Virkasuhteen täyttäminen, varhaiskasvatus ja esiopetus, Haaga-Kylätien päiväkoti, päiväkodin johtajan virka, työavain KASKO-02-300-20

HEL 2020-003235
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 40

Varhaiskasvatusyksikkö Haaga-Kylätielle sijoitetun päiväkodinjohtajan viran täyttäminen

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätös

Varhaiskasvatusjohtaja päätti ottaa varhaiskasvatusyksikkö Haaga - Kylätielle sijoitettuun päiväkodin johtajan virkaan (nro 039357) ********** toistaiseksi 3588,53 euron tehtäväkohtaisen palkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Virantoimitus alkaa 1.5.2020.

Päätöksen perustelut

Päiväkodinjohtajan virka on tullut avoimeksi 01.03.2020 virassa olevan päiväkodin johtajan irtisanouduttua. Viransijaisen virkamääräys on voimassa 01.05.2020 saakka, jonka jälkeen virka tulee avoimeksi. Virka (nro 039357) on ollut julkisesti haettavana 22.2.2020-5.3.2020 kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.helsinkirekry.fi.

Toimialajohtajan 15.6.2018 tekemän delegointipäätöksen (§ 46) perusteella päiväkodin johtajan ottaa virkaan varhaiskasvatusjohtaja.

Päiväkodin johtajan tehtäviin kuuluu varhaiskasvatusyksikkö Haaga-Kylätien johtaminen. Tehtävä edellyttää asiakastyön, henkilöstön, pedagogiikan ja talouden ja turvallisuuden johtamisen taitoja. Lisäksi tehtävä edellyttää kehittämismyönteisen, innostuneen ja osallistavan työotteen, hyvää paineensietokykyä ja kykyä toimia muuttuvissa tilanteissa.

Varhaiskasvatuslain (540/2018) 31 §:n mukaan päiväkodinjohtajan kelpoisuusvaatimus on 1.1.2030 alkaen varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuus ja vähintään kasvatustieteen maisterin tutkinto sekä riittävä johtamistaito, jollei hänen kelpoisuutensa päiväkodinjohtajan virkaan määräydy varhaiskasvatuslain 75§:n siirtymäsäännöksen mukaan.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Lisäksi eduksi luettiin aikaisempi kokemus johtamisesta. Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virkaa haki hakuajan kuluessa 11 henkilöä. Hakijaluettelo on liitteenä 1. Hakijoista kaikki (11 kpl) täytti kelpoisuusvaatimuksen koulutuksen osalta.

Ensimmäinen haastattelukierros toteutettiin videohaastatteluna, joihin kutsuttiin hakijat hakemusten perusteella. Ensimmäinen videohaastattelu toteutettiin ajalla 6.3.2020-11.3.2020, johon kutsuttiin seitsemän hakijaa: ********** ********** eivät osallistuneet haastatteluun. Videohaastattelujen perusteella yksilöhaastatteluihin kutsuttavat hakijat, katsoivat varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Keijo Räikkönen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma.

Yksilöhaastattelu toteutettiin 18.3.2020, johon kutsuttiin neljä hakijaa: ********** ********** Hakijoita haastattelivat varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Keijo Räikkönen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma.

Hakemusten, videohaastattelujen ja yksilöhaastattelujen perusteella kolmanteen haastatteluun 31.03.2020 kutsuttiin kaksi hakijaa: ********** ja ********** Hakijoita haastattelivat varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Keijo Räikkönen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma.

**********

**********

Hakijalla ********** on kokemusta varhaiskasvatuksen hallinnollisista johtotehtävistä ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesta pitkäjänteisestä pedagogisesta johtamisesta ja varhaiskasvatustyön kehittämisestä. Lisäksi vahvasta henkilöstöjohtamisesta ja turvallisuusjohtamisesta.

Haastattelussa ********** osoitti vahvaa näkemystä talouden- ja henkilöstönjohtamisesta ja kykeni kuvaamaan toimintaansa johtamistoimenpiteinä varhaiskasvatusyksikön johtamisen näkökulmasta.

Hakijalla ********** Varhaiskasvatusjohtaja katsoo hakijoiden koulutuksen, työkokemuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että ********** on parhaat edellytykset päiväkodinjohtajan viran menestykselliseen hoitamiseen varhaiskasvatusyksikkö Haaga-Kylätiellä

********** valintaa kysymyksessä olevaan päiväkodin virkaan puoltaa hänen päiväkodin johtajan sekä muissa tehtävissä osoittamat kykynsä. Hänellä on vahvaa osaamista varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelman kehittämisestä ja laaja-alaisen osaamisen hyödyntämisestä pedagogisen johtamisen välineenä sekä hyvistä vuorovaikutustaidoista. Haastatteluissa hän toi esille talouden johtamisen ja asiakasohjauksen taidot. Hänen toimintatapansa on osallistava ja hän korostaa lapsen etua varhaiskasvatuksen johtamisessa.

Haastatelluille on kerrottu päiväkodin johtajan viran 1.1.2030 alkaen muuttuvista kelpoisuusvaatimuksista. Varhaiskasvatuslain (540/2018) 31 §:n mukaan päiväkodin johtajan kelpoisuusvaatimus on 1.1.2030 alkaen varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuus ja vähintään kasvatustieteen maisterin tutkinto sekä riittävä johtamistaito, jollei hänen kelpoisuutensa päiväkodin johtajan virkaan määräydy varhaiskasvatuslain 75§:n siirtymäsäännöksen mukaan.

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Päätös tullut nähtäväksi 14.04.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Keijo Räikkönen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 69628

keijo.raikkonen@hel.fi

Päättäjä

Satu Järvenkallas
varhaiskasvatusjohtaja

Liitteet (pdf)

1. Hakijalista
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.