölaillistusta.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista, hyviä neuvottelu-, asiakasohjaus- ja viestintätaitoja. Tehtävää täytettäessä pidettiin tärkeänä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja hyvää organisointi- ja päätöksentekokykyä.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 11 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli kaikilla hakijoilla.

Hakemusten perusteella kutsuttiin ryhmähaastatteluun 3.5.2019 seitsemän hakijaa: Hakola Minna, ********** olivat estyneitä osallistumaan tai peruuttivat osallistumisensa ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastatteluun osallistuneet Hakola, ********** kutsuttiin vielä yksilöhaastatteluihin, jotka toteutettiin 7.5.2019 ja 9.5.2019. Haastattelussa kävi ilmi, että ********** ei pysty ottamaan tehtävää vastaan sen alkaessa.

Haastattelun suorittivat arviointipäällikkö Riina Lilja ja hoivapaikkakoordinaattori Tuija Sokka.

********** on koulutukseltaan sosionomi. Lisäksi hänellä on taidefilosofian ylempi korkeakoulututkinto. Hän on työskennellyt Kinaporin monipuolisessa palvelukeskuksessa sosiaaliohjaajana, Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa diakoniatyöntekijänä, Riuttasaaren vastaanottokeskuksessa apulaisjohtajana, Metsälän vastaanottokeskuksessa harjoittelijana/ohjaajana ja Otavamedialla toimittajana.

Minna Hakola on koulutukseltaan sosionomi. Lisäksi hänellä on kodinhoitajan tutkinto. Hän on myös suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon ja tuotekehittelijän erikoisammattitutkinnon. Hän on työskennellyt Brahen asuintalossa vastaavana ohjaajana, Kinaporin palvelutalossa lähiesimiehen tehtävissä sekä Helsingin kaupungilla kodinhoitajana.

********** on koulutukseltaan sosiaaliohjaaja. Lisäksi hänellä on kassatarjoilijan tutkinto. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungilla kotihoidonohjaajana sekä sosiaaliohjaajan sijaisuuksissa sosiaali- ja lähityössä, hoivapaikkasijoituksessa ja asiakasohjauksessa. Lisäksi hän on työskennellyt Asumispalvelukeskus Wilhelmiinassa ja Tuuskodossa hoitajana. Aiemmalta ammatiltaan ********** on kassatarjoilija.

Kaikilla haastatelluilla oli kokemusta Helsingin kaupungin palvelujärjestelmästä ja ikääntyneiden parissa tehtävästä työstä. ********** on valmistunut vuonna 2017 ja hänellä oli tuorein tutkinto ja vahva motivaatio saada uutta työkokemusta. ********** oli työkokemusta eniten juuri sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen palvelukokonaisuudesta. Minna Hakolalla oli kokemusta yhteistyökumppanin palveluksesta ja pisin työkokemus kaikkineen Helsingin kaupungilla. Hakola osoitti kehittämisinnokkuutta hankkimalla erilaista lisäkoulutusta työelämässä olon aikana.

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota Helsingin palvelujärjestelmän ja yhteistyökumppaneiden toiminnan tuntemukseen sekä kokemukseen ikääntyneiden ja hoivan tarpeessa olevien nuorempienkin parissa tehtävästä työstä. Haastatteluissa kiinnitettiin myös huomiota kehittämishalukkuuteen ja hyviin yhteistyö- ja tiimityötaitoihin.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Minna Hakolalla on parhaat edellytykset hoivapaikkakoordinaattorin viransijaisuuden hoitamiseen HelppiSeniorin keskitetyissä asiakasohjauspalveluissa.

Päätös tullut nähtäväksi 14.06.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Riina Lilja, arviointipäällikkö, puhelin: 09 310 56219

riina.lilja@hel.fi

Päättäjä

Tuulikki Siltari
arviointitoiminnan johtaja

Liitteet (pdf)

1. Hakijaluettelo

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.