Virkasuhteen täyttäminen, kaupunginkanslia, suunnittelija, työavain KANSLIA-01-45-20

HEL 2020-014251
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 5
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Virkasuhteen täyttäminen, kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, määräaikainen suunnittelijan virka, työavain KANSLIA-01-45-20

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja

Päätös

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi YAMK Anu Mäkisen Helsingin kaupungin palvelukseen määräaikaiseen suunnittelijan virkaan 3 475,89 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin räätälöidyin ehdoin ajalle 1.1.2021 - 30.6.2023. Virassa on kuuden kuukauden koeaika. Viran toimipaikka on palvelussuhteen alkaessa kaupunginkanslia/elinkeino-osasto/työvoima- ja maahanmuuttoyksikkö. Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa, eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, on päätös ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kahden kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Suunnittelijan määräaikainen virka on ollut julkisesti haettavana 9.-23.11.2020 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Kansliapäällikön 12.12.2020, 290 §:n tekemän delegointipäätöksen mukaan määräaikaiseen virkaan ottaa ko. viralle määritelty lähin virassa oleva esihenkilö. Palvelupäällikön tehtävän osalta määräaikaiseen palvelupäällikön virkaan ottaa maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja.

Suunnittelija kehittää työllisyyspalveluiden asiakaslähtöisiä toimintamalleja ja palveluprosesseja Helsingin kaupungin kuntakokeilun osaaminen ja uraohjaus -palvelukokonaisuudessa.

Viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena on suomen ja englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että hakijalta edellytetään kokemusta työllisyydenhoidon suunnittelu- ja kehittämistehtävistä, sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja verkostotyön taitoja.

Virkaa täytettäessä on noudatettava perustuslain 125 §:n 2 momentissa säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Hakijat ja rekrytointiprosessi

Määräajassa hakemuksen jätti 75 hakijaa joista 72:llä oli vaadittu kelpoisuus tehtävään. Heistä viisitoista kutsuttiin koulutuksen ja työkokemuksen perusteella videohaastatteluun ja sen jälkeen varsinaisiin haastatteluihin kokonaisuuden perusteella viisi hakijaa. Haastattelijoina toimivat 14.-16.12.2020 palveluesimies Jani Huovinen ja palvelupäällikkö Martti Poteri työvoima- ja maahanmuuttoyksiköstä.

Hakijoiden vertailu

Hakija 1, ********** on koulutukseltaan sosionomi YAMK. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungin työllisyydenhoidossa uraohjaajan tehtävissä 1.1.2017 alkaen ja tätä ennen sosiaalivirastossa työkuraattorina, asumisohjaajana ja ohjaajana. Tällä hetkellä hän työskentelee suunnittelijana kaupungin työllisyydenhoidossa aikuisten palveluissa.

Hakija 2, ********** on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on työskennellyt 12.9.2011 alkaen Uudenmaan TE-toimistossa eri tehtävissä, kuten asiantuntijana ja kehittämiskoordinaattorina Ohjaamossa. Tällä hetkellä hän työskentelee projektisuunnittelijana Digirastissa Helsingin kaupungilla kaupunginkansliassa.

Hakija 3, ********** on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on työskennellyt 9.1.2017 alkaen projektiasiantuntijana Helsingin kaupunginkansliassa International House Helsinki -palvelussa. Aiemmin hän on työskennellyt Uudenmaan ELY-keskuksessa projektipäällikkönä ja projektisuunnittelijana, sekä Uudenmaan TE-keskuksessa palveluesimiehenä ja asiantuntijana.

Hakija 4, ********** on koulutukseltaan yhteisöpedagogi AMK. Hän on työskennellyt 15.1.2018 alkaen Helsingin kaupungin työllisyyspalveluissa uraohjaajana ja sitä ennen Vantaan kaupungin työllisyyspalveluissa Ohjaamossa asiantuntija ja palveluohjaajana Petra-projektissa, sekä Helsingin kaupungilla nuoriso-ohjaajana.

Hakija 5, ********** on koulutukseltaan sosionomi YAMK. Hän on työskennellyt Uudenmaan TE-toimissa asiantuntijana 12.2013 alkaen ja sitä ennen Vantaan TE-toimistossa työvoimaneuvojana ja Keskuspuiston ammatti-opistossa ohjaajana.

Haastatteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota kokemukseen suunnittelu- ja kehittämistehtävistä, sekä vuorovaikutus- ja verkostotyön taitojen osaamiseen. Koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi YAMK Anu Mäkisellä on parhaat edellytykset suunnittelijan määräaikaisen viran hoitamiseen kaupunginkansliassa. Hänellä on erinomaiset vuorovaikutustaidot ja verkostotyön ja fasilitoinnin osaaminen. Lisäksi hänellä on vahva kokemus ja osaamista kaupungin työllisyydenhoidosta ja sosiaali- ja terveystoimen palveluista. Hän tuntee laajasti nuorten palvelujärjestelmiä ja hänellä on kokemusta suunnittelu ja kehittämistehtävistä myös kaupungin työllisyydenhoidon aikuisten palveluista.

Päätös tullut nähtäväksi 15.01.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Martti Poteri, palvelupäällikkö, puhelin: 09 310 36352

martti.poteri@hel.fi

Päättäjä

Ilkka Haahtela
maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja
Jaana Vuorela
palvelupäällikkö

Liitteet (pdf)

1. Hakijalistaus
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.