Tutkimuslupa, Laajavastuisen hoitotyön asiantuntijoiden näyttöön perustuvan terveydenhuollon (NPTH) osaaminen Suomessa ja Singaporessa
Tutkimuslupa tutkimukseen "Laajavastuisen hoitotyön asiantuntijoiden näyttöön perustuvan terveydenhuollon (NPTH) osaaminen Suomessa ja Singaporessa"
Päätös
Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja myönsi tutkimusluvan ********** tutkimukselle "Laajavastuisen hoitotyön asiantuntijoiden näyttöön perustuvan terveydenhuollon (NPTH) osaaminen Suomessa ja Singaporessa" (väitöstutkimus). Tutkimuksen yhteyshenkilö on ylihoitaja ********** Tutkimuslupa on voimassa 31.12.2024 saakka.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali-, terveys- ja
pelastustoimelle. Terveysasemien ja sisätautien poliklinikan henkilökunta osallistuu tutkimukseen työajan ulkopuolella.
Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen
osallistuneita henkilöitä.
Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, tietosuojalain (1050/2018) sekä muiden lakien ja asetusten tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimeen.
Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi.
Päätöksen perustelut
Laajavastuisten hoitotyön asiantuntijoiden keskeisenä tehtävänä on näyttöön perustuvan terveydenhuollon (NPTH) edistäminen, mutta heidän osaamistaan näyttöön perustuvasta terveydenhuollosta tai siihen liittyvistä tekijöistä ei ole arvioitu kattavasti. Väitöstutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa laajavastuisten hoitotyön asiantuntijoiden näyttöön perustuvasta terveydenhuollon osaamisesta ja tutkia siihen liittyviä tekijöitä Suomessa ja Singaporessa. Lisäksi testataan kyseisten asiantuntijoiden NPTH-osaamista arvioivan EBHC-COMP-mittarin psykometrisiä ominaisuuksia. Tuloksia on tarkoitus hyödyntää kohderyhmän asiantuntijoiden perus- ja täydennyskoulutuksen ja osaamisen kehittämisessä.
Aineisto kerätään sähköisen kyselyn avulla kokonaisotantana kaikilta erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon parissa työskenteleviltä laajavastuisilta hoitotyön asiantuntijoilta Singaporessa ja yliopistosairaalan omaavilta hyvinvointialueilta Suomessa. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen osalta kysely lähetetään tutkimussuunnitelmassa mainituille terveys- ja päihdepalvelujen asiantuntijoille yhteyshenkilön ja osastonhoitajien välityksellä. Tutkittavat antavat kyselyyn vastaamiseen tietoisen, vapaaehtoisen suostumuksensa. Tutkimusaineisto analysoidaan tilastollisia menetelmiä käyttäen.
Aineistoa käsitellään tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla ja se hävitetään tutkimustulosten julkaisun jälkeen.
Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja on puoltanut tutkimuslupaa. Terveysasemien johtajalääkäri on puoltanut palvelujensa osalta tutkimuslupaa sillä ehdolla, että kyselyyn vastataan työajan ulkopuolella. Perusteena tälle linjaukselle on, että kyselyyn vastaaminen työajalla edellyttäisi yhden henkilön työaikaan suhteutettuna jopa kahden viikon työpanosta.
Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöksen 17.1.2023 § 11 mukaan sosiaalihuollon asiakirjojen ja terveydenhuollon potilasasiakirjojen antamisesta päättää terveys- ja päihdepalvelujen johtaja (useamman kuin yhden alaisensa palvelun osalta).
Päätös tullut nähtäväksi 09.05.2023
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Anne-Maria Kuvaja, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 43444